Şimdi Ara

Xiaomi Redmi 5 Plus / Redmi Note 5 Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.703
Cevap
113
Favori
319.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efebora06

Bu dolar kuru ile aliexpress'den ürün almanın pek mantığı kalmadı. Ben altta ki siteden ekran koruyucu aldım aldım tabiri caizse "cuk" oturdu.

http://www.akilliphone.com/markalar/xiaomi-redmi-5-plus-3894&ajax_search
    Ben orijinal üstünde gelen ekran koruyucu gibi arıyorum siz resim paylaşır mısınız merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHBSC55 kullanıcısına yanıt
    Evet şuan için MIUI 9.5.4.0 ve 7.1.2
    MIUI 10 henüz çıkmadı zaten. Bu yaz çıkacak muhtemelen. Bizim telefon da MIUI 10 sürümü android 8.1 ile birlikte gelecek muhtemelen. Ondan sonra ise Android güncellemelerini göremeyiz 9, 10 gibi ancak MIUI 11 sürümü de gelir ancak android 8.1 sürümünde kalırız yine. Redmi serisine android sürüm güncellemesi fazla gelmez. Ancak MIUI güncellemeleri gelmeye devam eder ki yeni android sürümüne geçmeye gerek kalmadan MIUI ile hemen her yeni özelliği ve güvenlik yamalarını almış oluyoruz, yeni android sürümlerine çok da ihtiyaç duymuyoruz, Xiaomi'nin olayı bu zaten biraz da. Şuan eski telefonları belki yeni android sürümleri almıyor ancak eski android sürümü üzerine MIUI güncellemelerini aldığı için kullanıcı deneyimi tarafında pek geri kalmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Evet şuan için MIUI 9.5.4.0 ve 7.1.2
    MIUI 10 henüz çıkmadı zaten. Bu yaz çıkacak muhtemelen. Bizim telefon da MIUI 10 sürümü android 8.1 ile birlikte gelecek muhtemelen. Ondan sonra ise Android güncellemelerini göremeyiz 9, 10 gibi ancak MIUI 11 sürümü de gelir ancak android 8.1 sürümünde kalırız yine. Redmi serisine android sürüm güncellemesi fazla gelmez. Ancak MIUI güncellemeleri gelmeye devam eder ki yeni android sürümüne geçmeye gerek kalmadan MIUI ile hemen her yeni özelliği ve güvenlik yamalarını almış oluyoruz, yeni android sürümlerine çok da ihtiyaç duymuyoruz, Xiaomi'nin olayı bu zaten biraz da. Şuan eski telefonları belki yeni android sürümleri almıyor ancak eski android sürümü üzerine MIUI güncellemelerini aldığı için kullanıcı deneyimi tarafında pek geri kalmıyorlar.
    anladım hocam tşkler cevabın için, birde bana ram kullanımı fazla geldi zenfone 5 de 2 gb ram var, android 4.4.2 boştayken 800-900mb ram kullanımı oluyordu herşey kapalı vaziyette,1.2-1.3gb ram hep boşta kalıyordu,burda bakılıyorum 3gb ramın 1.5gb kullanılabilir gözüküyor herşey kapalı iken, işletim sistem 1.5 gb ram kullanıyor ozman, sanki windows :) bana fazla geldi,4gb ramli modeli almadığımıza pişman olmayız umarım, ne bilim ben 3gb ram ın 2gb ı boşta kalır diye düşünüyordum.

• efebora06 kullanıcısına yanıt
    hocam bende ekran koruyu almayı düşündüm ilk gün ama,ekran kalitesini düşürür diye terettüdde kaldım birde,ekran 2.5d eyimli olduğu için tam oturmuyor heralde nasıl yaptınız hocam siz? ve ekran kalitesinde düşüş oldumu renklerde ışıkta vs.
    Şu ram kullanımı "yüksek" muhabbetini açıklamaktan dilimizde tüy bitti eskiden beri.
    Uygulamaların ram'de hazır beklemesi iyidir optimizasyonu iyi olduğu sürece. Birkaç gün önceki mesajlarıma bakarsanız ben ise rahatsızım sürekli en az 1,5 gb ram'in boşta durmasından. Bazen 1gb boşta kalıyor hemen arkaplanda durduruyor 1,5'e çıkıyor. Multitasking için iyi değil bu. Madem ram var neden boşta dursun? Boşta dursun diye mi yüksek ram telefon aldık? Önemli olan yüksek ram kullanıp hızlı çalışması, tamamen dolar ise yeni uygulamalar için hızlıca eskileri kapatıp yer açmasıdır ki bunu saf Android kendi kendine yapar. Ben geliştirici seçeneklerinde MIUI optimizasyonunu ve ve bellek optimizasyonunu kapattım sırf bu yüzden, telefonda fazla boşta ram durmasın uygulamalar açık kalsın her seferinde geri yüklenmesin diye. (gerü yüklenip durması pili de fazla harcar tersine) Bir nebze iyileşti ancak hala ram yönetiminden ve gereğinden fazla boşta tutmasından rahatsızım. 500 mb civarında ram boşta dursa yeter de artar bile. 4gb ram modelini aldım ama 4gb gibi kullandırmıyor sanki 2-3 gb gibi çalışıyor, saçma.

