Şimdi Ara

XIAOMI REDMI PRO (Ana konu ve kullanıcılar kulübü) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.892
Cevap
30
Favori
99.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    eyvallah sağolasın normalde Xiaomi'nin Download sayfasında miflash üzerinden Fastboot linki olarak 7.6.10 rom dosyası pazar günü yayındaydı ama resmi OTA güncellemesi sunulmadan riskli sonucta etkilenmesin cihaz aslında MIUI ekibinin artık tamamiyle MIUI 8.0 çalışmalarını bırakıp MIUI 9.0 a odaklanması lazım sözde Temmuz içerisinde MIUI 9.0 bazı cihazlara dağılmaya başlanacak ama çok zor Xiaomi bu MIUI sürümlerinin dağıtımlarını iyice geciktirmeye başladı teknik olarak yeniliklerde bu vesile ile gecikmekte.


    xiaomi yine duyuruyu güncellemiş

    şu şekilde

    Since the very beginning of 2017, our developers has been putting strenuous efforts on MIUI optimizations. To overcome tiredness and fatigue has never been easy, but, the battle ahead requires heroes. To ensure a successful result, the Development Team will be entering a closed developing phase, concentrating on improving users experience and system optimization.

    As a result of a carefully discussed decision, starting from 12th of June, 2017. Some devices will be suspended from regular Global Beta ROM updates (Global/China Stable ROM will not be affected by this decision). This progress will be lasting for a while. Our most optimistic estimate of this suspension decision will be ended gradually for each individual device starting in August. Please check the announcement regularly for any updates. Once again, thank you for your understanding and pardon. We will bring you a better MIUI for sure.

    For Global Beta ROM users:
    Update suspended for the following devices (From 12th June to August, including Closed/Open Beta):
    Mi 2/2S / Mi 3 / Mi 4 / Redmi 3/Prime / Redmi 3S/Prime / Redmi 2 / Redmi 2 Prime / Redmi 4A / Redmi Note 3 Qualcomm / Redmi Note 3 SE / Redmi Note 4 MTK / Mi 4i / Redmi Note 2 / Redmi Note 4G / Redmi Note Prime / Mi Note / Mi Note

    Update for the following devices releases as usual (Including Closed/Open Beta):
    Redmi Note 4X/Qualcomm / Mi 5 / Mi Max 32G / Mi Max 64G(128G) / Redmi 4X / Mi Note 2 / Mi 5s / Mi 5s Plus /

    For China Developer/Alpha ROM users:
    Update suspended for the following devices (From 12th June to August, including Closed/Open Dev/Alpha):
    Mi 2/2S / Mi 3 / Mi 4 / Mi Note / Mi Pad 1 / Mi Pad 2 / Google Nexus 5 / Redmi 1 / Redmi 1S / Redmi 2 / Redmi 2A / Redmi 2 Prime / Redmi 3 / Redmi 3S/3X / Redmi 4A / Redmi 4 / Redmi 4 Prime / Redmi Pro / Redmi Note 4 / Redmi Note 3G / Redmi Note 4G / Redmi Note Prime / Redmi Note 2 / Redmi Note 3 MTK / Redmi Note 3 Qualcomm

    Update for the following devices releases as usual (Including Closed/Open Dev/Alpha):
    Mi 6 / Mi Note 2 / Mi MIX / Mi 5c / Mi 5s / Mi 5s Plus / Mi 5 / Mi 4S / Mi 4c / Mi Max 2 / Mi Max 64G(128G) / Mi Max 32G / Mi Note Pro / Redmi Note 4X/Qualcomm / Redmi 4X


    Hocam acaba SP flash tool ile yukleyebilecegimiz bahsettiğiniz guncellemenin dosya linklerini verebilir misiniz şarj dayandiramiyorum telefona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Erşan Kuneri IV kullanıcısına yanıt
    Sp Flash Tool dan ziyade Xiaomi nin kendi yazılım olan MiFlash ile yüklemek hem daha güvenilir hemde daha hızlı riski daha az ama SP Flash Tool ile IMEI uçurma riski çok yüksek.

    o yüzden China Stable yada China Developer sürümlerini kullanmak isteyenlere mutlaka önerim öncelikle xiaomi ye unlock için talepte bulunup onay geldikten sonra yönergeyi takip edip miflash unlock ile Bootloader kilidini açık cihazı özgürlüğüne kavuşturup sonra miFlash ile Developer yazılım yüklemek.

