Şimdi Ara

xp gerçekten efsane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp kullanıyorum hatta kaç defa win7 kurdum kaldırdım neden kaldırdın derseniz birşeyler var hoşuma gitmeyen sanki ne bileyim anlatamıyorum ama hiç sarmıyor beni win7.
    En basitinden kapanırken takılması dosya adı değiştirmede sorunlar ufak tefek bir çok şey şimdi çoğu derki "sende sorun var kapanmasına v.s sorunlara çare var sen bilmiyorsun" oldukça deneyimli biri olarak inanın gerçekten sorunlu win7 şimdi yine bir çok kişi win7 süper hatta sp1 li çok daha iyi oldu v.s ben inatla olmamış diyorum bence vistayı adam etmeye çalışıp adını win7 koydular zaten temeline bakılınca vista olduğu apaçık belli oluyor kernel, dosya sistemi servisler v.s.
    deneyimli bir arkadaşım bir mesajda "microsoftun XP'yi bitirmek için elinden geleni yapması" sözleride bence çok manalı eminim kendisi bu yorumlarımı okuyup değerlendirme yapacaktır.
    Ha bu arada unutmadan bende xp nin sp3 ile bilerek bozulduğu tezini kendimce ısrarla savunuyorum sp2 li hali çok daha iyi idi bu microsoft çok paragöz herşey beklenir bence..

hatalardan biri misal

xp gerçekten efsane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 5 Nisan 2012; 14:39:43 >

• İlk win 7 yi yüklediğimde bende aynı düşüncedeydim ama 1-2 hafta geçince win 7 nin daha iyi olduğunu anladım
  • XP' nin devri geçti artık... Firefox bile artık XP ' yi desteklemiyceğini açıkladı...Yakında windows 7 devri de geçecek mecbur windows 8' e geçecez...
  • kapanırken takılmıyor, dosya adı değiştirmekte herhangi bir problem yok, sen olmamış desen de birşey değişmiyor çoktan oldu bile, yeni bilgisayarlarda herkes windows 7 yle xp ye göre çok memnun testlerde de bunu görmek mümkün, ne kodlarını bilmeden ne temelini bilmeden neredeyse windows 2000 den bu yana zaten çoğunluğu aynı servislere bakarak windows 7 nin nasıl yapıldığını çözebilmiş olman da deneyiminin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor, senin kendini deneyimli olarak gördüğün düşünülürse deneyimli dediğin arkadaşının da sözlerine göre firma politikasını saptayabilmiş olman da düşünülesi bir durum, sp3 lü xp sp2 liye göre de daha performanslı daha stabil ve güvenli, bence sen böyle şeyleri dert etme fazla
  • bu tür konularda pek iyi sayılmam ama, geçen yıl şubat ayında topladığım bilgisayara kurdum windows 7, ilk başlarda yıllarca xp kullanmış olan bünyeme bir garip geldi tabi, daha önceden de vistadan aşina olduğum bir gariplik, ok fazla cicili bicili gibi, pencereleri açıp kaparken falan janjanlı açılıp kapanması, çok süslü püslü olması açıkçası biraz sıkmıştı, sonradan denetim masası > performans bilgileri > görsel efektleri ayarladan özel seçeneğinden 4ü hariç hepsini kaldırdım, şimdi bilgisayar XP görünümlü 7 oldu neredeyse :) yalnız ben hala şu yüksek boyutlu klasörlere girerken adres çubuğunun yeşil bar şeklinde dolması ve klasörlerin ve dosyaların yavaşça görünmesi olayına alışmadım, XP de çatur çutur Allah ne verdiyse saniyesinde görüntüleniyordu, efektlerden gereksiz olanları çıkarırsan, az da olsa hafifler bilgisayar

• quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

bu tür konularda pek iyi sayılmam ama, geçen yıl şubat ayında topladığım bilgisayara kurdum windows 7, ilk başlarda yıllarca xp kullanmış olan bünyeme bir garip geldi tabi, daha önceden de vistadan aşina olduğum bir gariplik, ok fazla cicili bicili gibi, pencereleri açıp kaparken falan janjanlı açılıp kapanması, çok süslü püslü olması açıkçası biraz sıkmıştı, sonradan denetim masası > performans bilgileri > görsel efektleri ayarladan özel seçeneğinden 4ü hariç hepsini kaldırdım, şimdi bilgisayar XP görünümlü 7 oldu neredeyse :) yalnız ben hala şu yüksek boyutlu klasörlere girerken adres çubuğunun yeşil bar şeklinde dolması ve klasörlerin ve dosyaların yavaşça görünmesi olayına alışmadım, XP de çatur çutur Allah ne verdiyse saniyesinde görüntüleniyordu, efektlerden gereksiz olanları çıkarırsan, az da olsa hafifler bilgisayar

Efektler zaten bellek tüketirler. Görüntüden başka bir niteliği yok.

