Şimdi Ara

XP Pro'ya SP2 Kurunca Sistem Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sorunum da bu arkadaşlar. Şuan kullanmakta olduğum makineyi bundan yaklaşık 1 yıl önce aldım ve bundan 3 ay öncesine kadar ne format attım ne de XPde bir sorunla karşılaştım. Üzerinde kurulu gelen XP Pro'ya SP2_TR indirip uygulamıştım ve sorunsuz kullanıyordum. SOnra bir gün makinem düğmeye bastığımda açılmak yerine durmaksızın biplemeye başladı. Tabii doğruca servise.. 2 Hafta sonra servisten döndüğünde üzerinde XP Pro ve SP1 kuruluydu (adamlar sorunsuz işletim sistemimi acımadan formatlamışlar..)
    Şimdi SP2_TR kurduğum zaman ne oluyor?: Kurulum başarılı bir şekilde tamamlanıyor ama ilk restarttan sonra windows logosunun olduğu açılış ekranında donup kalıyor.
    SP2 olmadığı için visual studio kuramıyorum ve daha bi ton şey.. Yani "boş ver sp2" demeyin, yar derdime bir çare..

• makinanda donanımsal bir sorun var senin
    özelliklerini yaz bir ara ama kesin donanımsal o götürdüğün teknik servise götür yada daha iyisine SP2 kurup versinler ramlerde anakartta vs sorun olabilir Elindeki SP2 cd si sağlam değilmi farklı bir cd ile denedinmi ama %70 donanımsal
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunbaba

makinanda donanımsal bir sorun var senin
    özelliklerini yaz bir ara ama kesin donanımsal o götürdüğün teknik servise götür yada daha iyisine SP2 kurup versinler ramlerde anakartta vs sorun olabilir Elindeki SP2 cd si sağlam değilmi farklı bir cd ile denedinmi ama %70 donanımsal

Valla bendeki cd denmi sorun acaba dedim. Bi arkadaştan aldım temiz sp2 entegre bi cd. Arkadaşım hergün o cd yi kullanıyor kendi makinelerine xp kurmak için. Her tür yolu denedim. Bir kaç farklı cd den xp kurup sp2 sonradan üstüne kurmayı da denedim ama hep restarttan sonra logolu ekranda donup kalıyor. Teknik servise gittiğinde "ram bozulmuş onu değiştiricez" demişlerdi. Yeni Ramden kaynaklanabilirmi?

Sistemim: Intel bilmemne anakart, celeron 2.4 işlemci, 256mb ddr400 ram, 80gb sata harddisk (seagateti sanırım), 128 mb nvidia geforce tv-out ekran kartı.
    Sanırım bu kadarı yeterli uç birimlerden kaynaklanabilir mi? Onları da yazim isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah -- 9 Ekim 2005, 21:27:36 >

• sendeki sp2 cd veya dosyasında bi sorun vardır herhal bence servistekilerde kurmamışlarır zaman geçmesin diye bence sen sp2 başka bi yerden bularak kur çunku böle saçma bi sorun milyonda bi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Akrep

sendeki sp2 cd veya dosyasında bi sorun vardır herhal bence servistekilerde kurmamışlarır zaman geçmesin diye bence sen sp2 başka bi yerden bularak kur çunku böle saçma bi sorun milyonda bi olur

En az 3 farklı kaynaktan sp2 var elimde hepsinde aynı sorun. Üstelik bu kaynaklardan ilki yani elimde önceden bulunanı sorunsuz çalışıyordu servise gitme olayından önce.
  • hocam aynı sorun benim abimin makinada vardı gunlerce ugrastı sonunda ne cıktı biliyor musun "bios" biosu update etti ardından tekrar sp2 entegre edilmis xp kurdu duzeldi sende biosu update etmeyi dene makinayı yeni aldım falan deme onun kide yeniydi guya ama bios eski imis...
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeton

hocam aynı sorun benim abimin makinada vardı gunlerce ugrastı sonunda ne cıktı biliyor musun "bios" biosu update etti ardından tekrar sp2 entegre edilmis xp kurdu duzeldi sende biosu update etmeyi dene makinayı yeni aldım falan deme onun kide yeniydi guya ama bios eski imis...