    Fastboot modda Bootloader kilidi açık olmak kaydı ile miFlash ile yükleme yönetmi buradaki şekilde zaten sayfa içinde neredeyse tüm cihazlar için hem china stable hemde china developer sürümlerinin Fastboot kurulum linkleri veriliyor anlatımda mevcut

    http://en.miui.com/a-234.html




  • Talepte bulundum henüz cevap gelmedi bende içine suanki ROM u attim ve iki defa güncelleme aldi önce 8.3.2 şimdide 8.5.2 oldu ancak son guncellemeden sonra telefonun ekran suresi 2-3 saat anca aliyor şuan yapabilecegim ne var acaba telefon üzerinden herhangi bir ROM yükleyebilir miyim şuan update bölümünden. SP flash tool ile IMEI ucurmustum onu tekrar yazdim sonradan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erşan Kuneri IV -- 12 Haziran 2017; 23:52:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erşan Kuneri IV kullanıcısına yanıt
    http://en.miui.com/unlock/ buradan MI hesabınla giriş dene belki sonuçlanmıştır talep

    mi hesabınla giriş yaptın sana eğer mi Flash unlock prgramını indirtiyorsa bootloader talebi olumludur ama talep beklemede ise zaten uyarı verir

    mi hesabında kullandığın telefon numarası Redmi Pro cihazında kullandığın numara ile aynı olmak zorunda ve mi cloud ve telefonumu bul fln ilk başta açılmalı talep esnasında bazen buna göre bootloader key i üretme yoluna gidebiliyorlar o şekilde unlock olabiliyor
  • aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    Şuan da onay verilmemiş ama bi romdan kurtulmak lazim çok isiniyor ve cilginlar gibi sarj harciyor ne yapabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Xiaomi almam için Xiaomi nin hangi modellei global rom bana sorun yaşatmasın güncellemeleri kendisi alsın. miflaş falan anlamam rom kuramam stabil olarak hangileridir.
    Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar global rom ile ilgili bir gelişme var mı? Bu kameradan galeriye girememe mevzusu çok canımı sıkıyor. Bununla ilgili bi fix felan var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cidelimemo

    Arkadaşlar Xiaomi almam için Xiaomi nin hangi modellei global rom bana sorun yaşatmasın güncellemeleri kendisi alsın. miflaş falan anlamam rom kuramam stabil olarak hangileridir.
    Şimdiden teşekkürler.

    Redmi Note 4X alabilirsiniz.
  • cidelimemo kullanıcısına yanıt
    OLED/AMOLED Ekran takıntısı olmayanlar sorunsuz olan Global Rom sıkıntısı bulunmayan efsanevi ekran süresi veren Redmi Note 4x almayı şiddetle düşünebilirler.

    Redmi Pro biraz kurcalamayı seven için bir cihaz Global Rom olmadığından ve Kernel sorunları olduğundan hala Deneysel aşamada kalmış bir cihaz toplam paket sağlam olsa da aşılması gereken sorunlar her kullanıcının uğraşacağı şeyler değil.

    uzun yıllardır sistemi bildiğim için Redmi Pro da kah China Developer kullanıyorum Kah Xiaomi.Eu rom a geçiyorum.

    ama son kullanıcı için xiaomi cihazlarda bakılması gereken ilk şey ''Global ROM'' desteği bu da an için Redmi Note 4x te mevcut ve serinin şuan için en rekabetçi cihazı

    modeli bilmeyenler için özellikler burada

    http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_4x-8580.php

    sonuç olarak Redmi Pro yu almak isteyen an itibari ile uğraşmayı seven biri olacak bide benim gibi OLED/AMOLED takıntısı olan biri olacak bunlar yoksa Redmi Pro son kullanıcı için pek bir anlam ifade etmiyor.




