Şimdi Ara

XLS uzantılı excel dosyasını php de görüntülemek.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. excel ile hazırlanmı bir hesap tablosunu php ile siteye upload edeceğim. kullanıcılar link e tıkladığında web sayfasında aynen pdf uzantılı dosyaların göründüğü gibi görünecek. şimdi diyeceksiniz ki excelden web olarak kaydet..! fakat müşterim excelden web olarak kaydedebilecek kabiliyette değil. sadece xls dosyasını seçecek. bağlanan kullanıcılarda o dosyayı web olarak sayfda görecek.

kolay gelsin...

• up
  • excel dosyasını dırekt olarak nete at ve ona lınk ver explorer kendı acar
  • onu denedim kakat direkt download etmek için farklı kaydet penceresi geliyor. genede teşekkürler
  • Sorun excel dosyasını html olarak görüntülemekse bu php ile mümkün. Yok, sorun excel dosyasını pdf de olduğu gibi tarayıcı üzerinde excel formatında görüntülemekse bunun hakkında bir bilgim yok.
  • nasıl görüntüleyeceğim html olarak?
  • örnek:http://sourceforge.net/projects/phpexcelreader/

Bu veriyi xls den alır sora sen istediğin gibi görüntülersin, istersen başka bir formata çevirirsin, istersen veritabanına kaydedersin vs...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum verdiğin linkteki dosyaları inceldem. fakat çalıştırdığımda dosyayı görüntüleyemiyor. yardımların için teşekkürler.
  • Kardeş ben sana göndermeden önce denedim xls dosyadan verileri alıyor. Sen kodla oynayarak bunu istediğin şekle dönüştüreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 21 Aralık 2006; 22:37:08 >
  • acaba php ini den bi ayar falan mı yapmak gerekiyor? ben çalıştıramadım. kargacık burgacık yazılar çıkıyor example php yi çalıştırdığımda.
  • Bak bu bir örnek. Orada xls den satır ve stünları çekip araya yazdınmış. Veriyi xls den aldıktan sonra php ile html tabloları içine koyarsın gösterirsin ya da gd2 ile risem üstünü yazar resim olarak gösterirsin. Ben php bildiğini düşünerek örnek gönderdim sadece. Daha iyi örneklerde olabilir hatta tam istediğin gibi direk html ye dönüştüren script de bulabilirsin muhtemelen.
  • yo php biliyorum ama neyse ilgilendiğin için teşekkürler. ben veri tabanı gibi veri çekmek değil, direk tıklandığında explorer penceresi içersinde excel in çalışmasını ve kullanıcıların excel deki verileri görmesini istiyorum. normalde dosyaya link verildiğinde gelen pencerede çalıştır dendiğinde benim istediğim şey oluyor fakat ben direkt sormadan excel ile açılmasını istiyorum.veri tabanı olarak kullanmak istemiyorum çünkü veritabanım var zaten. yinede çok sağol.

kolay gele.
  • Anlaşamıyoruz galiba. Veritabanı olarak kullanmanı söylemiyorum ki. En başta bunu sordum.
    quote:

Sorun excel dosyasını html olarak görüntülemekse bu php ile mümkün. Yok, sorun excel dosyasını pdf de olduğu gibi tarayıcı üzerinde excel formatında görüntülemekse bunun hakkında bir bilgim yok.

verdiğin cevap

quote:

Orjinalden alıntı: tttttt

nasıl görüntüleyeceğim html olarak?

Senin elinde veri varsa, xls dosyaden veriyi alabilmişsen(ki bu class xls den veriyi almanı sağlıyor) sen bunu alır php ile şekle sokar görüntülersin. Örnek;

"example.php"`de alttaki değişikliği yaptım.

$abc='ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXYZ';

echo'<table border=0 bgcolor=#BBBBBB cellspacing=1 ><tr><td></td>';

for ($j = 1; $j <= $data->sheets[0]['numCols']; $j++) {
    echo '<td align=center bgcolor=#DDDDDD>'.substr($abc,$j,1).'</td>';
    }

for ($i = 0; $i <= $data->sheets[0]['numRows']; $i++) {
    echo '<tr><td valign=bottom bgcolor=#DDDDDD>'.$i.'</td>';
    for ($j = 1; $j <= $data->sheets[0]['numCols']; $j++) {
    echo '<td bgcolor=white>'.$data->sheets[0]['cells'][$i][$j].' </td>';
    }
    echo '</tr>';

}

elde ettiğim sonuç:

XLS uzantılı excel dosyasını php de görüntülemek.!

Ha! senin istediğin bu değilse, başka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 22 Aralık 2006; 15:00:59 >

• ok dostum bu. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.