Şimdi Ara

XL veya XXL Buzdolabı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,


    Alttan donduruculu XL veya XXL buzdolabı önerisi yapabilir misiniz. Genelde Bosch marka beyaz eşyamız, çok daha iyisi başka marka da varsa onlara da açığım ama önceliğim Bosch. Teşekkürler.




  • Hocam bizde Profilo BD3086WFAN var çok memnunuz. Tavsiye ederim.

  • 2017 yilinda evlendim tüm beyaz eşyalarimi profilo aldim,buzdolabi XXL modeli, simens,profilo,bosch ayni fabrika üretimi sadece tasarim değişiyor.Kücük ve beyaz eşya üretimi bosch konusun da fazla hangi tasarim veya fiyat konusunda zorlamiyorsa ona yönel
  • Düşük enerji tüketimi ve sorunsuzluk olarak öne çıkan marka/modeller hangileri

  • İlteriş Kutluk Kağan kullanıcısına yanıt

    Güncelde en düşük enerji tüketimine sahip, C enerji sınıfı Siemens KG**PAIC0N ve KG**PAWC0N, Bosch KGP**AIC0N ve KGP**AWC0N serileri mevcut. İki üründe aynı aslında sadece marka değişik. İkisi de BSH fabrikasında Türkiye'de üretiliyor ve panasonic kompresörler mevcut.


    Bir önceki seri Siemens ve Bosch ***AID1N, ***AID2N, HID1N gibi modeller de D enerji sınıfında. Bu serilerde de panasonic kompresör var.


    Diğer markalarda da XL ve XXL serilerinde enerji tüketimi D sınıfından başlıyor F sınıfına kadar gidiyor.


    Alırken bakacağınız ön önemli unsur kompresör. Panasonic ve embraco üst seri ve yaygın kullanılan markalar. Sonra malzeme kalitesi, yalıtım, kullanışlılık gelir bence. Son adımda servis kalitesi, garanti, ek garanti ve parça fiyatları gibi unsurlara da bakmanız gerek. Maalesef hepsinin iyi olduğu bir ürün yok. Örneğin Siemens/Bosch C-D sınıfı kaliteli ürünler iken servis, ek garanti ve parça fiyatları konusunda geride. Arçelik servis, ek garanti, parça fiyatları gibi konularda önde. Sizin için hangisi öncelikli ise ona doğru yönelin.





  • HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap için teşekkürler.


    Bu düşük enerji sınıfının peşinden çok da koşmamak mı lazım acaba büyük bozdolaplarında. Bazı yorumlarda Siemens'in bu C sınıfı XXL dolaplarının vaadettiği kadar soğutamadığı ile ilgili problemler okudum. Enerji tasarrufu yapıcaz diye, istenen seviyede soğutamayacaksa hiç gerek yok öyle bir tasarrufa diye düşünüyorum. Sizin yorumunuz ne olur.


    Bu bağlamda, F enerji sınıfı olmasına rağmen; KGN86AWFON modeline yakın gibiyim şu anda. (Bu model eski seri mi bu arada acaba)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlteriş Kutluk Kağan -- 5 Eylül 2023; 11:45:8 >
  • İlteriş Kutluk Kağan kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz bir anlamda doğru. Farklı yazılım ve tasarım değişiklikleri, yalıtım iyileştirmeleri ile D enerji sınıfından C enerji sınıfına geçilebilir. Arge ve pazarlama işi tamamen.


    Alacağınız modelin kompresör markasına dikkat edin. BSH dolaplarinda gördüğüm kadarıyla Panasonic > embraco > jiaxipera marka kompresörler var. jiaxipera çinli orta alt segment.


    Ayrıca soğutma değerlerinde fabrikanın referans değeri nedir onu bilmiyoruz. Dolap 0 derece gördüğünde tamam burası 0 dereceye kadar soğutuyor diyorsa zaten bildiğiniz tüketiciyi kandırıyor firmalar. Aynı şekilde araç üreticilerinde de yakıt tüketimi 3-4lt lerde geziyordu bir ara bildiğiniz gibi. Gerçek tüketim bu seviyelere çok çok zor ulaşabiliyordu.

  • HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt

    Araç yakıt tüketimi konusunu hiç karıştırmayalım. Türkiye gibi kuralların laf olsun diye olduğu bir ülkede trafiğin ne durumda olduğunu biliyoruz. Araçlar motor hep yüksek performans değerlerinde çalışacak şekilde gidiyor. Ben bu güne kadar ne kadar araç kullandıysam, trafik kurallarına uyulduğu sürece fabrika verilerinin de altında tüketim yaptılar.


    Buzdolabı konusunda ise ortam sıcaklığı, voltaj, kapak açma kapatma sıklığı, içine konulan malzeme sıcaklığı vs bir sürü parametre var.


    Çamaşır bulaşık makinelerinde de eco referans programları haricinde cihaz fabrika verilerinden çok daha yüksek tüketim yapar mesela. Ama bizim halk eco programı çok uzun diye kullanmaz, o kadar saat çalışır da 45 dklık programdan nasıl daha az harcar bir türlü anlamaz. Neticede fabrika verileri asla tutmaz.


    Firmalar da bu konuyu kullanım kılavuzu ve enerji etiketinde belirttiği sürece hukuksal olarak asla Suçlu olmaz çünkü ortada kandırmaca falan yoktur.





  • Samsung 880 lt buzdolabi hakkinda dusunceleriniz nedir
  • LG GTL569PSAM Kombi No Frost Buzdolabı
    Bu buzdolabı alınır mı lg buzdolabında nasıldır üstatlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.