Şimdi Ara

Xiaomi Türkiye [ MIUI 8 Yayınlandı! ] (485. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
141
Favori
403.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi Türkiye'ye ne zaman tam anlamıyla resmi olarak girecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theasus

Xiaomi Türkiye'ye ne zaman tam anlamıyla resmi olarak girecek?

Arkadaşlar bu sorunun cevabını bilen yok mu?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu sorunun cevabını bilen yok mu?

Şuanlık öyle bir projeleri bulunmuyor.Yani şuanki bilgilerle Türkiye'ye gireceği hakkında hiçbir şey söyleyemeyiz.
  • quote:

Girmişler, ama beklenen şekilde değil.

http://forum.miuiturkiye.net/konu/xiaomi-artik-resmi-olarak-turkiyede-n11-ve-merbilisim-araciligi-ile.6534/

• Yani telefonu öve öve nazar degdi, kulaklığı redmi note 3 proya takınca bazen algılıyor kulaklığı bazen algılamıyor, kulaklığı takıyorum ekranın üstünde kulaklık simgesi görünüp gidiyor kulaklık takılı olmasına ragmen ses tel hoparlöründen geliyor, birkaç kez takip çıkarınca düzeliyor, miui 8 den sonra olmaya başladı ama donanımsal mı yazılımsal mı anlamadım, başka yaşayan var mı böyle bir problem ya da bilgisi olan bu konuda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zimilanga Z kullanıcısına yanıt
    hocam bana da öyle oluyor, bazen simge görünüyor bazen görünmüyor ama kulaklık takılı olduğu zaman ses kulaklıktan geliyor, normal çalışıyor yani. 7.3.2.0 sürümündeyim ancak ben.
  • Miui 8 de ses kısma tuşuna basılı tutarak sessize aldığınız da bildirim çubuğunda sessiz simgesi çıkmıyor ve sessize aldığınızı unutuyorsunuz çoğu zaman. Bugu bildirdim bende sizde girip yorum yapın biran önce fixlesinler.

http://forum.miuiturkiye.net/konu/miui-8-sessize-alma-bugu-deneyip-sonucu-yazar-misiniz.6951/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dedigim gibi 8 de o sorunla karsilastim ama daha yapmadi hala o sorunu, satan kisi miui 8 de kulaklik takiliyken hoparlorden ses gelme sorunu var dedi guvenilir oldugunu dusunuyorum kisinin, daha da yapmadi o sorunu bakalim ne olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

quote:

hocam tabi ki al-satçı, kendi mi üretiyor olacak?

hepsiburada, hizlial, gibi siteler diyorum zaten, hepsiburadanın kendisinin mi3 ürettigini iddia etmiyorum
    bir madde ile bütün olayı çözdünüz yaw , peki çok ısrar ettiniz, sildim bir maddeyi, artık f/p kralı oldu trde.

1- ithalatçı firma (ithalatcı firma olmak zorunda , TR ye mal sokamazsınız!) ithalatçı firma xiaomi kendi olmak için belli sermaye-ana parayla, masraflarıyla TR'de bir başvurup şirket açacak, websitesini tasarlayacak, 2 yıl garanti ve servis ağlarını ekleyecek, az da olsa REklam gideri olacak... 64GB fiyatını hesaplamya baslayın.. bakın 1 maddde biden cok sey yazdım..
    2- ÖTV binecek gümm KDV binecek toplam % kaç Vergi oluyor biri yazsın...!!!!!!!!
    bunu iptal ettim ok bravo;
    3- ithalatcı firma bunu webmarketlere veya teknosa vb ye satacak onlar da üzerine güzel bi kar koyacak.. ( bu aşamada KDV de ekleniyorsa eyvah..)
    4- üstelik müşterilerin hepsi sizin benim gibi değil, Türkiye pazarında isim-marka olarak SAmsungun , LGnin BÜYÜK bir adım GErisinden başlayacak.
    5 - paralelcilerden alttakilerin fiyatı:
    S4= 1.200 tl
    G2 (32gb) = 1100 tl

TR'ye gelmek cesaret ister..

