Şimdi Ara

xp açılmıyor (boş siyah ekran) (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
22.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar açılırken siyah xp ekranına kadar geliyor. siyah xp ekranı gidince windows açılması gerekirken siyah boş bir ekranda takılı kalıyor. ekranda hiç bir şey yanmıyor yada yanıp sönmüyor. 20 dk dokunmuyorum ama yinede bir değişiklik yok. kendi kendine reset atmıyor. mavi ekran gelmiyor.

güvenli kiplerin hepsini denedim,
    en son iyi yapılandırmayı denedim,
    normal başlatmayı denedim,
    sistemi mini xp (bartPE) ile açıp CHKDSK yaptım,
    HDD yi bad sektör taramasına soktum hiç kırmızı nokta çıkmadı,
    format attım.

ama bunların hiç biri sorunu çözmedi. FORMAT attıktan sonra bilgisayar ÇALIŞIYOR ama en fazla 2 gün sonra aynı sorun tekrar oluyor.
    elimdeki xp eskiden kullandığım xp sp2. değiştirmedim. format attıktan sonra sp3 ü yüklüyorum her zamanki gibi. daha önce sorun çıkartmamıştı.

sizce sorunum yazılımsal mı yoksa donanımsal mı?
    çözüm var mı?
    bilgisi olanların fikirlerini bekliyorum.

sorunsuz günler diliyorum.

asus P5LD2 SE
    P4 3.4 GHz
    asus x550 512 mb ekran kartı
    3 Gb ram
    sata hdd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buz61 -- 25 Eylül 2012; 16:49:32 >

• Merhaba,

Bana kalırsa, ilk olarak elindeki Windows XP kalıbını değiştir. Daha sonra da harddiski virüs taramasına tabii tut.

Sen format atıyorsun, ama harddiskin diğer bölümlerin de virüs varsa ve oraya dokunmuyorsan belli bir süre sonra tekrar virüs etkisini gösteriyor olabilir.

Umarım anlatabilmişimdir ne yapacağını.
  • Öncelikle Selamlar.

Bios'tan Kaynaklanabilir diye düşündüm baştan.

AHCI ve IDE ayarlarınızı kontrol edin.
    Olmaz ise eğer cd nizi başka pc de çalıştıgına emin olun.
    Harddiskinizde Bir Sorun Olmadığına Emin Olun
    Ramlerinizinde Hata Olmadığına Emin Olun.
  • xp cd değiştirp ve donımsal sorun varsa düzeltip deneyiniz..
  • başka bir xp kullanıp kurayım bakalım çözülecekmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: buz61

başka bir xp kullanıp kurayım bakalım çözülecekmi

Kurduktan sonra sonuuc tekrar yazarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Bana kalırsa, ilk olarak elindeki Windows XP kalıbını değiştir. Daha sonra da harddiski virüs taramasına tabii tut.

Sen format atıyorsun, ama harddiskin diğer bölümlerin de virüs varsa ve oraya dokunmuyorsan belli bir süre sonra tekrar virüs etkisini gösteriyor olabilir.

Umarım anlatabilmişimdir ne yapacağını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayara format attım tekrar
    yeni bir XP Sp3 cd si ile XP yi kurdum. driver larını yükledim. programlarımı kurdum. oyunlarımı kurdum.
    sorunsuzca internette gezindim, oyun oynadım ve bilgisayarı kapattım.
    sabah bi kalktım başka bir sorun var. oturum açıldı ama hatalar verip duruyordu. kapattım açtım bu seferde oturum açılmadı.
    xp cd si ile "chkdsk /r" ile onarma yaptım oturumu açtım internete girdim oyun oynadım sorunsuzca ama yine olmadı.
    bilgisayarı tekrar açtığımda yine hatalar verdi.
    her seferinde değişik değişik hatalar verdi.
    chkdisk yapıp bilgisayarı kapattım.
    ram leri tek tek denedim. bilgisayar düzeldi.
    ram lerin yerini değiştirerek hepsini tekrar taktım. (3 adet 1gb ram im var)
    bilgisayarı açtım sorun yok.
    bilgisayarı kapatıp elektrik bağlantısını kestim. 10 dk bekleyip tekrar açtım.
    şu an sorunsuz kullanıyorum.
    tekrar sorun çıkarırsa haberdar ederim sizi. 2 güne kadar sorun çıkmazsa çözüldü olarak işaretlerim.
    yardımlarınız için teşekkürler.

• ramları çıkarıp takmak olabilir ben başka bir yoldan çözüm buldum anakartın pilini çıkarıp taktım düzeldi formata gerek kalmadı:)

laptop çok ısınıyorsa termal macun kullanımı gibi çözümler için ....bloguma bakabilirsiniz...

http://egitim-dokuman.blogspot.com
  • up pcyi uzun zamandr açmıyordm bugün açtm önce açıldı zaten eski bir şey 5dk takıldm kendi kendini resetledi sonra tekrar açıldı bu sefer siyah ekran geldi windows xp yazısından önce
  • 1. güvenli modda açabiliyorsan komut isteminde güvenli modda aç. " chkdsk /r " yaz enter yap. tarama bitince dene bakalım açılacakmı.
    2. açılmıyorsa eğer, miniXP (BartPE) cd 'si edinip kullanmanı tavsiye ediyorum. mini xp ile bilgisayarı açıp komut isteminden aynı komutu yazıp bilgisayarı tara.
  • Arkadaşlar pc'im Windows XP en son format atarken yarıda kestim şimdi Windows ekranı gelmeden bilgisayar siyah ekranda takılı kalıyor
  • Beyler benimde her evde olduğu gibi bir adet XP Professionel pc'em var. Fakat bir gün kapattım. Birdaha açılmadı. Açıyorum görüntü namına hiç bir halt yok. Monitör tınmıyor bile. Sizce sebebi nedir? Yeni aldığım kasada monitör çalışıyor
  • Caresto C kullanıcısına yanıt
    ya monitör kablosunu yanlış yere taktın yada ekran kartın yandı bitti kül oldu. Ben yanlış yere takmam deme, bi kontrol ediver bakalım seri porta takmış olmayasın.
    Bir ihtimalde şu: OnBoard ekran kartın varsa ve harici ekran kartında varsa Harici olanı kullan. çünkü diğeri zaten devre dışı.
  • buz61 B kullanıcısına yanıt
    ati ekran kartı var. Zaten onboard'daki girişe monitörüm uymuyor. Heralde ekran kartı bitti. Bende bundan şüpheleniyorum.
  • Benimde başıma gelmişti. DVI çıkışıda olduğu için onu kullanmaya başlamıştım. Senin kartında çift çıkışlıysa benim gibi onu kullanabilirsin.
  • che..-.. kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bendede var kardeşim sen çözüm bula bildinmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.