Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1972355 burdaki romu kurarken status 7 hatasını alıyorum yadım eder misiniz?
  • neomda cm10 yüklü şu an. ben .62 li orjinal gb ye dönmek istiyorum. nasıl dönebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKN42

neomda cm10 yüklü şu an. ben .62 li orjinal gb ye dönmek istiyorum. nasıl dönebilirim?

cm10 yüklüyse bootloader kilidi açıktır cihazının sakın bu halde stock rom atma cihazın brick olabilir yapman gerek cihazın bootloader kilidini kapatıp rom atmak zaten buda konuda mevcuttur flashtool ile atabilirsin bootloader kilidini kapatıp.
  • Romu Flashtool ile atıyorsanız Bootlaoder klidini kapatmaya gerek yok direk atabilirsiniz sorun çıkarmaz ama bootlaoder açık kalır SONY pcc ve Update Serviceden güncelleme alamazsınız alırsanız Brick olur ama güvenlik açısından kapamanız iyi olur

quote:

Orijinalden alıntı: NRLLH42

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1972355 burdaki romu kurarken status 7 hatasını alıyorum yadım eder misiniz?

hatanın çözümünü FXP CM konusuna yazmıştım sebebi cihazda ICS ait build.prop dosyasının olmaması bunu çözmek için romu yüklemeden önce
    flashtool ile ICS 587 sürümünü yükleyin yoksa 431 de olur daha sonra bootloader kapalı ise açıp kernelini atın son olarak CWM den romu yükleyin ....

Not : Rom Kapalı BL de Çalışıyorsa 587 Sürümüne Geçip Forumda Xperia ICS için en basit şekilde root yapma anlatımı var ordan Root yapıp daha sonra CWM yükleyip ROmu yükleyebilirsin

quote:

Orijinalden alıntı: CoMiX

Biraz ekleme daha yapayım dostum üstadın belirtmiş olduğu şekilde ics 587 sürümüne yükseltip temiz kurulum yaptıktan sonra root ve cwm gidecektir unutma tekrar yapman gerekiyor. Öncelike flashtool ile orjinal ics 587 lik sürümü at telefonuna. Daha sonrahttp://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm üstadın bu anlatımı ile rootla. Ardından buhttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31910339&postcount=2304 kerneli indir ve telefona flasla bunu attığın zaman cwm kendiliğinden yüklenmiş olacak. Sonra cwm menüsüne girip kendi indirdiğin romdaki kerneli ve romu atarsın ben bu şekilde yükledim Pacman romunu.

Üstadın anlatımında root gitmeden ics 587 sürümüne de yükseltebiliyorsun istersen bu şekilde de yaparsın root kalır bir daha rootlamayla uğraşmazsın ancak Orochi'nin anlattığı biçimde bootloaderi kapalı cihazlar için cwm yüklemişsen sadece backup-restore için kullanabilirsin onunla rom yüklenmiyor. Yukarıda belirttiğim sirkay kernelini attığın zaman yüklenen cwm den rom atılabiliyor. Yanlışım olabilir üstad gelince düzeltir artık kolay gelsin :D

bende ekleme yapayım :) kernel gereksinimi Olan 1 Rom yükleyeceksiniz CWM gitmesi önemli değil zaten kernel atıcağınız için yazılım attıktan sonra kerneli atınca CWM otomatik olarak geri gelecektir

2. Stock Bootloaderi kapalı cihaz kullananlar CWM yükleyince Kernel gereksinimi Olmayan Stock tabanlı romları CWM den yükleyebilir
    Hatta CM romlarınıda yükleyebilir ama kernel olmadığı için cihaz bootlopa giricektir devamlı olarak kendini açıp kapayacaktır
    kerneldeki CWM ile Rootlu cihazlardaki CWM nin arasındaki tek fark
    Rootlu Cihazlardaki CWM den Mount and storage bölümünden Format System Yaptıktan sonra Yedek yükletmez veya stock Tabanlı Rom yüklemez ise niz cihaz Açılmz + CWM den çalışmaz
    kernel ile gelen CWM de ise Format System yapsanız Dahi CWM ve Root silinmez çünkü Dosyaları Kernelin içinden okur Kernelde Yazma Ve Silme için Korumalı Bölüm Olduğu için Cihaz Kendini kapatıp açsa dahi CWM girebilirsin