1. Bir şirket kurmak çok zor değil.

2. ÖTV'nin oranı belli. Kimse ÖTV olduğunu düşünmemiş gibi ünlem israfına gerek yok. Kimse bilmiyordu ÖTV olduğunu sanki.

3. Xiaomi yeni gireceği ülkelerde aynı iş modelini kullanacağını açıkladı. İnternet sitesinden direk satış. KDV'nin varlığını da sayenizde öğrenmedik.

4. Fiyatı ile ilgisiz bir konu.

5. Yine Xiaomi'nin fiyatıyla ilgisiz.

6. Madde de benden olsun, cesaret ister veya istemez adam Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

hee ok hocam sen bekle..
    4 numaralı madde fiyatla direk ilgili olmayan bir DEV handikap. ama bi çırpıda silmişsin ne diyim umut fakirin ekmeği.

zaten miui TRye gelip satışa başlayıncaya kadar dünya piyasasında tonlarca değişiklik olacak.

baska bisiyler ararken onume cikti, sans eseri! 2014den yazismalar! topigin cook eski sayfalari
    hani geldi mi xiaomi trye? hani paralel ihracatla gelenler cok mu ucuz? kasisina yeni bomba rakipler ciktimi xiaominin? LEtv mi desem yoksa daha da guclenen meizu mu desem

9 koyden kovmustunuz beni, olmaz soyle pahali olur boyle olur diye yirtinmistim ama hepiniz saldirmistiniz gelicek iste hem de ucuza gelecek diye.. son cumlemde yazdim , iyi peki umut fakirin ekmegi diye...
    sadece bu alintiya bakmayin daha cok yazivar o sayfalarda, linki de veriyim

https://forum.donanimhaber.com/m_90933579/mpage_38/tm.htm
    ve sonraki sayfalar.

Edit: bu arada redminote 2 ile xiaomi hayranligim devam ediyor, gercekleri soylemek de gerekiyordu 2014de ))

benzer bekleme olayini jiayu G3-G4 icin yapip rezil olmustuk ders almali.

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Eylül 2016; 23:28:06 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

quote:

hocam tabi ki al-satçı, kendi mi üretiyor olacak?

hepsiburada, hizlial, gibi siteler diyorum zaten, hepsiburadanın kendisinin mi3 ürettigini iddia etmiyorum
    bir madde ile bütün olayı çözdünüz yaw , peki çok ısrar ettiniz, sildim bir maddeyi, artık f/p kralı oldu trde.

1- ithalatçı firma (ithalatcı firma olmak zorunda , TR ye mal sokamazsınız!) ithalatçı firma xiaomi kendi olmak için belli sermaye-ana parayla, masraflarıyla TR'de bir başvurup şirket açacak, websitesini tasarlayacak, 2 yıl garanti ve servis ağlarını ekleyecek, az da olsa REklam gideri olacak... 64GB fiyatını hesaplamya baslayın.. bakın 1 maddde biden cok sey yazdım..
    2- ÖTV binecek gümm KDV binecek toplam % kaç Vergi oluyor biri yazsın...!!!!!!!!
    bunu iptal ettim ok bravo;
    3- ithalatcı firma bunu webmarketlere veya teknosa vb ye satacak onlar da üzerine güzel bi kar koyacak.. ( bu aşamada KDV de ekleniyorsa eyvah..)
    4- üstelik müşterilerin hepsi sizin benim gibi değil, Türkiye pazarında isim-marka olarak SAmsungun , LGnin BÜYÜK bir adım GErisinden başlayacak.
    5 - paralelcilerden alttakilerin fiyatı:
    S4= 1.200 tl
    G2 (32gb) = 1100 tl

TR'ye gelmek cesaret ister..