  • o zaman sayın arkadaşlar son bir uzmanlık sorusu
    x4 mü yoksa samsung c7 mi hangiini almalıyım
  • Arkadaşlar bugün redmi pro aldım şimdi telefondaki yazilimla kullansam ne olur ? Forumda okumuştum sıkıntı oluyor çakma falan demişlerdi.Biz abimle rom atamadık indirdik olmadı ne yapmalıyım bilemedim ilk aklıma gelen buraya yazmak oldu

    Not: telefonu hepsiburadadan aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir Lenovo akıllı telefon görüldü

    Geekbench dahilinde 10 çekirdekli 1.85 GHz hızında Helio X20 MediaTek MT6797 chipset kullanan Lenovo akıllı telefon bilgileri görüldü.



    Geekbench içinde 10 çekirdeğe sahip 1.85 GHz hızında Helio X20 MediaTek MT6797 chipset ile gelen “Lenovo XT1902-03” kod adlı bir Lenovo telefon bilgileri sızdırıldı. Kod adının son kısmında bulunan “XT” bölümü ürünün Motorola adı altında çıkacağının kanıtı olarak gösteriliyor.



    10 çekirdekli Helio X20 MediaTek MT6797 chipset ile gelen ürün, 1.85 GHz saat hızında bir performans sergiliyor. 4 GB RAM ile iyi bir performans vaat eden ürün, Android 7.1.1 işletim sistemi üzerinde yükseliyor.



    Helio X20/X25 chipset ve android 7.1.1 işte bizi ilgilendiren önemli kısım. Redmi Pro da eylül, aralık ayları arasında 7.0 yada 7.1 güncellemesine kavuşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xiaomiye bazen çok kızıyorum. Redmi pro gibi efsane cihazı mahvetti. Global rom çıkarsa harika bir telefon olacaktı. Şimdi sürekli yazılım problemi oluyor chazda yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erbaa82 kullanıcısına yanıt
    en büyük sorun Mediatek in kendisinde efsane işlemcilerim var diyor ama optimizasyon ile hiç uğraşmıyor Redmi Prodaki durum bu Helio x20 serisi normalde 2+4+4 şeklinde oluşmuş 3 kümeden oluşuyor keza benzeri de normalde piyasada olan ama şuana kadar hiç bir cihazda kullanılmayan Helio x30 da bu şekilde 3 lü kümeden oluşuyor.

    Standart Big.LITTLE tasarımında 2+2 yada 4+4 çekirdek tasarımı kontrol edilebiliyor yük durumunda performans çekirdekleri uyku yada müzik dinlemek gibi basit işlerde güç tasarruflu küme devreye giriyor ama Redmi Pro içerisinde kullanılan ve Mediatek in genelde yayınladığı kernel olan 3.18.22+ ta 3 lü küme desteği üstünkörü geçilmiş mediatek kernel e doğal olarak eklememiş bu yüzden işlemci kümesi 2 küme olarak çalışıyor 2+8 şeklinde ve çekirdeklerin uyku durumunda bile aşırı güç tüketmesine neden oluyor birde buna sinyal süresi eklenince 4000 mAH batarya 2000 mAH gibi davranıyor.

    iyi bir kernel optimizasyonu yapılsa 2+4+4 yani 3 lü cluster adapte edilebilirse en küçük A53 çekirdeği 1.55 Ghz te çalışır ve cihaz uykuya girdikten sonra onunda frekansını düşürür.

    Mediatek in diğer işlemcilerinde neden bu kadar ciddi sorun yok diye düşünülebilir onlar klasik modelde işlemciler ya 4 çekirdekli yada 8 çekirdekli var olan linux kernellerinin çoğunda bu optimizasyon var aşırı sorun teşkil etmiyor.

