Arkadaşlar bilgisayarımda HDD hariç herşey yeni.Değiştireli 1 ay felan oldu.Bilgisayarımda internette dolaşırken,oyun oynarken felan eskiden donuyordu sonra reset atıp disk okuma hatası veriyordu.Şimdi mavi ekran hatası+disk okuma veya reboot and select proper ......... hatasıyla karşılaşıyorum.HDD'yi 1. olarak almayı denedim (biostan) ama sonuç değişmedi.Sorunum ne arkadaşlar?
hata kodunu yazarsan daha iyi yardimci olabiliriz ama muhtemel olarak bad sector hatasi olabilir gibi geldi
hata kodunu tam olarak gönderebilir misiniz ? chkdsk sizin için çözüm olabilir. bir deneme yapabilirsiniz. arkadaş haklı
makinaya fazla yükleniyorsan sıcaklıkta varsa bu tür şeyleri yapar sistemin kötü ama fazla yüklenmedim herzaman yaptığım şeyler diyorsan makinanı bi temizle hdd bağlantılarını kontrol et gevşemiş olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: serhatesmer
makinaya fazla yükleniyorsan sıcaklıkta varsa bu tür şeyleri yapar sistemin kötü ama fazla yüklenmedim herzaman yaptığım şeyler diyorsan makinanı bi temizle hdd bağlantılarını kontrol et gevşemiş olabilir
Sistemim kötü mü?Sistem derecelendirmesi 5,4 verdi.Sıcaklık değerlerini sormuştum ben bilgisayarcıya normal demişti.Şuan hatırlamıyorum.Buna ek olarak arkadaşlar hata bir anda geliyor ve birden kapanıyor donup kalmıyor 1-2 saniye sürüyor sonra pc res atıor sonra da disk okuma hatası veya select proper hatasını veriyor.Yani okuyamıyorum çok hızlı geçiyor.
bak ne yap biliyonmu format cdni tak tabi önce önemli bilgilerin yedeğini al sonra formatta tüm bölümleri sonra bölümlenmemiş alan diycek ona enter de yavaş biçimlendirerek sistemi kuramyı dene hdd de bad sector var
quote:
Sistemim kötü mü?Sistem derecelendirmesi 5,4 verdi.
Registry'den ayarlanabilen bir şeye takılıp kalınmasını aklım almıyor. Dikkat edeceğiniz tek şey yeni pc toplanırken donanım uyumu olmalı. Yoksa microsoftun dandik değerlendirmesine bakmayın. Açıkcası hiçbir anlam ifade etmiyor Sorununuz tamamen hdd arızası. Garantisi varsa garantiye, garantisi yoksa değişime gitmeniz sorunlarını çözmeniz için yeterlidir
Sistemim kötü mü?Sistem derecelendirmesi 5,4 verdi.
Registry'den ayarlanabilen bir şeye takılıp kalınmasını aklım almıyor. Dikkat edeceğiniz tek şey yeni pc toplanırken donanım uyumu olmalı. Yoksa microsoftun dandik değerlendirmesine bakmayın. Açıkcası hiçbir anlam ifade etmiyor Sorununuz tamamen hdd arızası. Garantisi varsa garantiye, garantisi yoksa değişime gitmeniz sorunlarını çözmeniz için yeterlidir
HDD eskiydi zaten.PC'de tek eksik parçam o.O zaman onu değişecek.Ortalama iyi bir HDD kaç TL arkadaşlar bilgisi olan var mı?Ben hangisi bu konuda kaliteli bilmiyorum da.Ayrıca sistemim kötü mü?Kafama takıldı.Bu sisteme kötü mü diorsnz??
Hdd performans istiyorsanız mekanik disklerde 7200 prm ve cache bellek önemlidir. SSD fazla pahalı olduğu için almayacağınızı düşünüyorum. Samsung, Seagate veya WD farketmez. Hepsinin ayrı ayrı fanları var. Cache belleğe dikkat ederek, boyutunu isteklerinize göre kafanızda oluşturarak istediğiniz herhangi bir markayı alabilirsiniz. Burda önemli olan marka modelden ziyade ihtiyaçlarınızdır.
quote:
Orijinalden alıntı: fatalmind
Hdd performans istiyorsanız mekanik disklerde 7200 prm ve cache bellek önemlidir. SSD fazla pahalı olduğu için almayacağınızı düşünüyorum. Samsung, Seagate veya WD farketmez. Hepsinin ayrı ayrı fanları var. Cache belleğe dikkat ederek, boyutunu isteklerinize göre kafanızda oluşturarak istediğiniz herhangi bir markayı alabilirsiniz. Burda önemli olan marka modelden ziyade ihtiyaçlarınızdır.
Ben HDD'm oyuna dayansın istiyorum 2 oyun oynatıp sonra disk okuma hatası vermesin istiyorum?
valla kardeşim oyunu eksik kurmuşta olabilirsin.
quote:
Ben HDD'm oyuna dayansın istiyorum 2 oyun oynatıp sonra disk okuma hatası vermesin istiyorum?
Alacağınız sıfır diskle bu tür sorun yaşamanız olası değil. Sıfır ürünlerde de elbette fabrikasyon üretim hatalıları çıkabiliyor ama çok çok düşük ihtimalle.
quote:
Orijinalden alıntı: alperen-2000
quote:
Sistemim kötü mü?Sistem derecelendirmesi 5,4 verdi.Sıcaklık değerlerini sormuştum ben bilgisayarcıya normal demişti.Şuan hatırlamıyorum.Buna ek olarak arkadaşlar hata bir anda geliyor ve birden kapanıyor donup kalmıyor 1-2 saniye sürüyor sonra pc res atıor sonra da disk okuma hatası veya select proper hatasını veriyor.Yani okuyamıyorum çok hızlı geçiyor.
kötü derken "eski" demek istiyor..yani p4 ler çıkalı 10 sene oldu hocam :) Soruna gelince verdiği hata hdd'yi görmemekle alakalı. İde/sata kablosunu değiştirip ide sata kablosunu anakartta farklı slota takıp deneyin. Aynı sorun devam ederse önce HDTUNE ile hdd'ye bir test yaptırın. Yine birşey bulamazsanız ve sorun devam ederse başka bir hdd ile denemenizi öneririm. Tabi temiz bir format da sizin için fena olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
quote:
Orijinalden alıntı: alperen-2000
quote:
kötü derken "eski" demek istiyor..yani p4 ler çıkalı 10 sene oldu hocam :) Soruna gelince verdiği hata hdd'yi görmemekle alakalı. İde/sata kablosunu değiştirip ide sata kablosunu anakartta farklı slota takıp deneyin. Aynı sorun devam ederse önce HDTUNE ile hdd'ye bir test yaptırın. Yine birşey bulamazsanız ve sorun devam ederse başka bir hdd ile denemenizi öneririm. Tabi temiz bir format da sizin için fena olmaz.
Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.Format atalı 1-2 ay oldu,sata kablosuna gelince sizin dediğiniz bir ucu fişe diğer ucu bilgisayara bağlı olan şey mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme