arkadaşlar birşey soracağım ben bitane pcye format atacağım fakat kurulumda mavi ekran gelmemesi için yanbi ahcı sorunu yaşamamak için biosda bir yer buldum main>ide configuration> bölümünde on chip sata type diye bir yer buldum orda raid ahcı ıde var bunu ne yapmalıyım ?
AHCI yapın, başlangıçta AHCI sürücüsü yükleyip kurarsanız tam hızda çalışır. IDE seçip windows yüklerseniz sürücüye gerek kalmaz yalnız düşük hızda çalışır ve sonradan AHCI mod seçilirse mavi ekrana düşer.
xp kurucaksanız achi moda aktif ve ide modu seçili olacak. sata modunda HDD lerini görmeyecektir. mavi ekran alabılme olasılıgı yuksek. mavı ekran almasanız bıle hdd yokmuş gibi hata verip işlemi solandıcaktır.
yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
sonuç? çözüldümü sorunlar?
quote:
Orijinalden alıntı: sceran83
sonuç? çözüldümü sorunlar?
henüz atmadım pc iuan elimde değil pazartesi atıyorum ama şuan kurulu olan xpyi açtığına göre ıde moddadır herhalde bu arada anakart asus m2a-mx
xp kurulu ise zaten ide dir mavı ekran alırsan kendıne temiz bir xp cd sı bul
xp kurulu ise zaten ide dir mavı ekran alırsan kendıne temiz bir xp cd sı bul
ama anladığım kadarıyla boot ayarını yapmam gerekicek bendeki bütün cdler temiz ben şuan entegresiz sade xp sp3 kullanıyorum hemde yedekli cd boyut 591mb terttemiz
hoppaa ozaman sana kolay gelsın :)
quote:
hoppaa ozaman sana kolay gelsın :)
saol dostum
Sen sağol Gardaşşş
quote:
Sen sağol Gardaşşş
pazartesi sonuçları yazarım buraya hatta format attığım pc ile buraya girerim
Farklı sorunları 2 konu şeklinde açmışsınız ...Bunu tek konu altında 2 farklı sorun şekl iinde belirterekde açabilirdiniz...ve bölümün temiz kalması adınada iyi olurdu ...
Lütfen diğer konunuzu revize ederek buradan kalan sorunlarınızı, sorularınızı vs. diğer konuya ekleyin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme