Şimdi Ara

Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü (925. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
23.820
Cevap
654
Favori
558.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 923924925926927
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: janhunyad

    Merhaba arkadaşlar,

    Roborock S5 Max Mayıs 2020'den bu yana 13.000 m2 üzerinde temizlik yaptı; genel olarak gayet memnunum.

    Ancak şu anda harita üzerinde dock görünmüyor ve hali ile robot da yerini göremediği için evin içinde dört dönüyor.

    Şu anda robotu durdurdum bekletiyorum; eve gidince sorunu çözmeye çalışacağım.

    Daha önce böyle bir sorun yaşayan varsa çözüm önerisinde bulunabilir mi?

    Selamlar, saygılar.

    Bende de daha önce aynı sorun oluştu, sürekli konum ve pozisyon uyarısı verdi, şarj istasyonunu farklı odada gösterdi. Cihazı resetleyip yeniden güncelledim. Uygulamayı sıfırdan kurdum ve yeniden haritalandırma yaptım. Biraz vakit aldı, şu an sorunsuz, gayet stabil olarak kullanıyorum.

  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    vacuum mop pro cihazım var. 2 hafta oldu alalı. Süpürme performansından çok memnunum.

    Sorunum: Cihaz süpürme işini şarj istasyonundan farklı bir odada yapıyorsa işi bitince şarjına dönemiyor. Şarja en kısa yoldan gitmeye çalışıyor, örneğin mutfakta işi bitiyor, şarj başka odada mutfağın kapısından çıkmak yerine şarja en yakın duvarın içinden geçmeye çalışıyor, dönüyor dönüyor ileri geri duvara vurdukça hep aynı işi tekrarlıyor. Halbuki geldiği yolu bilmesi lazım, 1 metre yandaki kapıdan çıksa sorun olmayacak. Haritalamayı çok düzgün yaptım, şarjdan o mutfağa git deyince hemen gidiyor ama işi bitince geri dönemiyor, evde iken sorun yok şarja dönmeyi durdur diyorum, sonra şarjın olduğu odaya yönlendiriyorum, o odaya varınca da standa dön diyorum, bu şekilde yapınca şarjını buluyor ama bu makinede maksat ben evde yok iken ayarladığım şekilde temizliği bitirip kendi kendine şarja dönmesi lazım. Ev tuşuna uzunca süre basıp fabrika ayarlarına döndürdüm, yeniden haritaladım ama her seferinde aynı sorun, işi bitince istasyonuna kendi dönemiyor. Tavsiyesi olan var mı? Birde şarj docunun haritada konumu çok büyük, sanki duvarın arkasında imiş gibi konumlu duruyor.

    Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    S9 nasıl. Ankarada s5 i sıfır 2300 e satan biri var
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Elektronik kontrol s5 max gibi mi yani?
  • burakgibiyim B kullanıcısına yanıt

    360 S9 markanın Premium modeli yani en dolusu, 5200mAh pil, elektronik kontrollü mop, ultrasonik sensör vs vs.


    360 S5 S serisinin başlangıç modeli, mop yok, 2600mah pil gibi ama tüm S serileri Türkçe uygulama, Türkçe ses paketi, 10 harita kaydı gibi F/P cihazlar.

    Edit: Yani ikinci el cihazlara çok sıcak bakmıyorum ama yinede sıfır olduğundan emin olun. Tanıdıksa hijyen olarak kullanım olarak güveniyorsanız ve fiyat daha makul olursa ihtiyaçlarınıza uygunsa olabilir. En son 2.5k dan satıldı, şubat ortası gibi stokları gelecek deniliyor fiyat ne olur meçhul.

    360 konumuz göz atıp takip edebilir, kullanıcı yorumlardan fıkır edinebilirsiniz https://forum.donanimhaber.com/360-robot-supurge-c50-s5-s6-s6-pro-s7-s7-pro-s9-s10-kullanicilari-kulubu--146676523


    Ayrıca 360 S5 için kendi tarzımızda inceleme video LiNki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 25 Ocak 2021; 22:43:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burakgibiyim B kullanıcısına yanıt

    Elektronik kontrollü mop dediğimiz olay peristaltik pompa ile kullanıcının seçmiş olduğu su damlatma miktarına göre pompa belli aralıklarla ve seçilmiş oranda suyun beze aktarılması.

