Şimdi Ara

Xiaomi ve başarısız developer takımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Xiaomi Redmi Pro cihazım var EU rom yukledim herşey iyi güzel ama Xiaomi dünyasona geldikten sonra gördüğüm olay şu. Xiaomi Android versiyonlarını cihazlarına vermede çok sıkıntılı bir firma, her hafta gelen güncellemelerde öyle ahım şahım bir özellik gelmiyor. Versiyon çıkıyor galeri uygulamasında text ekleme koymuslar, bilmem ekran kaydetme uygulamsı filan filan. Yani gerçekten bir bug fix, bir özellik yok. Zaten android versiyonu güncellemede yok bir çok cihaz hala 4.4,5.0 ve 6.0 ı kullaıyor. MIUI versiyonu güncel ama android versiyonu eski ne anladım bu işten. O yuzden birdahaki cihazım Xiaomi olmayacak aynı nedenden Samsung u bırakmıştım.



  • Bir dahaki cihazınız ne olacak hocam söyleyin de ben de onu düşüneyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    birdahi cihazım kesinlikle Motorola veya Huawei olacak
  • bir sonraki cihazınızda şansınız var ise senede 1 defa güncelleme alacaksınız demektir bu. Kolay gelsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her hafta gelen güncellemede ne gibi bir yenilik bekliyorsunuz ki? Adam her hafta tüm arayüzü mu yeniledi. Yıllık 1 kere çok büyük güncelleme çıkıyor, bir ton yenilik geliyor. Dev yerine stable sürüm kullanırsanız diğer firmalar gibi 2-3 ayda bir güncelleme alırsınız gelen yenilikler daha fazla olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenkay KESER kullanıcısına yanıt
    Kardeşim büyük hatalar duruken, gidipte saçma sapan arayüz le ilgili değişiklik yapacağına bu hatarı gidersinler. Mesela battery drain sorunu, mesela hafıza kullanımı sorunu, mesela parmak izi okumanın stabil olmaması, mesela çift tıklama ile açılmanın stabil olmaması, mesela gelen mesajşarı diğer android 6.0 ve 7.0 cihazlardaki gibi görebilme imaknı, mesela otomatik ekran ışığının düzgün çalışmaması, daha ne sayayım. Bunlarıda düzeltebilirler yılllık büyük güncellemeyi beklemeden.
  • egursu E kullanıcısına yanıt
    O tarz sorunları düzeltmeleri çok zor. Sebebi çok fazla cihaz var. Her cihaz farklı sourcelerden derleniyor, her cihazın farklı farklı donanımları var. Arayüz konusunda miuida pek hoşlanan birisi değilim zaten sizin dediğiniz gibi bildirim paneli çok kutu miui 8.1 ile adam öldü hala mesaj cevaplama saçma sapan çalışıyor. Ben mi5s plus kullanıyorum otomatik parlaklık dışında diğer sorunlar bende yok. Bunun sebebi üst seviye cihaz olması, daha çok destek alması gibi sayılabilir. Çok fazla telefon çıkarttıkları için ara modellere pek bakmıyorlar. Sizi cihaz mediatek işlemci zaten Android güncellemesi falan hiç beklemeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenkay KESER kullanıcısına yanıt
    zaten güncelleme beklemiyorum ama aynı fiyata mi5 alabiliyordum, keşke mi5 alsaydım ama oda kırılgan ve küçük boyutluydu bana göre. Neyse artık eskiyene kadar kullanacaz.
  • egursu E kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın, ama genel kullanıma bakarsak maalesef bunlardan daha iyi bir f/p cihazı yok. Ben de senin gibi redmi pro, mi5 ve hatta mi 5s arasında gittim geldim. Şimdi redmi note 4x sipariş ettim. Haftaya gelecek. Bu problemleri bildiğim için mi serisine girmedim.

    Note 4x şu xiaomi'nin en iyi f/p cihazı bence. Ortalama bir kamera işini görüyorsa müthiş bir cihaz. Testlerde mi 5'ten geri kalmıyor. Kağıt üzeride SD820 > SD625, ama günlük kullanımda bunu fark etmiyorsun.

    Yani burada bize düşen, yazılımsal ve donanımsal anlamda en sıkıntısız modeli almak. Redmi pro donanım anlamında ne kadar iyi ise, yazılım anlamında bir o kadar kötü maalesef.

    Note 4x yeni çıktı piyasaya, 2 ay olacak. Kronik hiç bir problem yok. Bu bir cihaz için bulunmaz nimet :) Ayrıca ort. 11 saat ekran süresi var. Müthiş değil mi?
  • Redmi Pro modeli global pazar için üretilmedi zira markanın yazılım anlamında en sorunlu modeli olarak biliniyor sonuçta bu model en stabil Çince orjinal stock romu ile çalışıyor sonradan portlanmış,traşlanmış romlar sorunlu bu durumu bilmeden veya araştırmadan cihazı alanlar genelde markaya suç buluyor..Mi max,Mi5,Redmi Note 3 Pro,Note 4,Redmi 3,Redmi 4(a,prime) ve Note 4.X sorunsuz cihazlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.