İşletim sisteminin 1,5 kullanması falan da takılmayın aynı şekilde. İşletim sistemi birçok özelliğini eklentisini MIUI arayüzü ile çalıştırıyor ve bunları daha sistem açılışından itibaren çoğunu çalıştırıp RAM'de hazır tutuyor ve işletim sistemi ile ilgili her şey hızlı çalışıyor bu sayede. Bu iy bir şey. Benim derdim yüklediğim uygulamaların, chrome sekmelerinin falan sık sık yeniden yükleme yapması, ram olduğu halde MIUI sağolsun boşta dutacağım diye durdurması sonra yeniden yüklemesi. Ram taşmadığı sürece hazırda beklemesini tercih ederim.. Bu gidişle custom rom yükleyeceğim saf android olanlardan. Yanlış anlaşılmasın multitasking çok da kötü değil sürekli veya anında durdurmuyor ancak bir stock android gibi de değil ram yönetimi agresif ayarlanmış MIUI'da. Bunun sebebi de çoğunluk insanların sizin gibi yanlış düşünmeleri, boşta ram kalmasının iyi bir şey zannetmesi firmaları bu saçma optimizasyonlara yönlendirmiş.. Google'ın kendisi pixel telefonları veya android one telefonlarda en iyisini yapıyor, pil konusunda da iyisi böyledir zaten ama diğer firmalar buna uymuyor nedense.

• gunman233 G kullanıcısına yanıt
    hocam zaten,chrome vs kapalı bende siz chome u açık tutup üstüne üstlük birde bir sürü sekme açıp onların açık kalmasını istiyorsunuz anladığım kadarı ile :D bu çok fazla ram kullanımı demek, ram konusunda boşta ram olması iyidir en azından 1gb çünkü sistem yavaşlatmadan yeni uygulamalr oyunlar açmak içindir,siz tamamı kullanıp 500mb ram bırakmak bence iyi değil, sistem zaten 1.5gb ramı kullanıyor gereken türm uygulamarı açık tutuyor içinde ben buna bile şaşırdım :) siz birde az bile yapıyor diyorsunuz ilginçsin gerçekten,pil kullanımı tartışılır avatajda olabilir dezavantajda,bunu gerçekten anlamda 2 cihazı alıp birine sizin gibi kullandırtıp diyerine yapmada normal vaziyette ki bence çok bir fark olmasa gerek,Bu ara 625 var diye aldık içinden 626 çıktı :) ilginç CPUZ den bakayım dedim bir ne var ne yok diye 626 gözüküyor bir tık daha iyi 625 den :)

• efebora06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Evet yurtdışı alınca çık bi indirim olmuyor.

Kılıf olarak bu ürünü almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz telefon kılıfsız elden kayıyor

urun.n11.com
    Xiaomi Mia1_mi8_mi6_max3_max2_mi5s Yumuşak Silikon Kılıf - n11.com
    https://urun.n11.com/cep-telefonu-kiliflari/xiaomi-mi-a1redmi-5-plusnote3note5a-primemi6mix2max2-kilif-P109526243

Hayır chrome 2-3 sekme. Uc browser kullanıyorum genelde zaten sadece bazı sayfalar için chrome. Siz anlatmak istediğimi anlamamışsınız. 4gb Ram ile çok daha efektif çalışabilir telefon ancak miui buna izin vermiyor. Sizin ram mantığınız windows xp dönemlerinde kalmış kaldı ki windows ile hiçbir alakası yok Andriod çalışma mantığı tamamen farklı. Gerektiğinde ram de eski uygulamayı 0.001 saniyede kapatır yer açar ancak bunu gerek olmadığı halde yapıyor. Ayrıntıya girmek istemiyorum fazla zaten miui ram yönetimi sıkıntılı olduğu çok bariz dünya genelinde bilinir. Sırf bu saçmalık yüzünden bildirim sıkıntılarını bile çözemediler inatlarından kaynaklı. Mi A1 alsaydık böyle olmayacaktı Ram yönetimi, kulaklık ses çıkışı da çok daha güçlü olacaktı ya neyse o kadar da pişman değilim şimdilik..

