Arkadaşlar acer loptop aldım fakat vistadan memnun olmadığım için d bölmüne xp kurdum fakat xpnin boot mantığı gelişmemiş olcakki vistayı görmedi bott ayarlarını nasıl yapabilirim hem xp hem vista seçenekleri çıksın
fikri olan yokmu
İşletim sistemleri sırayla kurulmalıdır. Örnek ; Win95 - Win98 - Xp - Vista.. gibi.
Siz Vista üzerine Xp kurduğunuz için tanımayyacaktır. Tabii bunu halledebilriz.
Windows XP sistem açılışı için üç ana dosyaya ihtiyaç duyuyor;
1. boot.ini 2. NTDETECT.COM 3. ntldr
ve Windows Vista'nın sistem açılışı için ihtiyaç duydukları;
1. Boot [klasör ve içerikleri] 2. bootmgr
Şimdi, kısaca yapılması gereken adımlara geçelim.
1. Windows Gezgini'ni açın ve Araçlar > Klasör Seçenekleri menüsünü seçin. Karşınıza gelen pencerede Görünüm sekmesine gelin ve Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyerek Tamam düğmesine basın ve pencereyi kapatın.
2. Windows Vista yüklü sürücünüzdeki Boot klasörünü ve bootmgr dosyasını kopyalayın ve Windows XP yüklediğiniz sürücüye yapıştırın.
3. Daha önce indirdiğiniz VistaBootPRO yazılımını çalıştırın ve Bootloader sekmesine geçin. " Reinstall the Vista bootloader" seçeneğini seçip " Apply" düğmesine basın.
4. Şimdi " Manage OS Entries" sekmesine gidin ve " Add new operating system entry" seçeneğini işaretleyin ve " Windows Legacy" seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Yeni işletim sisteminin adını yazıp [örn. Windows XP] yüklü olduğu sürücüyü seçin [XP için ntldr dosyasının olduğu sürücü] ve " Apply" düğmesine basın.