XP nin donanım desteği bitiyor. DX9 un yüzüne dahi bakan yok. Güncelleme desteği de sonra erecek yakında.

İlk kurulduğu anda xp win7 ile kapışabilecek hıza sahip oluyor ancak kurduktan 4-5 gün sonra yerine bir kağnı arabası geliyor sistemin.

Ha diyeceksiniz belki bakım yazılımları vs. var ama onlar da bir yere kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

bu tür konularda pek iyi sayılmam ama, geçen yıl şubat ayında topladığım bilgisayara kurdum windows 7, ilk başlarda yıllarca xp kullanmış olan bünyeme bir garip geldi tabi, daha önceden de vistadan aşina olduğum bir gariplik, ok fazla cicili bicili gibi, pencereleri açıp kaparken falan janjanlı açılıp kapanması, çok süslü püslü olması açıkçası biraz sıkmıştı, sonradan denetim masası > performans bilgileri > görsel efektleri ayarladan özel seçeneğinden 4ü hariç hepsini kaldırdım, şimdi bilgisayar XP görünümlü 7 oldu neredeyse :) yalnız ben hala şu yüksek boyutlu klasörlere girerken adres çubuğunun yeşil bar şeklinde dolması ve klasörlerin ve dosyaların yavaşça görünmesi olayına alışmadım, XP de çatur çutur Allah ne verdiyse saniyesinde görüntüleniyordu, efektlerden gereksiz olanları çıkarırsan, az da olsa hafifler bilgisayar

pencereleri janjanlı açıp kapama süs püs gibi özellikler xp de de varolan hatta xp yle kullanılmaya başlanmış şeyler, windows 7 ye veya vistaya özgün değil, performans sorunu yaşayan eski tip bilgisayarlarda aero yu kapatmak yeterli, yüksek boyutlu klasörlere girerken uzun sürmesinin nedeni ekstradan kurulan yazılımlar, klasör görünümü küçük resim olduğu zaman klasör içindeki dosyaların küçük önizlemesini oluşturmaya çalışıyor, bu da doğal olarak yavaşlamaya hatta bazı eski yazılımlardan kaynaklı uyumsuzlukta ise explorer.exe nin hata vermesine neden oluyor, xp de de aynı durum mevcut ama alışkanlıklardan dolayı kimse buna dikkat etmiyor, klasör görünümü listeleme şeklinde olduğunda ise hiçbir problem olmadan klasörler seri bir şekilde açılıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski güzel oyunlar SS'li
    7 yıl önce açıldı
    Çok Güzel Bir Flash Oyun.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vistanın yüzüne bakmayanlar win7 yi hala göklere çıkaradursunlar bu saaten sonra win7 nin vista temeli olduğunu anlatmaya mahal yok çok bilmiş bazı kişiciklere.
  • hakketen xp sp2 den sp3 e geçince bilgisayar gözle görülür şekilde yavaşlıyor,bildiğin takılıyor.
  • windows 7 ye vista tabanlı üstüne ufak değişikliklerle çıkarılmıştır demek cehaletten başka hiçbir şey değil, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak yurdumun en genel problemlerinden zaten, kolay kolay çözülebilir bir sorun da değil bu ne yazıkki...

@Prinergy

xp sp2 den sp3 e geçince yavaşlamaz, takılmaz,.. sp3 sp2 den sonra güncelleştirmelerin bir arada bulunduğu ve ufak tefek düzeltmelerin olduğu servis paketinden başka birşey değil, bu yüzden sp3 lü xp daha hızlı daha güvenilir ve daha günceldir

sp2 üzerine sp3 kurulumu sonrası yaşanan problemler bozulmalar başlamış xp üzerine servis paketi kurulumundan kaynaklanır, bu durum xp ilk çıktığında üzerine sp1 kurulduğunda da yaşanıyordu daha sonra sp2 kurulurken de, bu tarz servis paketi güncellemeleri için temiz kurulum yapmak gerekiyor xp de, bu problem vista ve win7 den sonra kalmadı zaten
  • bencede teorik olarak öyle olması lazım fakat windows xp nin boyutunun 3 katı yama yükleyince yavaşlamaması kaçınılmaz.Sp3 yüklendiği zaman hatırladıgım arkadaşımlada şahit oldum bilgisayar geç açılıyordu,dosyalar geç açılıyordu.başlangıç kafadan yavaşlıyordu.Vista bile daha hızlıydı.(sorun temiz kurulumdada devam etti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinergy -- 9 Nisan 2012; 23:27:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.