Şimdi Ara

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (373. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.452
Cevap
141
Favori
611.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam ben de ilk aldığımda 32 GB SD kart taktım. Fotoğraf yedek vesaire hepsi orada benim de. Ama ben fotoğrafları hep harici hard diske yedekliyorum. O yüzden hafızayla ilgili bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

• Arkadaşlar selamlar biraz konu dışı ama belki benzer durumda olanlar vardır diye kendi düşüncelerimi yazmak istedim. Bu sıra yeni bir telefon arayışındayım aslında annem için 10.000 TL bandında cihazlar bakıyorum fakat hala memnuniyetle kullandığım elimdeki Poco X3 NFC'yi ona verip kendime de en fazla 30.000TL ye bir cihaz alma düşüncesi de aklımda var. Valla 15-30 bin TL aralığındaki cihazlara baktığımda bir çoğunun X3'ten çok bir farkını göremedim ciddi manada. İllaki fark var tabi ama 4 senelik bir cihazın üzerine bu kadarlık geliştirme olsun zaten diye düşünüyorum.

İlk başta Poco F6'yı beğendim (24 bin TL) ama sonra baktım ki aslında 18 bin Tl'ye satılan Poco X6 Pro'dan çokta farkı yok. İşlemci tarafında F6'da Snapdragon kullanıldığı için oradan biraz artısı var desek birde kamera biraz daha iyi gibi fakat kalan özellikler çok benzer. Aradaki fiyat farkını karşılar mı bu iki nokta emin değilim açıkçası. Daha sonra Mi 14T'yi gördüm 27 bin TL civarına satılıyor. İşte Leica kamera ve Mi serisi olması falan cezbetti ilk başta. Sonra özelliklerine bakarken bir gördüm ki 10 bin TL daha ucuza satılan X6 Pro ile aynı işlemciyi kullanıyor. E ne anladım ben bu işten yani tamam kamera Leica falan eyvallah da bunun haricinde bir iki ıvır zıvır özelliği saymazsak bir farkı yok ki X6 Pro ile. Bari malzeme kalitesi premium olsaydı ama 14T'de de kasa plastik, 14T Pro'da alüminyum imiş. Bunlar haricinde Realme GT 6T'de (28 bin 500 TL) gözüme çarptı ama curved ekrana sahip olması ve Realme markasını daha önce hiç kullanmamış olmam sebebiyle buna da çok ısınamadım.

En son Poco X6 Pro ile bizim telefonu yan yana koydum. Yani X6 Pro'da ekran AMOLED ve çözünürlük biraz daha yüksek oradan bir artısı var ve ek olarak işlemci daha güncel tabi ama neredeyse hiç oyun oynamayan birisi olarak günlük kullanımda işlemci farkını hisseder miyim pek sanmıyorum. X3 NFC bile hala rahat iş görüyor günlük kullanımda. Kalan özelliklere baktığımda da kağıt üstünde benzer gibi sadece kamera tarafını daha detaylı incelemek gerekebilir orada kağıt üstündeki rakamlar gerçek deneyimi her zaman yansıtmayabiliyor.

Sonuca gelecek olursam 18 bin TL (Poco X6 Pro) verip bir cihaz aldığımda sanki aynı kasa 2020 model arabayı 2024'e yükseltecekmişim gibi hissettim arada ciddi bir yenilik/geliştirme vs olmadan. 30 bin TL'nin de üzerine çıkmak istemiyorum bir telefon için değmez diyorum kendi adıma. Sizin görüşleriniz nasıl X3'ten hangi cihaza geçtiniz veya geçmeyi düşünüyorsunuz merak ediyorum. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: aziz istifa

Arkadaşlar selamlar biraz konu dışı ama belki benzer durumda olanlar vardır diye kendi düşüncelerimi yazmak istedim. Bu sıra yeni bir telefon arayışındayım aslında annem için 10.000 TL bandında cihazlar bakıyorum fakat hala memnuniyetle kullandığım elimdeki Poco X3 NFC'yi ona verip kendime de en fazla 30.000TL ye bir cihaz alma düşüncesi de aklımda var. Valla 15-30 bin TL aralığındaki cihazlara baktığımda bir çoğunun X3'ten çok bir farkını göremedim ciddi manada. İllaki fark var tabi ama 4 senelik bir cihazın üzerine bu kadarlık geliştirme olsun zaten diye düşünüyorum.

İlk başta Poco F6'yı beğendim (24 bin TL) ama sonra baktım ki aslında 18 bin Tl'ye satılan Poco X6 Pro'dan çokta farkı yok. İşlemci tarafında F6'da Snapdragon kullanıldığı için oradan biraz artısı var desek birde kamera biraz daha iyi gibi fakat kalan özellikler çok benzer. Aradaki fiyat farkını karşılar mı bu iki nokta emin değilim açıkçası. Daha sonra Mi 14T'yi gördüm 27 bin TL civarına satılıyor. İşte Leica kamera ve Mi serisi olması falan cezbetti ilk başta. Sonra özelliklerine bakarken bir gördüm ki 10 bin TL daha ucuza satılan X6 Pro ile aynı işlemciyi kullanıyor. E ne anladım ben bu işten yani tamam kamera Leica falan eyvallah da bunun haricinde bir iki ıvır zıvır özelliği saymazsak bir farkı yok ki X6 Pro ile. Bari malzeme kalitesi premium olsaydı ama 14T'de de kasa plastik, 14T Pro'da alüminyum imiş. Bunlar haricinde Realme GT 6T'de (28 bin 500 TL) gözüme çarptı ama curved ekrana sahip olması ve Realme markasını daha önce hiç kullanmamış olmam sebebiyle buna da çok ısınamadım.