Kernel Gereksinimi Olan ROMLAR : CM Offical - FXP CM - AOKP - AOSP - MIUI

yukardaki rom modellerinden AOSP - MIUI bazıları bootloaderi kapalı cihazlarda çalışır Stock Rom tabanlı tüm Romları Kernel Olmadan atabilirsiniz

Kerneli Atmamamızın Amacıda işlemci hızını yükseltip azaltmak - Kernel içerisindeki Tweak ve scpritler ile Cihaza Extra özellikler katmak vs vs

umarım açıklayıcı olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 5 Kasım 2012; 1:19:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Romu Flashtool ile atıyorsanız Bootlaoder klidini kapatmaya gerek yok direk atabilirsiniz sorun çıkarmaz ama bootlaoder açık kalır SONY pcc ve Update Serviceden güncelleme alamazsınız alırsanız Brick olur ama güvenlik açısından kapamanız iyi olur

quote:

Orijinalden alıntı: NRLLH42

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1972355 burdaki romu kurarken status 7 hatasını alıyorum yadım eder misiniz?

hatanın çözümünü FXP CM konusuna yazmıştım sebebi cihazda ICS ait build.prop dosyasının olmaması bunu çözmek için romu yüklemeden önce
    flashtool ile ICS 587 sürümünü yükleyin yoksa 431 de olur daha sonra bootloader kapalı ise açıp kernelini atın son olarak CWM den romu yükleyin ....

Not : Rom Kapalı BL de Çalışıyorsa 587 Sürümüne Geçip Forumda Xperia ICS için en basit şekilde root yapma anlatımı var ordan Root yapıp daha sonra CWM yükleyip ROmu yükleyebilirsin

karıştırmışım üstad pardon :) sony companion ve update servicede öyleydi..

• Cyanogenmod 10'un stabil sürümü ne zaman çıkacak? Canım sıkıldıkça rom değiştiriyorum Şu an stock gb rom'a tekrar geçtim. BL kilidi kapalı rootlu ve recoverx ile cwm yükledim. 4.0.2.A.0.62 güncelleme uyarısı kapanmıyor her zamanki gibi, nasıl kapatırım yada yapsam root v.s. gider mi?
  • Update Center Programını Silerek uyarıyı engelleyebilirsin ....
  • mrb arkadaş lar

burda gayet bilgili insanlar var

bende yeni arc s aldım

acaba buna yukleyebilecegim gereksiz program ları kaldıran rami somurmeyen hızlı bir yazılım varmı

garantiyi etkilenmeyen güzel bisi yardımcı olursanız memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günleer.. Xperio pro'ma burdaki bilgiler ile zamanında root yaptım. Şimdi ise kaldırmak istiyorum orjinal haline getirmek istiyorum hangi yolları izlemem lazım mesajlarda bulamadım kaldırmakla alakalı bir şey benmi göremedim acaba yardımcı olurmusunuz lütfen.
  • biri bana gb 2.3.4 mesaj yazma klavyesinin apk'sini yollayabilir mi? şu klasik eski sitil, eski telefonlardaki gibi görünen
  • quote:

Orijinalden alıntı: müdür-42

mrb arkadaş lar

burda gayet bilgili insanlar var

bende yeni arc s aldım

acaba buna yukleyebilecegim gereksiz program ları kaldıran rami somurmeyen hızlı bir yazılım varmı

garantiyi etkilenmeyen güzel bisi yardımcı olursanız memnun olurum

2. mesajdaki anlatımı root yaparak gereksiz uygulamaları kaldırarak ram rahatlatabilirsin ancak root ve rom işlemi yapılı şekilde cihazı servise yollarsan garantini etkiler bu işlere aşina değilsen anlatımları okuyup kavradıktan sonra bulaşmanı önerrim
    işlemler basittir ancak her şeyi anlamadan yaparsan zorluk çekersin mantığını kavradığında ise çocuk oyunu gelicektir...

quote:

Orijinalden alıntı: bloody_hunt

İyi günleer.. Xperio pro'ma burdaki bilgiler ile zamanında root yaptım. Şimdi ise kaldırmak istiyorum orjinal haline getirmek istiyorum hangi yolları izlemem lazım mesajlarda bulamadım kaldırmakla alakalı bir şey benmi göremedim acaba yardımcı olurmusunuz lütfen.

