Şimdi Ara

Xp' De Ms-Dos Acmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar simdi Ms-Dos acmayı tabiki de biliyorum... Ancak sorunum su ki F8 i kullandıgım zaman internete baglanamıyorum(guvenli mod sayılıyor) ve de suruculer dısında bir sey yapamiyorum(örn; windows acikken onu kapatmak gibi).

Bana kimse nasil oldugunu aciklayabilir mi?

• Neyi anlatalım? Neyi sorduğunuzu anlamadım ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

Neyi anlatalım? Neyi sorduğunuzu anlamadım ben.

Ms-Dos da C dısındaki bir surucuye nasil gecebilirim? Bir de F8 den Ms-Dos actigimda internete baglanamıyorum bunu nasil duzeltebilirim?
  • xp de dos yok.
    o Windows 98 de kaldi.

sen muhtemelen recovery console a bi sekilde ulasmissindir.
    yada windows altinda commande.

dos ta c den d ye gecmek icin ekranda
    D:
    yazip entera bas.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

xp de dos yok.
    o Windows 98 de kaldi.

sen muhtemelen recovery console a bi sekilde ulasmissindir.
    yada windows altinda commande.

dos ta c den d ye gecmek icin ekranda
    D:
    yazip entera bas.

Oncelikle tesekkur ederim surucu degistirmeyi ogrendim...

Bu arada simdi Xp kuruluyken windows acmadan bilgisayari kullanamaz mıyım? Yani demek istedigim hani komutlar var(örn; exitwin). Iste ben bunlari nereye yazacagim?

Bu arada yeri gelmisken bunu da sorayim ''~'' karakterini hangi tuslara ayni anda basarak yazabilirim? Oraya yazdigimi bir yerden kopyaladim...
  • "Bu arada simdi Xp kuruluyken windows acmadan bilgisayari kullanamaz mıyım? Yani demek istedigim hani komutlar var(örn; exitwin). Iste ben bunlari nereye yazacagim? "

vay beeee, exitwin :>, benim bildigim exit di ama olsun exitwin de vardir muhakkak, sen bu islere nerden bulastin hocam, o dedigin seyler windows 3.1 ve windows 98 de kaldi. Bunlari okudugun sitelerin yayinlanma tarihlerine bi bakmani oneririm. Bi onceki mesajda yazdigim gibi XP de yok ole bisi.

"Bu arada yeri gelmisken bunu da sorayim ''~'' karakterini hangi tuslara ayni anda basarak yazabilirim? Oraya yazdigimi bir yerden kopyaladim... "

~ karekteri icin dos altinda
    altgr ye basili tutup 126 rakamlarin tuslardik. Hey gidi gunler hey, epeeey olmus.
    tabi yine dos icin nc isimli meshur bi programimiz var. o varsa dosta hayat bi nebze daha kolaydir.

ee hocam, nasil nerden bulastin, ne yapmaya calisiyorsun bi anlatirsan bu nostalji havasina ne vesile ile bulastigimin merakini yenerim.

• Ya ben de tam olarak bilmiyorum ama Xp acmadan bilgisayari kullanabilmek istiyorum...(neden istedigimi ben de bilmiyorum.)

Ama altgr+1+2+6 ise yaramadi o isaret cikmadi. Ama gerek de kalmadi uzun ismi yazinca calıstı bu alakan icin tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroOfWorld -- 30 Kasım 2007; 22:23:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MS-DOS ORTAMINDA CD KOPYALAMA
    20 yıl önce açıldı
    USB Flash ile MS-DOS boot disk
    16 yıl önce açıldı
    PC'ye MAC OS kurmak istiyorum
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hadi bakalim,
    xp acmadan linux ta kullanabilirsin, macosta
    lakin madem canın DOS cekmis
    http://forum.donanimhaber.com/m_18382410/tm.htm
    burda baska bi arakadasa nasil bootablewin98doscd hazirlanacagini az once yazdim, arkadasta basari ile yapti.

ayrica xp kurmadan once harddiskine dos kurarsan xp acilista secenek sunuyor, xp mi acilsin Windows mu acilsin die, windows u sectiginde dos a cikarsin (win98 gunlerinde oldugu gibi)

tabi dosta ntfs gorunmez. dos a ntfs yi okuma programi kurmak gerekir. :>

seytan durtmus bulasmissin, hayirli vesilelere sebeb olur insallah.

ben halen dosu kullanirim, temelde ghost isi icin, bide acil durumda kullanilmak uzere dos programlarim var (or: partition magic 8 dos), arasira isim duser. Ayni zamanda dosu hd ye kurmak coooook kolaydir. mesela 2. bi hd en var, o cd ile bilgisayari acip ekrana mesela
    sys X:
    yazdiginda o hdye dos yuklenmis olur (takriben 5 sn surer)
    (X:, 2. hd nin 1. primary bolumunun dostaki harfi, C: D: E: olabilir, onemli uyari, windowstaki harflerin belirttigi yerler ile dostakiler farklidir, windowsta e: die gordugunu dosta C: olarak gorebilirsin)
    bundan sonrada bilgisayar acilirken o hd yi sectiginde dos a cikarsin. XP cokse bile 2. hd ye kurulu oldugu icin kolaylikla dos programlarina ulasilir. (tabi ayni seyleri cdden de yapmak mumkun ama ben cd kullanmayi pek sevmem)

• Sagol abi, ben simdi o topictekileri deneyeyim ona gore muhtemelen yarın olumlu ya da olumsuz bir seyler yazarim. Butun gece online olucam ugrascam bu isle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.