Şimdi Ara

Xilisoft ile mkv disinda diger video formatlarini editliyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mkv film ile oynama yapabiliyorum lakin avi film ile renderleyemiyorum. bir cok surumu denedim lakin ayni sorun var.


    filmi , xilisoft ekranina aktardigimizda filmin thumb gorunumu cok acayip sekilde tek bir resim ile cikiyor ve ust menudeki hic bir ozellik kullanilabilir degil. secilmiyor yani. sadece add ve remove etkin.


    sorun nedir bilen var mi?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    MKV ve ya AVI sadece container'dır önemli olan container içindeki dosyanın formatı. Büyük ihtimalle Xilisoft formatı tanıyamıyor ve ya format encode edebileceği ya da editleyebileceği bir format değil.

    sadece 1 tanesinde degil birkac tane avi formatinda denedim yine olmadi. ama mkv leri taniyor.

     Xilisoft ile mkv disinda diger video formatlarini editliyemiyorum

    yukaridaki kontroller de aktif degil,




  • Güncel codec paketlerini yüklediniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agentwho

    Güncel codec paketlerini yüklediniz mi?

    evet klite codec pack full surumunu kurdum ama calismadi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Format'dan kastım sadece formatın ne olduğu değil. Örneğin H264/AAC video/audio codec ile encode edilmiş bir video CBR (constant bitrate) ise farklı VBR (variable bitrate) ise farklı şekilde decode edilir. Bunun dışında codec'ler arasındada farklı yöntem uygulayanlar vardır yani video H264'dür fakat encode edilme biçimi farklıdır. Xilisoft'un sorunu nedir anlayabilmek için Mediainfo gibi yazılımlarla hangi codec ve ayarlar kullanılmış öğrenmeye çalışılabilir lakin bazen bu yetmez dosyanın içine text editor'lerle bakmak gerekebilir. Genelde dosyanın başlangıcında bazı bilgiler okunabilir haldedir fakat her zaman analiz etmek mümkün olmayabilir.

    Orijinal görüntüyü koruyamadan editlediğim MKV'ler oldu (video önce decode edilir sonra tekrar encode edilir kalite düşer) fakat editleyemediğim MKV hatırlamıyorum. Xilisoftu zamanında denemiş beğenmeyip silmiştim. Uzun süre önce kayıpsız kesme/trim işlemleri için bir çok yazılım denemiş en iyi sonuçları SolveigMM Avi Trimmer (MKV destekler) ve Ultra Video Splitter ile almıştım. Video encoding için Bigasoft Total Video Encoder (trim desteği var) en geniş format desteği ve stabiliteyi sağlamıştı halen onu kullanıyorum. Bu yazılımlar Windows'a yüklü codec paketleriylede alakalı olabiliyorlar DivX, XviD, Quicktime, FFDshow, x264, FFMPEG ve hatırlamadığım bir çok codec + video editing yazılımlarının kendi kullandıkları codec'ler yüklü.

    ben, senin kadar ustasi degilim bu islerin. cok detayli anlatmissin tesekkur ederim.

    lakin xilisoft ben tatile cikmadan once calisiyordu. geri geldim ayni hatayi verdi. dedim pc kafayi yedi bas formati. format attim yine ayni sorun :S


    avi, mp4, mov, mkv bu formatlari denedim ve sadece mkv calisti. nasil bir sorunsa internette dahi cevabi yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.