Şimdi Ara

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.475
Cevap
134
Favori
619.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hardrestledikten sonra benim de geçen haftalarda bahsettiğim Google Rehber kaydetmiyor diye yazdığım hata giderilmiş oldu, ilginize tekrardan teşekkür ederim hocam. @efebora06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkerden -- 23 Ağustos 2021; 12:4:5 >
  • Canlı duvar kağıtları gelmemiş. Hard reset atmadan yükledim fena halde kasıyor atsam da kasacak gibi. 12.0.7 ye dönmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hard reset atmadan yedekleme yapmayı unutmayalım.Ayrıca hard reset yapmadan ayarlarınızı lütfen kontrol ediniz.Eski ayarlarınıza ilk etapta dönmeyeceğiniz için farklı sonuçlarla karşılaşmayınz.Bu tür büyük güncellemelerden sonra hardresetin faydalı old.biliyoruz.

Evet Tr rom içinde 12.5.1 yayınlandı.Hayırlı olsun...Alanların kullanımda rahatlık ,çözülen sorunlar ve görülen sorunlar konularında paylaşımları diğer kullanıcılara yardımcı olacaktır.Kolay gelsin.Bana gelmedi,ne zaman gelir diye sorular olacaktır.Genellikle insider kullanıcılarına ve Mi pilotlara geldiği için gelmeyenlerin acele etmemesinde fayda var...Arada normal kullanıcılara da gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_bey -- 23 Ağustos 2021; 12:28:31 >
  • _midastouched_ kullanıcısına yanıt

Geri dönüş yapabiliyorsanız demek ki BL kilit açık, BL kilit açıksa geçin custom roma miui arama/mesajlaşma,canlı duvar kağıtları, 3.parti tema yükleme , yazı tipi değiştirme gereksiz google uygulamalarından kurtulma vs gibi özelliklerden/artılardan faydalanın...

• Custom Rom kurunca NFC ile ödeme yapabiliyor muyuz? Yapabiliyor isek Custom Rom tavsiyenizi alırım.

• 12.5.1'e yükseltmeyi gerçekleştirdim. Şimdilik hard reset atmadan önce kurcalama aşamasındayım yeni ne var ne yok diye. Güncelleme sonrası bazı kişiselleştirilmiş ayarımının değiştiğini gördüm onları yeniledim. Tam ekran modunda kullanıyorum telefonu aşağıda bir çubuk çıkmıştı ayarlardan kapattım.

Ram kullanımı ve hafıza kullanımı azalmış gibi görünüyor. Sistem uygulamalarından bazılarını kaldırayım dedim. Kaldırma işlemi yaptım ama aslında uygulama hala orada duruyor. Mesela mi hava durumu ve mi video uygulamasını kaldırdım ama uygulamalar sekmesinde görünüyor. Güncelleme silince yeni güncellemelerde görünüp güncellenebiliyor ama uygulamayı açabilmenin yolunu bulamadım.

Akıcılık ilk başta çok düşmüştü. "Pil ve performans" uygulamasının tüm verilerini ve poco başlatıcı'nın ön belleğini temizleyip bir de genel telefon temizliği yaptıktan sonra telefonu yeniden başlattım ve akıcılık kendine gelmeye başladı. Biraz zaman geçtikten sonra akıcılık güncelleme öncesindeki gibi iyi oldu.

12.5.2 gelene kadar kurcalamaya devam ederim telefonu. Zaten bu güncellemenin gelmesi çok gecikmez sanıyorum çünkü şu an ki güvenlik güncellemesi temmuz ayının. Ağustos ayı bitmek üzere. Ağustos güncellemesi gelmeli yakında.

Uygulamanın silinip aslında hala orada olması sorunu dışında gözüme çarpan bir sorun yok şu an. O da sanırım hard reset sonrası geçer.

Bazı görsel değişiklikler de olmuş. Pek beğendiğim söylenemez.

Gözüme takılan şeyler olursa paylaşırım.

