Şimdi Ara

Xp'de ethernet ve mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ethernet öncelikle onboard. Pc açılışınca ethernete bağlı bir kablo olması durumunda bilgisayar hoşgeldiniz yazısından sonra mavi ekran verip sistemi yeniden başlatıyor. mavi ekrandaki hata kodunu yakalamama zaman vermiyor anında resetliyor. Sorunun ethernetden kaynaklandığı kesin. Kablo takılı değilken pc düzgün bir şekilde açılıyor. Ethernet kartına ait driverleri kaldırıp tekrardan güncellemek istedim aygıt yöneticisine girmemle birlikte ethernet kartının driveri üstünde sağ tıklayıp kaldır seçeneği ile birlikte mavi ekran hatası verdi yine. Bilgisayarı sistem geri yükleme ile bir kaç ay öncesine geri yüklemeyi denedim. Sistemi geri yükle komutumla birlikte yine mavi ekranla karşılaştım. Anakartdan onboard lanı disable yaparak harici bir ethernet kartı taktım. Normal olarak pc yi başlattım. ve driverini yüklemek isterken yine mavi ekran hatasıyla karşılaştım. Daha sonra güvenli modda açarak driver yüklemesini güvenli modda gerçekleştirdim. Güvenli moddayken kablo takılı bile olsa bir sorun çıkarmadı çalışmaya devam etti. Bilgisayarı normal olarak açmayı denedim kablo takılı haldeyken harici ethernet kartında da aynı sorunu yaşadım mavi ekran hatası bilgisayar hoşgeldiniz yazısından sonra ilerlemiyor mavi ekrana düşüyor hemen ardından resetliyor. Sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir. Format atsam sorun ortadan kalkarmı format atmadan çözüme nasıl ulaşıabilir?

• Biosdaki sata modunu ide ise ahci ahci ise ide yaparmısınız belki ondandır.
    Ethernet kablosunu bilgisayar açıldıktan sonra takınca internet geliyormu?
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    hayır hiç birşekilde kablo takılıyken pc normal olarak açılmıyor bile zaten. Hoşgeldiniz yazısında mavi ekran verip kapatıyor yeniden başlıyor. Sabah ve öncesine kadar bir sorun yoktu ne olduysa akşam oldu. PCI ethernet dahi denedim yok aynı sorun devam ediyor. Acaba virüs falanmı var diyerekden tarama yaptırdım. Combofixle de fixledim nafiley değişen bişey yok. Yarın birde format atarak deneyeceğim. Ethernet kablosu takılı değilken hiç bir sorun yok. Ek olarak ethernet kartı takılı olmasa bile aygıt yöneticisinden ethernet kartının driverina müdahale etmeye kalkıncada mavi ekran verip kapatıyor. Donanım arzası olmuş olsa sanıyorumki güvenli moddada aygıt yöneticisinde aynı tepkiyi vermesi gerekir. Yada güvenli modda da kablo takıldığı anda pc mavi ekran vermesi gerekir.
  • aLeMdAr32 kullanıcısına yanıt
    Format atınız olmaz ise ek ethernet alıp onu bağlarsınız.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    zaten pcı ethernet kartı takarakda denedim olmadı. Format atma meselesine gelince malesef format atılmadan önce kurtarılması gereken önemli veriler mevcut. Veritabanını almam gerekiyor. daha pc yi açar açmaz mavi ekrana geçtiği için sqlserver üzerinden veritabanının kopyasını alamıyorum. Programı kendim kurmadığım için veritabanı klasörünün nereye gizlendiğini ve veritabanı isminide bilmiyorum. Msql içerisinde data klasörüne baktım orda yok masterdb mevcut. Pc ye başka bir harddisk bağlayıp yeniden kurulum yaptım sorunsuz bir şekilde açılıyor. Şimdiki sorunum mavi ekran değil önemli olan o programın veritabanının bulunarak yeniden programın yeniden kurulması ve veritabanı bağlantısının yapılması. Programın kurulumunu gerçekleştiren kişinin tayini çıkıp gittiği için kurulum bilgilerini biryere not almamış. Lisans problemi yaşıyorum. Ek olarak veritabanı şifreleri falan hiç birşey elimde mevcut değil. Bakalım firmayı aradım bir iki güne kadar sorunu çözeceğiz.

• aLeMdAr32 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girersen, gelişmiş sekmesin de ki "başlangıç ve kurtarma seneçeklerin deki ayarlar'a tıklarsan, "Sistem hatası" bölümün deki "otomatik olarak yeniden başlat" tık ı kaldırın böylece mavi ekran da yeniden başlamaz. Sorunu tam anlayamadım ama kullandığınız priz de topraklama vardır umarım ? yok ise genellikle ethernet arızaları kasa kısa devrelerin den etkileniyor. bilgisayarın tüm fişlerini çekerek, bilgisayarın da açma tuşuna basarsanız kapasitör deki akımı boşaltmış olursunuz birde öyle deneyin. Bios ayarların da ethernet ayarları vardı onu deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.