En son Poco X6 Pro ile bizim telefonu yan yana koydum. Yani X6 Pro'da ekran AMOLED ve çözünürlük biraz daha yüksek oradan bir artısı var ve ek olarak işlemci daha güncel tabi ama neredeyse hiç oyun oynamayan birisi olarak günlük kullanımda işlemci farkını hisseder miyim pek sanmıyorum. X3 NFC bile hala rahat iş görüyor günlük kullanımda. Kalan özelliklere baktığımda da kağıt üstünde benzer gibi sadece kamera tarafını daha detaylı incelemek gerekebilir orada kağıt üstündeki rakamlar gerçek deneyimi her zaman yansıtmayabiliyor.

Sonuca gelecek olursam 18 bin TL (Poco X6 Pro) verip bir cihaz aldığımda sanki aynı kasa 2020 model arabayı 2024'e yükseltecekmişim gibi hissettim arada ciddi bir yenilik/geliştirme vs olmadan. 30 bin TL'nin de üzerine çıkmak istemiyorum bir telefon için değmez diyorum kendi adıma. Sizin görüşleriniz nasıl X3'ten hangi cihaza geçtiniz veya geçmeyi düşünüyorsunuz merak ediyorum. Teşekkürler

Çok fazla performans istemediğinizden dolayı sizin için üst segment telefonlar lükse kaçıyor bu mantaliteyle. Sizin ihtiyacınız fiyat/performansı yüksek bir telefon.Kamerası iyi olan orta segment bi telefon sizi tatmin edecektir. Xiaomi Redmi Note 13 Pro+'ya da bakabilirsiniz. Gerçi x6 pro bundan daha iyi duruyor. Samsung'un güzel telefonları var, Xiaomi şart değilse. Ben olsam 14T pro alırım.

• aziz istifa A kullanıcısına yanıt
    Samsung s24 fe yi tavsiye ediyorum
  • aziz istifa A kullanıcısına yanıt

Eğer X3 NFC çalışıyorsa ve is görüyorsa, başka bir telefon almaya gerek yok demektir. 30 bin üstü değil, 30 binin kendisi bile değmez. Ne zaman değiştirilir? Arayüz kasıyordur, kullanmak iskence haline geliyordur, telefon rehberinin başlaması bile saniyeler sürüyordur, o zaman değiştirilir ya da donanımsal problem vardır, ekran kırıktır yan sanayiye güvenilmiyordur veya pil bitiktir, iyi bir muadil pil bile bulunamıyordur. Sizin durumunuzda, amoled de önemli değilse, başka bir telefona geçmek kesinlikle para israfı olurdu.

Yeni cihaz için bütçe olabilir ama gereksiz para harcamaya lüzum yok.. Sürekli gereksiz telefon değiştirip duranların hayatta ulaşabileceği başka maddi şeyler yok bence o yüzden cihaz satın alarak tatmin oluyorlar, siz üzerinize alınmayınız bunu da genel bilgi olsun diye yazdım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Aralık 2024; 13:34:19 >
  • @lamettrie @been1 @Headlong Into Carnage

Mi 14T serisi olsun Poco F6 ve X6 serileri olsun konulara baktığımda genel olarak olumsuz bir izlenim edindim cihazlar hakkında. Yani Samsung hiç sevmeyen ve iPhone'u hep gereksiz pahalı bulmuş birisi olarak konulardaki şikayet edilen noktaları okuyunca bu iki marka kullanıcılarıyla biraz empati yapabildim açıkçası. Yani 25-30 bin lira altında inanılmaz sayıda marka model var birinin fiyatına göre işlemcisi çok iyi ama kamerası çok vasat diğerinde tam tersi veya birinde şöyle bir kronik sorun var diğerinde bambaşka bir sıkıntı vs. Yazılım konusunda eskiden de şikayet ediliyordu MIUI hakkında ama yeni cihazlarda ileriye gideceğine daha da geriye gitmiş sanki benim anladığım.

Eskiden Sony, HTC, LG falan vardı şimdi geriye Çinliler, Samsung ve Apple kaldı. Kağıt üstünde f/p görünüyor diye süpriz yumurta çinli markalara gidip paramla rezil olma riskine gireceğime biraz daha fazla verip Samsung alayım veya üst segmente çıkınca hem şeklimiz de olur, değerini koruyor vs deyip iPhone alıyorsa insanlar çok da yadırgamayacağım sanki artık.

• Telefon robotlu IMEI repair işlemli, bankalar uyarı vermeye başladı, magisk işe yaramıyor artık, acaba telefonun bootlooder kilidini kapatırsam IMEI silinir mi, kapatmam lazım da.

• tb_fb T kullanıcısına yanıt

root'u kaldırın. rootu kaldırınca olmuyor mu?

• tb_fb T kullanıcısına yanıt

magisk işe yarıyor dostum, biraz araştırma yapman lazım.

• Merhabalar. 4 senedir POCO X3 NFC kullanıyorum. Cihaz yurt dışı. İmei Yurt dışı kayıtlı gözüküyor. Fakat son günlerde telefonum açık ve çekmesine rağmen arayanlar ya meşgul ya da ulaşılamıyor olduğunu söylüyor. Problem ne olabilir???

• Arkadaşlar x3 nfc India cihazım kendi kendine kapanıp açmaya başladı sebepsizce. Yaşayan var mı? Harici hiç bir sorunum yok cihaz ile.
  • 
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.