    Ancak yanlış görmediysem (emin değilim) Viomilerde elektronik kontrollü olup suyu pompalamak yerine tamamen kapalı bir su haznesindeki basıncı dışardan aldığı havayı hazne içine uygulayarak suyun belli sayıdaki sert keçe gibi aktarım elemanlarından beze geçmesini sağlayan farklı bir mop sistemi mevcut. Bu sistemi 360 C50 modelinde inceleme şansım oldu çok akıllıca.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar,


    Cumartesi günü amazon'dan aldığım roborock s5 max'im bugün elime ulaştı ve çalıştırdım, gerçekten güzel bir ürün ancak tecrübelerinize dayanarak bir kaç şey sormak istiyorum.


    haritalama yaparken cihazı docka yerleştirdim ve tüm evi mopsuz temizlemesini istedim. Şu şekilde bir çalışma durumu sergiledi mesela bulunduğu odayı tam temizlemeden başka odaya geçti sonra o temizlemediği kısma geri geldi orayı da temizledi bu durum normal mi?


    Diğer bir sorum ise gene haritalama yaptığında oğlumun odasına girdi bir kısmını temizledi sonra en son o odaya geldi halıya kadar bir kısmını daha temizledi, halıya çıkmadı ve temizliği bitirip dock'a geri döndü. İlk kullanım ve geç saat olduğu için müdahale etmedim ama o odadaki kalan yeride haritalamasını nasıl sağlayabilirim? Tekrar mı baştan haritalama yapmam gerekecek?


    Cevaplarınız için teşekkür ederim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ivgotx

    Viomi V2 cihazım son temizliklerde kayıt yapmıyor. Temizlik bittikten sonra son yapılan temizliklere girdiğimde, bir kayıt göremiyorum.


    Temizlik yapıyorken programa girildiğinde normalde yapılan yerleri mor bir çizgiyle gösterir. Bu da görünmüyor. Yalnızca programa girdikten sonraki hareketlere ait çizgi ekranda görünmeye başlıyor. Öncesi yok.


    Bir de 3-4 oda seçip gönderiyorum, kafasına göre 1 tanesini yapmadan geri dönüyor.


    Benzer bir sorun yaşayan var mı?

    Cihaz Viomi V2 Pro. Temizlik sonrası, yapılan temizliği göstermiyor. Geçmiş temizliklere bakıyorum, bir kayıt yok. Benzer sorunu yaşayan yok mu hiç?

  • icedes06 İ kullanıcısına yanıt

    İlk haritalamada bu tip durumlar çok doğal.


    İlk haritalama öncesi neredeyse tüm robotlar için aynı kuralların geçerli olduğu şu klavuza göz atın derim

    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://forum.donanimhaber.com/360-robot-supurge-c50-s5-s6-s6-pro-s7-s7-pro-s9-s10-kullanicilari-kulubu--146676523-7#146698094


    İlk haritalama için en düşük vakum gücü ve carpet boost kapalı olması robotun enerjisini daha verimli kullanarak evi tanımasına katkı sağlar. Yine ilk haritalama işlemi için robotun işini kolaylaştırıp harita gerçekliğini arttırmak için mümkünse engelleri azaltın, sandalyeleri, sehpaları vb gibi kalkabilen nesneleri yerden yükseğe bir kerelik kaldırın.


    İlk haritalamada engel olamaycak şekilde robotu gözlemleyin, sıkışma dolanma gibi durumlara karşı.


    İkinci sorunuz için haritalama dinamiktir her temizlik görevinde robot nesnelerin durumuna göre haritayı revize eder ancak ilk hatırlamanın tam olması önemli. Yarın yine mevcut harita üzerinden tam ev temizliği yaptırın günceller oğlunuzun odasını.


    Olurda güncellemezse ve oğlunuzun odasını ayrı bir oda olarak tanıdıysa sadece o odaya temizlik görevi vererek robotu o odaya odaklanmaya sevk edersiniz.


    Yine olmazsa son çare ilk haritalama sürecini baştan başlatmanız gerekir.


    Saygılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 26 Ocak 2021; 0:49:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ivgotx İ kullanıcısına yanıt

    server haritalama hatası gibi gözüküyor. Bilgiler server'a gitmiyor ordanda telefonunuza gelmiyor gibi. Deneme olarak önce cihazı power tuşuna basarak kapatın. İkinci adım modeminizi kapatın. 15sn. bekleyin ve önce modemi açın. wifi sinyali gelsin. En son robotu açın. Biraz bekleyin (10-15 dakika) ve bakın bakalım telefon uygulamanıza.

  • icedes06 İ kullanıcısına yanıt

    Öncelikle iyi günlerde kullanınız.