+1 olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeton

hocam aynı sorun benim abimin makinada vardı gunlerce ugrastı sonunda ne cıktı biliyor musun "bios" biosu update etti ardından tekrar sp2 entegre edilmis xp kurdu duzeldi sende biosu update etmeyi dene makinayı yeni aldım falan deme onun kide yeniydi guya ama bios eski imis...

Biosu nasıl update edicez peki?
  • valla biosunun markasına gore arama yap istersen award bios update falan diye aratırsan (markası award ise) sorun cozulur sanırım
  • hiçç bi windows sorunu pc actında bib lemesine neden olmaz %100 donanımsal bazenn kafayı yiyor benim makinada :D bibliyor bastımda anakartın üerindeki poweri çıkartıp taktımda düzeliyor ne alaka bilmiyorum ama :D tabi power ssupply power kablosu takılı iken yada bi donanımda sorun vardırr . ama windows le alakası yok
  • o bipleme olayından sonra ramde sorun olduğu söylenip değiştirildi servis tarafından. şuanda öyle birşey yok. tek sorunum başarıyla sp2_tr kurduktan sonra ilk açılışta xp logosunun olduğu ekranda sistemin donup kalması. Sorunuma hala bir çözüm bulamadım. Bios update doğru cevap olduğunu sanmıyorum çünkü bilg arızalanıp servise gitmeden önce de anakartım ve biosum aynıydı ve sorunsuz sp2 kullanıyordum.
  • Aynı problem benim de başıma geldi sorunu çözdün nasıl mı?
    sp2 kurulduktan sonra makineyi otomatik olarak yeniden başlatıyor ve logo ekranında kalıyordu.
    Bende arızanın sebebini CPU olduğunu düşünüyordum ve haklı çıktım .
    Makinaya başka bir Cpu takında şak diye açılıyor. ama aynı işlemciyi takınca logo da takılı kalıyor.
    Bu gerip bir problem. Sırası ile önce şu arızalar gösterebiliyor..

1. Ses kartın on board ise mic girişi çalışmıycak. herşey ok ama ses yok.

2. Lan kurulumunda cross kablo ile ağ kurarken iki makine de birbirini görecek ama sen diğer makinenin paylaşımına ulaşamıycaksın.

Biliyorum bu garip gelmiştir size şimdi. Ne alakası var öyle saçma şey mi olur diyeniniz vardır ama. herhangi başka bir işlemci ile değiştirildiğinde makine bu arızaların hiç birini göstermiyor.

kendi işlemcisi üzerinde iken SP1 ile çalışıyor ama dediğim gibi yukarıdaki hataları vererek.
    not : Türkçe ve İngilizce olarak bir kaç farklı cd den sistem kuruldu hata değişmedi.
    Tüm donanım uzay kasa olarak çalıştırıldı bir problem çıkmadı.
    HDD 'e Fdisk yapıldı. Boot kaydı silindi.
    Bios güncellendi.

• Özetle, ben şimdi sp2 kullanamayackmıyım işlemcimi değiştirmeden?
  • Sorunum çözüldü arkadaşlar. Tam olarak neyin çözüm olduğunu bilemeyeceğim ama aynı sorunu yaşayanlar için yol gösterici olaması açısından, izlediğim basamakları anlatıyorum:

1. Windows XP Pro Build 2600 kurdum
    2. Tüm donanim sürücülerini kurdum.
    3. Microsoft sitesinden sp1 indirip kurdum.
    4. Anakart, lan, ve usb driverlarını ilgili firmaların web sitelerinden update ettim.
    5. Otomatik Güncellemeyi Açtım ve Tüm kritik güncellemeleri yapmasıona izin verdim. (30 dan fazla yama yaptı)
    6. Microsoft sitesinden Service Pack 2 for IT Professionals'ı indirdim ve kurdum.

Şuanda sorunsuz sp2li olarak bu mesajı yazıyorum ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.