Dün gece yatarken telefonumun şarjı bitti ben de şarja takıp uyudum. Sabah kalktığımda telefonu açtım ve benden şifre modelini girmemi istedi ben de dört yıldır aynı olan model şifremi girdim fakat kabul etmedi ve direkt 1 dk bekletti. Telefon özellikle model şifresini girmemi istemediği sürece girmiyorum (parmak izi ile giriyorum ama 72 saatte bir modeli girmemi istiyor). Hal böyle olunca dedim yanlış mı hatırlıyorum acaba şifreyi dört yıldır aynı olunca insan artık kas hafıza ile giriyor şifreyi, yani çiz deseler çizemem ezbere ki zaten gün içinde de ilk seferde yanlış girip ikinci üçüncü denemede açtığım oluyordu. Gün boyu modelle giriş yapmaya çalıştım ama yok olmuyor doğru girdiğime de eminim şifreyi. Telefonun ekranında ufak bir çatlak var dedim acaba dokunmatik mi algılamıyor arada kopuyor ama onun da olduğunu zannetmiyorum çünkü modellere tek tek basınca telefon titriyor yanı algılıyor. Yani telefon şifresini asla kabul etmiyor telefonun modeli XIAOMI MI MIX 2. Telefona hiçbir harici yazılım yüklemedim, şifremi unuttum kısmında google hesabı ile kurtarma seçeneği de çıkmıyor. Google Find My Device kısmında da kurtaramıyorum çünkü olması gereken seçenekler ben de yok. Özetle telefondaki resimlerimi, kayıtlarımı, tüm datayı geçtim ki onlarda önemli benim için, çok fazla iki faktörlü doğrulama uygulaması var dolayısıyla sıfırlamak istemiyorum araştırmadığım yol kalmadı, bilgisayarla aram iyi olsa da maalesef telefonlarla aram çok iyi değil. Modeli kırmanın legal/illegal herhangi bir yolu var mı ? Bir kaç program var sanırım ama oldukça pahalı ve çok güven de vermedi açıkçası. |
Bildirim