Şimdi Ara

lga2011/3 soket için soğutucu önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Piyasada lga2011 soket işlemciler için çok fazla uygun fiyatlı seçenek görünmüyor.

    Snowman x6 yada t4, Xeon e5 2683 v3 işlemci üzerine nasıl monte edilir? Bu soğutucular 2x(dual) Xeon e5 2683 v3 işlemcilerin üzerine yanyana sığar mı? (Huananzhi x99 üzerinde) Tecrübesi olanlar paylaşırsa memnun olurum.




  • "işlemci üzerine nasıl monte edilir?"


    Standart şekilde montajlıyorsunuz özel bir hareket vs. gerekmiyor, kule türü bir soğutma ya da sıvı soğutma rahatlıkla takılır anakart üzerine, sonuçta soket türü belli. Ancak 14core cpu için sıvı soğutma kullanmanız daha iyi olur.


    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/81055/intel-xeon-processor-e52683-v3-35m-cache-2-00-ghz.html

  • Bütün soğutucuların açıklamasında hangi soket tipi ile uyumlu oldukları yazılı. Bu çok önemli değil mi yani?

    Herhangi bir soğutucuyu herhangi bir işlemcinin üzerine takabiliyor muyuz?

  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Çift işlemcide sıvı soğutmayı nasıl kullanacağım? Bir fikriniz var mı?

  • Soğutucuların desteklediği soket türleri ürün bilgisinde yazar, ilgili soket için ilgili montaj ayaklarını kullanarak takabilirsiniz.


    Sıvı soğutma da benzer şekilde montajlanıyor yakınlarda varsa bu işlerden anlayan destek alınız.

  • Ben de zaten bu lga2011 soket uyumlu soğutucularla ilgili bilgisi tecrübesi olanlardan destek almak için buradayım. Etrafımda birileri olsaydı onlara sorardım. Bilgi sahibi değilseniz sadece bir şeyler yazmak için yazmanız bir fayda sağlamıyor.. Boşuna konuyu uzatıyor.

  • Arkadaşım elbette biliyoruz her sokete montaj yaptık çok şükür, sizin tecrübeniz yoksa birinin tarifi ile yapmanız zaten zor, web ortamında artık araç tamirine kadar videolar yayımlanıyor , bütçenize uygun ve doğru ürünü bulup video izleyecekseniz bu kadar, hatta ürün kitapçığına bakarak hangi sokete hangi aparatlarla montaj yapılıyor belirtiliyor, sizin bu söyleminizle görüntülü arama yaparak destek almaktan öteye gitmiyor, buradan şunu şöyle yap bunu buraya tak bunu buradan geçirin demekle olmaz, ürün seçin öncelikle ve o ürün hakkında bilgi toplayın, kolay gelsin size.



    İmla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 13 Ağustos 2022; 21:58:56 >
  • anladığım kadarıyla çinden bakıyorsunuz. Snowman lar yerine ALYESE, Deepcool, ID Cooling ve şüphesiz önerebileceğim Thermalright markalarına bakmanı öneririm. Anakartı bilmiyorum ama soket 2011 günümüz soket 1700 lere yakın büyüklükte fiziksel yapıda işlemciler. Genelde soket 2066 ve 2011 aynı oluyor soğutucu bağlantı kiti bakımından.

  • JONSBO markasını da yazmayı unutmuşum.

    Kalite,performans ve yedek parça tedariği konusunda şu şekilde sıralayabilirim.


    Thermalright - ID Cooling - Deepcool - JONSBO - ALYESE


    Kurulum yapacağınız kasayıda belirtirseniz çift işlemci dual-tower soğutucu önerisinde de bulunabilirim. 2011 işlemciler hala iş görüyor ve overclock potensiyelleri çok fazla. Günümüz işlemcileri hızında çalışıyorlar. 5960x - 6950x gibi işlemciler özellikle. TDP değerleri 140watt olan işlemciler. oc ile 240watt güçlere çıkıyor ama Huananzhi x99 ile o potansiyeli sunabileceğini açıkça pek sanmıyorum. Gümrük vergileri çok olacağından Noctua-Be Queit ürünlerine amazon üzerinden kargo ve vergi dahil olabilirsin elbette. Kişisel tavsiyem Snowman ile uğraşmayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.