    Linux kernel 4.7/4.8/4.9 sürümlerinden herhangi biri ile Tri-cluster optimizasyonu iyi ayarlanırsa Android 7.1.x alması bile önemli değil 6.0 da bile stabil cihaz görülür.

    ayrıca Mart sonundan beri Leeco nun Helio x20 ile sızan bir cihazı vardı haber olarak onda Android 7.1.2 ile denemeler yapılıyordu Motorolanın Helio x20 ile geçen cihazında 7.1.1 çalıştırması sürpriz değil önemli olan linux çekirdeğinin modern en son donanımlara destek veriyor olması.

    ayrıca normal standartlarda Google 7.1.x ile Linux Kernel in 4.4.1 sürümüne destek veriyor bu açıdan cihazlardaki donanım kütüphanesi çok daha geniş şu örnek ile daha da oturur durum

    ndroid Version |API Level |Linux Kernel in AOSP
    ----------------------------------------------------
    1.5 Cupcake |3 |2.6.27
    1.6 Donut |4 |2.6.29
    2.0/1 Eclair |5-7 |2.6.29
    2.2.x Froyo |8 |2.6.32
    2.3.x Gingerbread |9, 10 |2.6.35
    3.x.x Honeycomb |11-13 |2.6.36
    4.0.x Ice Cream San|14, 15 |3.0.1
    4.1.x Jelly Bean |16 |3.0.31
    4.2.x Jelly Bean |17 |3.4.0
    4.3 Jelly Bean |18 |3.4.39
    4.4 Kit Kat |19, 20 |3.10
    5.x Lollipop |21, 22 |3.16.1
    6.0 Marshmallow |23 |3.18.10
    7.0 Nougat |24 |4.4.1
    7.1 Nougat |25 |4.4.1 (To be updated)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 15 Haziran 2017; 17:44:42 >




  • Caitlayn kullanıcısına yanıt
    bende onu kullanıyorum,pil süresi vs. şeyler de fazla stabil değil ama bana yetiyo açıkçası. Global rom gelmeden geçmem sanırım diğer romlara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Caitlayn kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarda bu konuda açıklamalar yapılmıştı ama ben özet geçeyim:

    1- Önce bootloader kilidini açmak için başvuruda bulunun ve açılmasını bekleyin.
    2- Eu ROM indirin. Bu telefon için global ROM olmadığından en uygunu budur. Gayet de sorunsuz ve stabil çalışmaktadır.
    3- Flash Tool indirerek telefona ROM'u kurun.

    Hem Donanım Haber'de hem de internette bu işlemlere dair Türkçe ve İngilizce açıklamalar bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quesnay

    bende onu kullanıyorum,pil süresi vs. şeyler de fazla stabil değil ama bana yetiyo açıkçası. Global rom gelmeden geçmem sanırım diğer romlara

    Ne kadar süredir kullanıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenman

    Önceki mesajlarda bu konuda açıklamalar yapılmıştı ama ben özet geçeyim:

    1- Önce bootloader kilidini açmak için başvuruda bulunun ve açılmasını bekleyin.
    2- Eu ROM indirin. Bu telefon için global ROM olmadığından en uygunu budur. Gayet de sorunsuz ve stabil çalışmaktadır.
    3- Flash Tool indirerek telefona ROM'u kurun.

    Hem Donanım Haber'de hem de internette bu işlemlere dair Türkçe ve İngilizce açıklamalar bulabilirsiniz.

    Çok teşekkürler başvuru yaptık bekliyoruz 10 gün içindemi ne döneceklermiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caitlayn kullanıcısına yanıt
    şubat sonu mart başı aldım teli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • romla falan uğraşmmak için stabil olan kendi güncellemeli Redmi Note 4X aldım arkadaşlar.
    Soularıma cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cidelimemo -- 16 Haziran 2017; 22:55:22 >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.