Bildirim
Xigmatek Lga2011 Destekli Yeni Soğutcuları

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İlk ikisi bildiğimiz kule soğutma farklılığı yok.
Colesseum yaratıcı bir tasarım olmuş, ilk defa gördüm böyle tost tarzında soğutucu. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dovahkiin
İlk ikisi bildiğimiz kule soğutma farklılığı yok.
Colesseum yaratıcı bir tasarım olmuş, ilk defa gördüm böyle tost tarzında soğutucu.
Collesum da çok yaratıcı sayılmaz tuniq tower tarzı birşey olmuş ama zaten burda dikkat edilecek nokta bu soğutucuların Lga2011 uyumlu olması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 3 Ocak 2012; 11:55:01 > -
işlemci ile çok içli-dışlı olmadığım halde yine de trublack kullanıyorum ev kullanıcısı olarak. herhalde bir daha da değştirmem. hadi diyelim değiştireceğim geldi, corsairin h100 ü ile değiştiririm. artık bu tür çeşit çeşit kule soğutuculardansa yavaş yavaş sıvı soğutmayı baz alan çözümler üretilmeli. artık bu ürünlerin sadece stok soğutucuya ilk kez veda edecek arkadaşlar için bir alternatif olduğunu düşünüyorum.
edit: ekleme..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 3 Ocak 2012; 11:57:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: saintroyo
işlemci ile çok içli-dışlı olmadığım halde yine de trublack kullanıyorum ev kullanıcısı olarak. herhalde bir daha da değştirmem. hadi diyelim değiştireceğim geldi, corsairin h100 ü ile değiştiririm. artık bu tür çeşit çeşit kule soğutuculardansa yavaş yavaş sıvı soğutmayı baz alan çözümler üretilmeli. artık bu ürünlerin sadece stok soğutucuya ilk kez veda edecek arkadaşlar için bir alternatif olduğunu düşünüyorum.
edit: ekleme..
Aynen katılıyorum. Bu soğutucular hem Kasa içerisinde çalışmayı engelliyor hem de zamanla Anakartın eğilmesini sağlıyor.
Bellek çıkarıp takacaksın soğutucuya çarpıyor.
Sadece CORSAIR değil, diğer Soğutucu üretimi yapan firmaların da Su Soğutma çözümlerine yönelmesi gerek artık.
ZALMAN, NOCTUA, TT, XIGMATEK bu markaların da Su Soğutma ürünlerini görmek isteriz ki CORSAIR'e alternatif olsun.
-
evet..
diğer bütün markaların ar-ge bölümlerini bu tarafa kaydırmaları gerektiğini düşünüyorum. mesela madem lga 2011 soketi için bişeyler yapılması ön planda sergileniyor, o zaman bunu sıvı soğutma bileşenleri ile yap niye halâ eski metodların peşindesin?
intelin var sanırım yeni çıkan bir modeli.. hatta geçenlerde pcsperformance da ekran kartı için bile gördüm bu tür bir sıvı soğutma. gigabyte indi sanırım. -
yeni model çıkarmanın ne mantığı varki yap bir bracket alsana 2011....çok gereksiz boşu boşuna zahmet etmişler....
şu anda kit olarak üretim yapabilen benim bildiğim 3 firma var ve 2011 sıvı soğutma sistemi olarak intelin desteklediği üç firma
coolit corsair ve bi tane daha hatırlayamadım :)
saintroyo arkadaşın dediği gibi intel isteyene fan isteyene sıvı soğutma modeli satacak -
İyi güzel söylüyorsunuz da arkadaşlar kapalı devre de olsa su soğutmanın uzun ömürlü olacağını pek düşünmüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: knnkpln
İyi güzel söylüyorsunuz da arkadaşlar kapalı devre de olsa su soğutmanın uzun ömürlü olacağını pek düşünmüyorum.
Evet ilk başta öyle düşünülüyor ama profesyonel sistemlerde kullanılanın aksine buharlaşmaması için çok daha özel bir sıvı ve boru yapısı kullanılıyormuş :) -
quote:
Orijinalden alıntı: darktempest
quote:
İyi güzel söylüyorsunuz da arkadaşlar kapalı devre de olsa su soğutmanın uzun ömürlü olacağını pek düşünmüyorum.