1. Bir şirket kurmak çok zor değil.

2. ÖTV'nin oranı belli. Kimse ÖTV olduğunu düşünmemiş gibi ünlem israfına gerek yok. Kimse bilmiyordu ÖTV olduğunu sanki.

3. Xiaomi yeni gireceği ülkelerde aynı iş modelini kullanacağını açıkladı. İnternet sitesinden direk satış. KDV'nin varlığını da sayenizde öğrenmedik.

4. Fiyatı ile ilgisiz bir konu.

5. Yine Xiaomi'nin fiyatıyla ilgisiz.

6. Madde de benden olsun, cesaret ister veya istemez adam Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

hee ok hocam sen bekle..
    4 numaralı madde fiyatla direk ilgili olmayan bir DEV handikap. ama bi çırpıda silmişsin ne diyim umut fakirin ekmeği.

zaten miui TRye gelip satışa başlayıncaya kadar dünya piyasasında tonlarca değişiklik olacak.

baska bisiyler ararken onume cikti, sans eseri! 2014den yazismalar! topigin cook eski sayfalari
    hani geldi mi xiaomi trye? hani paralel ihracatla gelenler cok mu ucuz? kasisina yeni bomba rakipler ciktimi xiaominin? LEtv mi desem yoksa daha da guclenen meizu mu desem

9 koyden kovmustunuz beni, olmaz soyle pahali olur boyle olur diye yirtinmistim ama hepiniz saldirmistiniz gelicek iste hem de ucuza gelecek diye.. son cumlemde yazdim , iyi peki umut fakirin ekmegi diye...
    sadece bu alintiya bakmayin daha cok yazivar o sayfalarda, linki de veriyim

https://forum.donanimhaber.com/m_90933579/mpage_38/tm.htm
    ve sonraki sayfalar.

Edit: bu arada redminote 2 ile xiaomi hayranligim devam ediyor, gercekleri soylemek de gerekiyordu 2014de ))

benzer bekleme olayini jiayu G3-G4 icin yapip rezil olmustuk ders almali.

selamlar

İçinize oturmuş belli, şimdi rövanş alırım belki diye güncellemişsiniz. Kalbinizi kırmak istemediğim için mümkün olduğu kadar şimdilik yumuşatarak yazıyorum.

Xiaomi gelmedi. Gelecek diye onların sözüne inananları yanılttı.

Pahalı gelecek dediniz. Kendisi gelmemesine rağmen sizin iddia ettiğiniz türde bir pahalılık yok.

Sizin kavrayamadığınız şey, örneğin LG'nin paralel ithalatları normal kanallardan satılanlara kıyasla çok daha ucuz olurken Xiaomi gibi bir markada ise tam tersine paralel ithalat normal kanal satışından pahalı olur.

Şimdi gelin Mi5'in fiyatını inceleyelim, sizin iddia ettiğiniz gibi olmuş mu, olmamış mı bakalım:

Alıntı yaptığınız tarih 9 Haziran 2014. Dolar kuru 2.08TL, şu anda ise 2.96TL.

Kurdaki artış güncel kur itibariyle %42.

- O zamanki vergiler toplamı %47.5 (%25 ÖTV'nin %18 KDV'si alınmak suretiyle)
    - Şu zamanki vergiler toplamı %55.7 (%25 ÖTV ile %7 TRT bandrolünün %18 KDV'si alınmak suretiyle)

Vergideki artış "oranı" da %17.

Mi5'in en düşük satış fiyatı nedir? 1399TL

http://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-5-ithalatci-garantili-p-HBV0000000YQ1

Diğer hiçbir kaleme dokunmadan vergi ve kur o gün konuştuğumuz şartlarda olsa fiyat 931TL olacaktı. (%55.7 vergiyi çıkarıp, %47.5 ekleyin, 2.96 kurdan dolara çevirip, 2.08 kurdan tekrar TL'ye çevirin.)