2. mesajda verdiğim unroot programı ile rootu kaldırıp PC companiondan telefonu yazılım onarımı yaptırdığında tel sıfırlanır rootla alakalı her şey silinir
    veyada flashtool ile cihazına ait yzılımı yüklediğinde yine cihazın sıfırlanır rootla alakalı her şey silinir cihaz tamamen orginale döner birde üstüne pc copmaniondan son versiyonu yükleyip veyada yazılımı onarımı yaptırdığında tamamen orjinale dönersin
    flashtool attığı ROMlar orjinaldir sony yüklediği yazılım dosyalarınının flashtoola uyarlanmış halidir ....

quote:

Orijinalden alıntı: hackjini

biri bana gb 2.3.4 mesaj yazma klavyesinin apk'sini yollayabilir mi? şu klasik eski sitil, eski telefonlardaki gibi görünen

dosya aramaya uğraşma istediğin klavye hangi yazılımda varsa o yazılımı indirip aşağıdaki anlatım ile yazılımı açıp apkya ulaşabilirsin
    klavye uygulamasının adı textinput.tng di yanlış hatırlamıyorsam :)

http://forum.donanimhaber.com/m_65379340/tm.htm

• Hocam iyi geceler. bu konudan ics'yi root yapmıştım, .431 sürümü. telefonum xperia neo.
    şimdi yeni güncelleme uyarısını gördüm. 587 sürümü. telefonum hala rootlu durumda. 587 sürümüne nasıl geçerim ve yine root edebilirim?

sanırım telefon rootluyken güncelleme yapmayın yazıyordu, o yüzden endişe ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 12 Kasım 2012; 3:07:45 >
  • Ota Güncelleme Yaparsan Root kalkmadan Yeni Güncelleme alabilirsin ama ben hiç yapmadım :) yapan arkadaşlar yorum yazarlar benim gibi Temiz bir güncelleme olsun Dersen flashtool ile 431 sürümünü yükleyip daha sonrada PC companion ile yazılım onarımı yaptırarak Son sürümü 587 ile biteni yükleyip aşağıdaki konudan root yapabilirsin zevk senin :)

http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Kasım 2012; 5:24:48 >
  • Orochi hocam merhabalar saygılar. İlk sayfanın 7. Mesajındaki anlatımla Xperia x10i cihazında bootloader kilidi açılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiX

Orochi hocam merhabalar saygılar. İlk sayfanın 7. Mesajındaki anlatımla Xperia x10i cihazında bootloader kilidi açılabilir mi?

anlatımı açan arkadaş bootloader klidi diye anlatımı yapmış ancak deneme şansım olmadı sadece geçenlerde arkadaşın x10 vardı burdaki anlatım olmayınca uzak yardım ile Flashtool son sürümünden x10i Root yaptım :) elimde deneyecek cihaz olmadığından kesin bir şey diyemiyorum
    anlatımı yapan arkadaşın adı anlatımda var istersen kendisine pm at
  • Teşekkürler üstad flashtool ile bootloaderi açılabiliyormuş sizin root yaptığınız gibi ama kernel versiyonu düşürmekten falan bahsedilmiş xda da pek bir şey anlamadım açıkçası deneyip göreceğiz bakalım sonucu bildiririm buradan.
  • işlemlerle başarılı olursa kısa bir anlatım yaparsan 7. mesajı güncellerim haydi kolay gelsin
  • Aynı sdk ile win8'de de kernel flashlamamız mümkün mü
  • mümkün sdk ms-dos tabanlı çalışıyor sadece cihazı tanıtmak yeterli aynı dosyalar ile xp32- wista32-64 - win732-64 sistemlerde kullandım sadece win8 de deneme şansım olmadı :)
  • Sağolun hocam. Win8 telefonu da otomatik tanır diye bekliyorum şahsen Cm10 stable çıksın deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.