Evet ilk başta öyle düşünülüyor ama profesyonel sistemlerde kullanılanın aksine buharlaşmaması için çok daha özel bir sıvı ve boru yapısı kullanılıyormuş :)
Valla hocam bize verilen bilgi o.Ama kapalı sistem hazır sıvı soğutmayı 5 yılı aşkındır kullanan yok ortada o yüzden bu süre zarfında veya daha sonra ne olacağını pek bilemeyiz.Zaten bu tip sistemler 2-3 yıldır var.Açıkçası ben pek güvenmiyorum. -
Bende 1 yıldır herhangi bir sorun çıkmadı umarım kimse de çıkmazda...sıvı azalma gibi nadir sorunlar duydum ama
onlarda sıvı dolumu yapılarak çözülüyormuş....sıvı dışarı akmadıkça sorun yok bence....
avantajları hava sogutmaya gore daha cok olmasa bende kullanmazdım ama fıyatına göre avantajı daha fazla bence....yani 1-2 derece fark olayı degıl benım acımdan en azından -
Xigmatek en azından diğer markalara göre kule tipi soğutucularında görselliğe ve fan seçimine çok daha fazla dikkat ediyor, fiyatıda çok yüksek olmuyor. Sırf bu kriterler yüzünden tercih sebebim oldu zaten. Yeni ürünlerde hoş gözüküyor, incelemeleri çıksın daha net kararlar verebiliriz.
Yalnız ufak bir sorun var oda İnventus ve Vatanbilgisayar dışında kimse satmıyor, özellikle de kasalarını.. -
quote:
Orijinalden alıntı: damn2u
Xigmatek en azından diğer markalara göre kule tipi soğutucularında görselliğe ve fan seçimine çok daha fazla dikkat ediyor, fiyatıda çok yüksek olmuyor. Sırf bu kriterler yüzünden tercih sebebim oldu zaten.Yeni ürünlerde hoş gözüküyor, incelemeleri çıksın daha net kararlar verebiliriz.
Yalnız ufak bir sorun var oda İnventus ve Vatanbilgisayar dışında kimse satmıyor, özellikle de kasalarını..
Segmentin kıllığından dolayı başkası satmıyordur.Segmente bir soru soruyorum mail atıyorum geri dönen yok.Çok ilgisiz bir firma ve sırf ellerindeki stokları tüketmek için xigmatekin yeni ürünlerinden nerdeyse hiçbirini getirmiyorlar.Bu arada hocam xigmatekin hangi soğutucusunu kullanıyorsunuz?
-
1.ci ve 3.cü linkteki soğutucunun core contact olmaması dez avantaj.
2.ci link'teki iş yapar gibi geliyor . -
quote:
Orijinalden alıntı: meposion
1.ci ve 3.cü linkteki soğutucunun core contact olmaması dez avantaj.
2.ci link'teki iş yapar gibi geliyor .
Yorumun hakkında yorum yapmadan önce core contactın ne olduğunu bize açıklar mısın ? -
işlemci ile direk bakır borunun temas etmesi sanırım.. -
quote:
Orijinalden alıntı: saintroyo
işlemci ile direk bakır borunun temas etmesi sanırım..
Evet arkadaş da odan bahsediyor ama core contact olayı tamamen pazarlama stratejisi bakır taban olduktan sonra core contact falan hikaye hem core contact yapıcan maliyeti bir nebze olsun azalıyor çünkü taban da daha az bakır kullanmış oluyor. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: damn2u
quote:
Segmentin kıllığından dolayı başkası satmıyordur.Segmente bir soru soruyorum mail atıyorum geri dönen yok.Çok ilgisiz bir firma ve sırf ellerindeki stokları tüketmek için xigmatekin yeni ürünlerinden nerdeyse hiçbirini getirmiyorlar.Bu arada hocam xigmatekin hangi soğutucusunu kullanıyorsunuz?
Sanırım öyledir çünkü iki firmada da Xigmatek ürünleri suyunu çekmiş durumda.Bu arada siteye ne yapıyorlarsa sistem paneli yine kaybolmuş ne hikmetse.
Xigmatek Balder kullanıyorum, Phenom x2 555 işlemciyi B55 X4 + 3.9ghz voltajlı halde OCCT testinde full yük halinde en yük gördüğüm değer 51 dereceydi.
İşlemci limitinide 4.1ghz olarak gördüm en fazla fakat bu kadar zorlayarak kullanmanın manası yok diyerek 3.6ghz voltajsız overclock yaparak kullanıyorum 2 aydan beri.
Anladım hocam.Düşünürsen elimde thors hammer var forumda ilan koydum.İyi forumlar
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X