Eski bir makinam var, daha onceleri max.3.5 dk. icinde acilirken ne olduysa artik 10 dk. dan once bir turlu acilmiyor (kullanilabilir hale gelmesi).
Yavasligin son 1-2 dk.si makina acildiktan sonraki virus db update vs. ancak ilk power on sonrasi Xp logosu ciktiktan sonra sanki makina kilitleniyor ve 3-4 dk. boyunca hicbir hareket olmuyor. Daha sonra HDD efendi basliyor tirlamaya ve yine 3-4 dk. sonra anca "hosgeldiniz' ekrani gorunuyor.
2-3 kez XP prof. makinayi full formatlarak sifirdan yukledim nafile... HDD'yi degistirdim yine nafile... Kafayi yemek elden degil..
Son dusuncem de, elektronik komponenetlerin yarilanma omurlerinin doldugu ve bosuna ugrastigim dusuncesi...
YIne de tavsiyesi olan var mi? XP logosunda hic hareketsiz neden 3-4 dk. bekler. Yeni makinam neredeyse HDD hic durmadan 1 dk.nin altinda full aciliyor ayni isletim sistemi ile...
bende 1 dakida açılıyo
soğutucu ile hızlandırabilirsin
Sistem nedir?
cache scan fln yapıyodur antivirüs programın da eski makineye bu kadar yük bindirme yani açılıştaki taramayı falan iptal et update leri elle yap 6-7 günde bir
başlat çalıştır msconfig'den başlangıç öğelerini düzenle. Görünüme önem vermiyorsan Bilgisayarım>sağtık>özellikler>gelişmiş>Performans yerindeki ayarlara tıkla>Windowsu en iyi performans için ayarla var onu işaretle biraz hızlanabilir.