Mi4'ün de Mi5 gibi 1999 yuan olduğundan hareket ediyoruz. Mi5 şu anda indirim gördü, ama Çinli vatandaş, al-satçı ve oradan resmi ithalat kanallarına bu indirimin yansıması daha uzun sürecektir.

O zaman LG G2 paralel 1100TL, Samsung S4 paralel 1200TL imiş. Mi4 ile araların 200-300TL'lik bir fark oluşması anlamına gelir bu. Bir de o tarihte Mi4 yoktu henüz, Mi3 vardı. Mi3'ün fiyatı ise 1799 yuan (288$) idi, hatta 16 Haziran 2014'te 1499 yuana indirilmişti (240$)

Xiaomi kendisi gelmek suretiyle o dönemde Mi3 ile Türkiye'ye giriş yapsa fiyatı 750TL civarında (1799 yuana göre hesaplarsak) veya 650TL civarında (1499 yuana göre hesaplarsak) olacaktı. Bu da paralel S4'e göre 450 ila 550TL kadar ucuz olurken, paralel G2'ye göre 350-450TL kadar daha ucuz olması anlamına gelecekti.

Dahası Xiaomi kendisi gelmedi. Şu an satılanlar al-satçı kanalından temin edilen telefonlar.

Al-satçı kanalı nedir? Xiaomi'den perakende satış fiyatına temin eden Çinli vatandaşların üzerine kar koymak suretiyle bunu 3. parti satıcılara satması. Bu satıcıların da üzerine kar koyarak tekrar satması demektir. Örnek: Oppomart.

Yani al-satçı kanalından temin edilen bir telefonun içerisinde şu kalemler var:

- Xiaomi'nin perakende satış rakamı (içinde Çin KDV'si dahil)
    - Çinli vatandaşın kar payı
    - Çinli al-satçının kar payı
    - Yerli ithalatçının kar payı
    - ÖTV, TRT bandrolü, KDV
    - İnternetten satış yapan örneğin N11'in kar payı.

Tüm bunlar dahil 1399TL.

Al-satçı olmasa bunların içerisinde Çin KDV'si, Çinli vatandaşın kar payı, Çinli al-satçının kar payı da çıkacak.

Güncel amiral gemilerinde en ucuz paralel LG G5 1749TL. Xiaomi fiyatını şişiren al-satçı düzeniyle gelmesine rağmen, LG G5 de satamadığı için fiyatlarını son derece kırmasına rağmen aradaki fark 350TL.

En ucuz S7 paralel 2274TL'ye gördüm. Edge de değil normal S7. Aradaki fark 875TL. İyi sattığı için LG'deki gibi bir fiyat düşüşü yok.

Xiaomi'nin kendisinden kaynaklanan sorunları var. Sadece Türkiye değil. 2014'te gireceğini ilan ettiği 10 ülkelik listenin 5 tanesine giremedi. En son 1.5 sene kadar önce Brezilya'ya girmişti. Ondan bir önceki de Hindistan'dı yanlış hatırlamıyorsam, o da 2 seneden fazla oldu.

LeTV yeni adıyla LeEco'nun ya da diğer Çinli markaların konuyla ne alakası var? Zaten bunlar da Xiaomi ile aynı yöntemi kullanıyor.

Geçen sene Meizu da aynı şekilde Xiaomi'nin yöntemini kullanarak çıkış sağladı. Bu sene ise buna ihanet ettiği için büyük düşüş yaşayacak.

• Guaire kullanıcısına yanıt
    1) ozellikle yazdim baska birsey ararken rasgele buldum diye, kim hatirlar bulur 2014deki yaziyi?
    bu aciklamama ragmen hala icine oturmus vsvs , gerek yok hocam.

- guncelledigim degistirdigim hic bir yer yok, yazilari alt alta yapistirdim sadece..

