Şimdi Ara

Xp SP2 için Lisansa Gerek Yokmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde firmamız için xp satın almak istedim. Fakat bir arkadaş ortaya şöle bir laf attı.

quote:

sp2 ve altı kullanıyorsanız artık xp için lisansa gerek yok bilginiz olsun

Böyle birşeyin doğruluğu nedir ?

• evet gerek yok sp2li lisanslı alırsınız otomatik guncelleştirmelerde sp3 kurar kendisi
  • Hayır sanırım sen ücretli alır sp3 yüklersin diyosunda. Arkadasın dediği Sp2 ve altına para ödemeden sahip olabileceğin.
  • Sence lisans almadan kullanmana microsoft izin verir mi? Arkadaşın sallamış...
  • Sanırsam programın 10 yaşından sonra oluyordu o iş. Bilen varsa bizide aydınlatsın.
  • Evet bende 10 yaşından sonra programların lisanssız yada en azından oyunların lisanssız kullanıldığını biliyorum. Bunu diyen bir arkadaşım değilde forumdan birisi. Kafamı karıştırdı. Hayır bana mantıksız gelen Sp2 ile Sp3 arasında uçurumlar kadar fark yok. Neden sp2 ye para almasında sp3e para alsın değilmi
  • bir firma yazılımına verdiği desteği kestiğinde buna abondoneware adı veriyorlar. desteğini kesmeni serbest kaldı diye yorumlayabilirler, ama bunun yasal bir dayanağı yok. firmanın insiyatifine bağlı bir şeydir. bazı firmalar desteğini çektikleri yazılımları(eski dos oyunlarda yaşanıyor.) tekrardan tutulunca yasal korumaya alabilmektedirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bedava değil artık hiç vermiyorlar sanırsam da xp nin artık güvenlik kontrolü de yok sanırsam korsan mı değil mi pek sallamıyorlardır, hem bildiğim kadarıyla xp kullanan devletlere de xp nin kodlarını açtılar artık
  • nasıl güvelik kontrolü yok halen lisanslı satılan ürün ve destegini alna bir sürü firma var 2014 yılına kadar ücretli destegi bile var görünüyor xp'nin ürün desteklerinin sayfasında
  • istersen windows 98 almak iste(satışta olsa bile) parasını ödemek zorundasın.
  • Korkuyorum işyerinde asla xp kullanamayacagım diye =)
  • Xp nin orjinaline ne gerek var kırılmış zaten yükle crac.k kullan
  • tabi ne gerek var orijinal kullanmaya çalıp çırpıp kullanmak en mantıklısı... işlemcilere ram'lere bi ton para bayılmak haz verirken hırsızlık yapıp lisanssız kuıllanmak apayrı bir haz veriyor millete demek ki
  • Bilgisayarında hiç korsan yazılım kullanmayan varmı?
    Winrar, nero, antivirüs vb. yazılımı olupta ben bunların hepsini orjinal veya demo kullanıyorum diyen biri varsa bu kişiye cidden saygı duyar ve elini öperim.

Windows'u veya Nero 'yu illegal kullanmanın hiçbir farkı yok kul hakkı bakımından.
    Gerçi şahsi inancım, illegal kullanıcıların öbür tarafta Bill Gates 'te dahil birçok insanla helalleşmek zorunda kalacağımız yönünde.

Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbaba

Xp nin orjinaline ne gerek var kırılmış zaten yükle crac.k kullan

Çok güldüm ya. Biz burda boşuna uğraşıyormuşuz, çözümü dakkasında buldun valla
  • en garantilisi eğer bulabilirsen orjinal windows xp yüklenmiş bilgisayar bulup satın alman olacaktır. yalnız onu başka bir bilgisayaran yasal olarak yükleyeceğini zannetmiyorum.
  • Bakalım artık bir çaresini bulacağız. Firma pek sıcak bakmıyor yeni pc olayına. En hızlı pc benimki oda 2000 celeron 384mb ram. Zar zor 1gb ram aldırabildim bunada şükür =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.