Işlemci ise 626 yazıyor ama 625 veya 625 hızında. 626 ile 625 arasındaki "tek" fark birinin 2.0 birinin 2.2 ghz hızında çalışması. Bizim telefon ise 2.0 hızında çalışmaya ayarlanmış bir 626 modeli. Yani işlemci her halükarda 625 diyebiliriz. 630 birazcık daha farklı olurdu ancak hızı hemen hemen benzer onun da. Asıl fark 636 işlemcisi ile geldi ama o da note 5 pro modelinde var saçma yüksek bir fiyattan çıktı ülkemizde düşecektir. Amacım oydu ancak iyi ki beklememişim. Fiyatı düşecektir ama çok da düşmez dolar artmaya devam ederse. Ederi 1300-1400 ama dolar bu haldeyken 1500 altı zor. Kupon vs düşer o ayrı.

aynen hocam bende 636lı pro modelini aylardır bekliyordum gelmedi gelincede uçuk fiyattan çıkıt, aliexpressden bir satıcı var trye gönderim yapıyor yakalanmadan geçiyor fakat, pro modelinde imei değiştiremediğini söyledi şimdilik o yüzden direk bunu aldım kaldiki değişse bile 2 tane imei lazım 1 i 4 g cihaz biri 3 g cihaz 2 tane cihaz lazım kullanmadığım imei vereyim adama değişsin ve 25 gün beklicen gelmesini vs.vs. ama fiyatı 1100tl den satıyor, bende uğraşmak istemedim direk aldım trden %55 vergi vererek ne yapalım, xiaomi %5 kar ile ürün satar trye %55 vergi ile girer.çok ihtiyacım olmasa almıcaktım ama uzun süre telefon lazım oluyor gps için vs. zenfone jarzı 1.5 saat ekran süresi veriyor artık bitti yani mecbur kaldım.
  • ben hala aliexpress taraftarıyım. Önceki telefonum için yaklaşık 15 kılıf sipariş ettim. Bunları Türkiye'den almaya kalksam 5 tane anca alırdım herhalde. Örnek olarak aldığım 2 kılıf ve 2 adet tpu ekran koruyucunun ekran görüntüsünü atayım
    Xiaomi Redmi 5 Plus / Redmi Note 5 Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü

• Kartal nikli arkadaşım alacağın kılıf silikon olduğu için problem olmaz ama "etli" dediği için bir tık kaba durabilir .
    Ben kutu içerisinden çıkan şeffaf kılıfı kullanıyorum ve gayet memnunum.

DHBSC55 nikli arkadaşım ekran kalitesinde veya dokunmatiğinde herhangi bir problem olmadı.

Bu dediğinize aynen katılıyorum
    Zamanında Mi4 kullanırken miui 8'de felaketti bu durum. Yav arka plana bir uygulama atıyorum.İki saniye menüye dönüp birşeylere bakıyorum hop uygulama yeniden başlıyor.Kilit ,sabitleme hak getire.
    Özellikle oyunlarda çok sıkıntı çıakrtıyordu.3 GB ram var arkadaş tutsana işte arka planda.

Sonra güncellemeyle düzeldi tabi optimizasyon falan kapattım. günümüz şartlarında 3GB RAM yeterlidir. bırakın uygulamalar rahat rahat çalışsın yahu. Kapanan uygulama yeniden başlayınca daha fazla pil harıyor üstelik.
  • Biz her ürünü almadan satmayı düşünüyoruz ve bu RAM konusunda da böyle ! İstediğin kadar anlat alacak kişi 3 gb ram yerine gider 4 gb ram alırım der. Kullanımda 4 gb ramin çok etkisi yok ama dediğim gibi satarken çok etkisi olur, sık telefon değiştiren bir insansanız 4 gb ram olanı alın derim.
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    2 uygulama açtım arka planda ve ön planda google playden oyun iniyor, ekranı kapattım 1-2dk sonra arka plandaki hepsini kapatmış :) sadece ön plandaki tek uygulama açık :) gerçekten lazım olan bişeyi açık bırakmayı nasıl sağlıcağız biraz daha kurcalamamız gerekicez sanırım MIU öğrenmek için.
    Ben mi4 'de custom kernel kullaniyordum. Bu cihaz icinde custom kernel varsa gelistirici ayar çekebilir.

Forumlara bakalim diyecegim ama ulkedeki bilgi seviyesi kıt,olanda biryerden copy/paste yapmıştır.

"Herkes kapatmak istiyor sen acmak istiyorsun"diyenlerleneyi tartisabilirsinki

• bu cihazı alacağım sanırım ama resmi note 4 ile arasında kararsız kaldım ::d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion28 -- 13 Mayıs 2018; 20:51:21 >
  • Scorpion28 kullanıcısına yanıt

• firozat kullanıcısına yanıt
    Redmi 5 plus ile redmi note 5, bildiğim kadarıyla aynı cihazlar. İki ayrı isimde satılıyor. Türkiye de sanırım daha çok redmi 5 plus olarak lanse ediliyor. Yanlışsam Arkdaşlar düzeltebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PLTN_

Redmi 5 plus ile redmi note 5, bildiğim kadarıyla aynı cihazlar. İki ayrı isimde satılıyor. Türkiye de sanırım daha çok redmi 5 plus olarak lanse ediliyor. Yanlışsam Arkdaşlar düzeltebilir.
    Redmi 5 plus ın Hindistan daki adı redmi note 5

Redmi note 5 pro ( Hindistan) çin'deki adı redmi note 5

Biraz karışık malesef

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.