- ben tam 2 yil once yazmisim ki, Cinin krali xiaomi 2 yil onceki kadar guclu olmayacak, zamanla degisecek durumlar demistim, gercekten de Leeco dur meizudur; lenovodur 2 yil onceki gibi degiller. daha gucluler.. Jiayu neydi ne oldu mesela, bunu da iyi tutturmusum. ama bu da cok onemli bi durum degil,, evet.

EN ONEMLISI;
    TRye resmi giris halinde satis fiyatini etkileyen 10 tane faktor yaziyorum 2 yil once yaptiginiz gibi hala bunlardan bir kismini goruyorsunuz.
    xiaomi TR garantisi altinda satilmasi , servis anlasmalari maliyetleri,, ve de LG Samsung gibi zaten isim yapmamis olmasi nedeniyle, reklama harcanacak butceler vs vs ile, normal garantide bu rakam ucar. 2 yil once yazdim yine yaziyorum.
    herkes siz ben degil boyle takip eden, vatandas bimekse girip samsung LG alip cikiyor. Bir marka adini oturtmak hic kolay degil. marka adini bir kere oturtacak kadar maliyete girdin mi zaten bunu cikarmak icin her sektorde dalis yapman gerek, beyaz esya - lg samssung ornegi gibi,,, ``adini duyurup`` ``marka adi alip`` tonla masraf yapip sadece cep telefonu ile giremezsin ulkeye.

(ibm) LENOVO nasil girdi cep telefonunda turkiyeye?? Cunku PCde Turkiyeye girmisti, servislerle anlasmalar vardi. adini duyurmustu, maliyetleri daha azdi. ( YUKARDA alti cizili olanlar zaten vardi)
    bunun da cevabini da 2 yil once yazmisim. ( alti cizili kisim 2 yil once de israrla belirtilmis) muneccim olsa bilemez bu kadar.

=========================================================

SONUCTA XIAOMI TRye GIRMEDI- GIREMEDI VE HAKLI CIKTIM,
    Ama XIAOMI bizi yanillti - KANDIRILDIK!!! da denmez ki ya , gelecek secimlerde oyum size

=========================================================

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Eylül 2016; 13:35:03 >

• dayanamadim bir noktayi daha yaziyim,

tum bu riskleri aldi ve girdi TRye xiaomi, tanitimini da yapti, birden yukselise gecer gibi oldu,, sonra? Hoop samsung, LG bir fiyat kirdi, adamlar dev oglu dev, cirolari evreni satin alir. Cin degil ki burasi, Turkiye..
    fiyat kirdilar zararina belki caktirmadan tabi kanunen yasak,, ve zaten adi bilinmeyen xiaomi ter icinde kaldi...Xiaomi yoneticileri bunu da dusunuyorlardir herhalde. samsungun hangi sektorlerde neleri var dunyada vs xiaomi mali gucleri arasinda fark coktur sanirim.

Yani o kadar cok sebep var ki, dusunsek daha neler cikar kim bilir, bu isler o kadar kolay degil ki. kur olayi degil yani.

hocam bu arada ben eskiden beri LG g2 imde LEnovomda sonra LG G3umde dahi miui yazilimi kullanmis biriyim, xiaomi urunleri var evimde, yani fanatiklerden birisiyim, su anda redminote2 kullaniyorum,,
    amaaa
    BU Polyanaciligin hic bir mantikli tarafi yok, baya yillanmis bir endustri muh yim , macro ekonomi urun tanitim vs anlari biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Eylül 2016; 13:47:28 >

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Tecrübeyle sabit.

1. Hindistan'da sizin anlattığınız gibi bir fiyat artışı yaşanmadı.

2. Çin'de Çinliler piyasayı süpürmesine rağmen hoop Samsung, LG fiyat kırmıyor. Hindistan'da da hoop fiyat kırmıyorlar.

Lenovo da iyi bir durumda değil. Toz yutmakta. Meizu da bu sene toz yutacak.