    Malibu arkadaşımızın da yazdığı gibi öncelikle robotunuzu uzun süre şarj edip sonradan en düşük vakum ayarında ve evdeki önemli engelleri kaldırarak harita üretmeye başlamanız uygun olurdu. Robot ilk geldiğinde heyecandan bunların hepsi yapılmıyor, sonradan bir çok sorun yaşanıyor.


    Hairta kendini güncelleyecektir, dinamik olması en önemli özelliğidir. Duvarları sabit olarak görür, geri kalan her şey değişkendir, sorun yaşamayacaksınız.


    Saygılarımla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 26 Ocak 2021; 12:39:7 >
  • ivgotx İ kullanıcısına yanıt

    Özelden de cevapladım sorunuzu, ya sunucu ya da istikrarsız yazılım sorunu bu. Viomi'lerde son üç aydır artık bu tip sorunlar çok sık görülüyor. Umarım sadece internet bağlantınız ile ilgili bir düzensizliktir.

  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için,


    Ürün geldiğinde hiç acele etmedim aslında %100 şarj olana kadar bekledim tüm engelleri kaldırdım sadece en düşük güce getirmedim ki hem temizlesin hem haritalasın diye, dinamik haritalama olması güzel bir özellikmiş, sanıyorum bir sonraki temizlikte iş çözülür.


    Ürün gerçekten çok güzelmiş, daha paza günü dip köşe temizlenmiş ve silinmiş evde neredeyse tam dolu hazne toz çıkardı, özellikle toz alerjisi gibi durumumuz olduğu için çok işe yarayacağını düşünüyorum.


    Bu arada başlığı açıp bize yardımcı olan herkese de teşekkür ederim önce A101'den alıp garanti ile ilgili net bilgi alamadığım için ürünü iade edip sizlerin sayesinde Amazondan aldım. İyi ki de öyle yapmışım. Amazon işini çok profesyonelce yapıyormuş onu da öğrenmiş oldum.





  • Aslında %100 şarj olması demek tamda pil optimizasyonu demek değil ama küçük detaylar siz doğru yoldasınızXiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü 


    Robot süpürgelerin temizlik performansları daha çok şaşırtacak siziXiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü  pişman olup keşke daha önceden neden almadık diye sorgulayacaksınız konuyu :) Astım, alerjen durumları varsa sık sık çalıştırın farkı anlayacaksınızXiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü 


    Bu başlığa ek olarak Ana konumuza da bekleriz, markalardan bağımsız bir çok kullanıcının aktif olarak bilgi, tecrübe ve deneyim aktarımı yaptığı dev bir kütüphane Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü  Ali abimiz sağoslun @Hepsirobot


    Saygılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 26 Ocak 2021; 11:18:34 >




  • Xiami mı vacuum mop haritada koyduğumuz sanal duvarı nasıl kaldırıyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal duvar koyduğun menüye gir, o duvarın üzerine tıkla, x işareti ile sil, yukarıda ok işaretine bas.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntüdeki gibi mutfakla hol arasına deneme amaçlı çizgi çekmiştim ama şimdi çizgiyi kaldıracak çarpı vb. gelmiyor.

    Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaşın bahsettiği sorun bende de banyoda oluşuyor. Eşiği aşamadığı için gördüğü alanı kaydetti diğer kısımlar kaldı. Hepsirobot hocama sordum dediği gibi tekrar banyoya gönderdim fakat harita güncellenmedi. Temizlik yaparken kenar çizgileri çıkarıyor temizlik bitip şarja gittiği zaman harita eski haline tekrar dönüyor ve tamamlanmayan kısım gri olarak kalıyor. İlk haritalamayı çok titiz bir şekilde yapmış olmama rağmen sorun devam ediyor. Sil baştan tekrar mı yapmalıyım şimdi ? Mop pro kullanıyorum bu arada. Bir de mesela şarjı %100 iken sadece salonu süpürüp kalan %90 la tekrar şarja dönmesi cihazın bataryasına sorun oluşturur mu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metilfenidat M kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü

    Arkadaşım merhaba, sanal duvar, sınırlandırılmış alan menüsüne gelip, daha önce elinle çizdiğin sanal duvar kırmızı çizgisine tıklayacaksın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ph electro kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    %90 kısımda kalan batarya hiç sorun değil, şarj ünitesinde dururken hücreleri optimize ediyor.

  • 
Sayfa: önceki 923924925926927
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.