Merhabalar arkadaşlar xiaomi redmi note 9 pro 128 gb telefonumun imeisi kapanmış durumda. İmei kapanmadan maalesef bootloader kilitini açmadım. Hepinizin de bildiği üzere imei bootloader kilitinin açık olması gerekiyor ve de bootloader kilitini açam içinse telefonda mobil veri bağlantısı gerekiyor. İnternette biraz araştırdım. Biraz daha eski model xiaomi telefonlarda note 8, note 9 falan telefonlarda bootloader açılmadan imei atılabiliyor veya chimera benzeri programlar ile beraber bootloader kiliti açılabiliyor. Hepsinin ortak özelliği işlemcilerinin mtk mediatek olması. Note 9 pronun işlemcisi ise qualcomm snapdragon bundan ötürü benzer işlemler olmuyormuş note 9 proda En azından internetten araştırmalarımdan bunu öğrendim. Hatta yabancı forumlara bile baktım forum xda, reddit falan ama yine de bu konuyla ilgili birşey bulamadım. Değerli forum donanım sakinleri bu konuyla alakalı bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. Şu an oldukça müşkül durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. |
Xiaomi Redmi Note 9 Pro Bootloader Kilidi Açmadan IMEI Atma
Xiaomi Redmi Note 9 Pro'nuzun IMEI numarası kaybolduysa veya bozulduysa ve bootloader'ınız kilitliyse, imei atma işlemi sizin için zorlu bir görev olabilir. Bootloader kilidi, cihazınızın yazılımını değiştirmenizi engelleyen bir güvenlik özelliğidir.
Bootloader Kilidi Nedir?
Bootloader kilidi, cihazınızın işletim sisteminin yüklendiği ve çalışmaya başladığı ilk yazılımdır. Xiaomi cihazlarında bootloader genellikle kilitli gelir, bu da cihazınızda özelleştirilmiş kurtarma işlemleri veya özel ROM'lar gibi değişiklikler yapmanızı engeller.
IMEI Atma ve Bootloader Kilidi
Redmi Note 9 Pro gibi bootloader kilidi olan cihazlarda IMEI atma işlemi oldukça zordur. Bu, bootloader'ın kilidinin açılmasını gerektiren bir işlemdir ve bu da cihazınızın garantisini geçersiz kılabilir.
Bootloader Kilidi Açmadan IMEI Atma Mümkün Mü?
Bugün itibariyle, bootloader kilidi açılmadan Redmi Note 9 Pro'da IMEI atmanın bilinen bir yöntemi yoktur. IMEI atmanın yasa dışı ve etik olmayan bir işlem olduğunu lütfen unutmayın. Cihazınızın IMEI numarasını kaybettiyseniz veya yanlışlıkla sildiyseniz, garanti süresi içindeyken yetkili bir Xiaomi servis merkezine başvurmalısınız.
Xiaomi cihazlarında IMEI atma işlemlerinin riskli ve yasa dışı olduğunu, cihazınıza ve verilerinize zarar verebileceğini unutmayın. Cihaz güvenliğiniz ve verilerinizin bütünlüğü için yetkili servis kanallarını kullanmanızı öneririz.