Jiayu hiçbir zaman büyük bir marka değildi.

Haklı çıkmadınız, Xiaomi'nin Türkiye'ye girmeyişinin nedeni sizin iddialarınızla yakından uzaktan alakalı değil.

Adamlar büyük markalardan korksa şu anda dünyanın 2 numaralı akıllı telefon pazarı haline gelmiş olan Hindistan'a giremezdi. Türkiye'ye sokmayacak markalar Hindistan'a sokuyor sizin düşüncenize göre. Çelişkiyi nasıl göremiyorsunuz?
    iste bu buyuklugu cin ve hindistan gibi yuksek populasyonlu yerlerden saglar, risk alinabilir gormustur hindistanda, bilmiyorum oradaki kosullari, ama su anki kosullarda TR piyasasinda risk cok buyuk bence,daha once yazdigim sebepler yuzunden.

bence samsung istedigini ezecek gucte.

kim var baska bu kadar telefon model cesidi ve Marka adini dunyaya duyurmus olup++
    amoled kullanidigi modlelerde kendi ekranini kendi uretiyor+++
    yine kullandigi bircok modellerde kendi kamera sensorunu kendi uretiyor.++
    yine kullandigi bircok modellerde kendi islemcisini kendi uretiyor+++

emin degilim ama gps sensor ve birkac sensor daha uretiyor.++

ben boyle baska bir marka bilmiyorum.

ama tekrar ediyorum, xiaomi meraklisiyim :)
    redminote2den mi5 e gecmek istiyorum, zira redminot2deki samsung sensor hic iyi degil. tabi 10 ay once redminote 2 yi 480 tl ye alirken iyiydi :)
    hatta ben 1500 biliyodum simdi sizin yazinizla baktim 50 tl kupon cek filan derken 1300 tl civarina iyi olmus fiyat

ama rusyaya yine gidip gelirsem 900tl altina ordan almayi tercih ederim yine de, 32gb olanini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Eylül 2016; 15:35:42 >

Samsung istese üretici olmasından da faydalanarak fiyat kırabilir, ama kırmıyor. Yüksek kar marjları daha tatlı geliyor. Dünyanın 1 numaralı akıllı telefon pazarı Çin'i tamamen kaybetmesine rağmen hala dünyanın 1 numaralı üreticisi.

Kim uygun fiyatla gelirse ilgi görür. Samsung yapabilir, ama yapmadıktan sonra yapabilme olasılığı üzerinde çok fazla tartışmanın bir lüzumu yok.

Keza Xiaomi de Türkiye'ye adam akıllı gelmedikten sonra üzerinden çok fazla tartışmaya gerek yok. Zaten çok uzun zamandır yazmıyordum bu konuya. Alıntı yaptığınız için yazıyorum.

Ha Xiaomi ha LeEco ha 360 Mobile ha ZUK ha OnePlus.

Paralel ithalatçılar Xiaomi yerine diğer modellere de bakabilir. Bana göre LeEco ve 360 Mobile şu anda daha dikkate değer işler yapıyor.

Xiaomi geçen senenin başında abuk sabuk işler yaptı. Bedelini de ödedi.
    amma hortlattim ha konuyu

tamam hocam gelmedi iste Tr`ye, hakli ciktim,
    siz de kandirildiniz, konuyu kapatalim

cevabinizi zaten gulumseyerek aciyordum ki baya guldum hocam
    iyi bayramlar )))
    Size de iyi bayramlar.
  • quote:

amma hortlattim ha konuyu

tamam hocam gelmedi iste Tr`ye, hakli ciktim,
    siz de kandirildiniz, konuyu kapatalim

sabit fikirli insanla tartışamassın kardeşim bende yazmışdım o sayfalarda lenovo bile gelmedi xioami gelemez gelse bile o fiyat bandında olamaz diye ama nafile.
  • 
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.