Edit: Google play store aracılığıyla uygulamaları açtım eski yerlerine geri döndüler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razielepic -- 23 Ağustos 2021; 14:27:13 >

• _midastouched_ kullanıcısına yanıt

Bir sayfa geride paylaştığım romu yükleyebilirsiniz.

NFC hiç kullanmadım ama bu konuda şikayette duymadım,yükleyin deneyin buraya yazarsınız..

Bol özelleştirme olsun derseniz bu romu yükleyebilirsiniz...

MIUI 12.5 Stable (MI) - OneDrive (sharepoint.com)

MIUI 12.5 Stable (12.5.1.0-MI v2) [Android 11] — iT-DroiD-ZoNe (greeshan.ru)

Orangefox kullanın. Zip dosyasını direk yükleyin kendisi otomatik orrangefox olarak günceller.

POCO X3 NFC TWRP - OneDrive (live.com)

Bu yöntem ile yükleyin...

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]SGyoutube
    BU İŞLEMLERİ YAPMANIZ İÇİN BOOTLOADER KİLİT AÇIK OLMALI.. BU İŞLEMLER CİHAZI GARANTİ DIŞI BIRAKABİLİR... TWRP https://onedrive.live.com/?authkey=%21AM63h6Y949iT3dQ&id=2116DB044BD78FB3%2114858&cid=2116DB044BD78FB3 ROM (SURYA=POCO X3 NFC) https://sourceforge.net/projects/blissroms/files/R/surya/ https://downloads.blissroms.org/ GCAM https://gcambrasil.com.br/devs/bsg/changelog210811/MGC_8.1.101_A9_GV1n_MGC.apk
    https://www.youtube.com/watch?v=puxgA7RXoSU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 23 Ağustos 2021; 13:8:53 >

• HARD RESET yapmadan kullanımda kasma,bug oluşmadı.Parmak izi herzamanki gibi hızlı.menü uygulamalar bölümünde poco community var.Ayarlarda kişisel bağlantı nok. var.uygulamalarda kaldırılan sistem uygulamaları var.Tam ekran görünümüne alt bar geri gelmiş.Bir çok kişinin hoşuna gidecektir...Hesaplar ve senkronizasyonda görünüm değişikliği.Tabi logo değişimi...Duvar kağıdı kullanmadığım için bakmadım.Ana ekran düzeninizide kontrol ediniz.Kendi değiştiriyor.Şimdilik bu.Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_bey -- 23 Ağustos 2021; 13:30:34 >
  • Tolga_bey T kullanıcısına yanıt

Ne mutlu size HARD RESET atmadan kullanıyorsunuz ama herkes sizin kadar şanslı olmayabilir.

Donma,kasma oluşabilir/karşılaşabilir yazdım ,kesin bir şey demedim! Taş atıp,laf sokmaya çalışmayın...

Yazdıklarım rahatsız ediyorsa bu kısmı kullanabilirsiniz...

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 23 Ağustos 2021; 14:5:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efebora06

Ne mutlu size HARD RESET atmadan kullanıyorsunuz ama herkes sizin kadar şanslı olmayabilir.

Donma,kasma oluşabilir/karşılaşabilir yazdım ,kesin bir şey demedim! Taş atıp,laf sokmaya çalışmayın...

Yazdıklarım rahatsız ediyorsa bu kısmı kullanabilirsiniz...

Değerli kardeşim yanlış anlamışsınız:) Bir üst yazımda ve diğer paylaşımlarda hard reset in tavsiye edildiğini ve büyük güncellemelerden sonra yapılması gerektiğini zaten yazdım.Ayrıca bende daha önceki paylaşımlarda aldıktan hemen sonrasında yaptığımı da yazdım.

Şu anda sıfırlayamadım yani hardreset yapamadım vaktim yok.İlk izlenimlerimi aktardım.Vaktim olsa hemen yapacağım.Bu taş atma ve laf sokma kısmını nerden çıkardın çok merak ettim.Diyeceğim o ki yanlış anlamışsın...

Ben birine laf sokarsam direk adıyla yazısıyla yazarım zaten...Takılma böyle şeylere...Yazının seninle alakası yok...

Genel tr rom değerlendirmesi...Sende mutlu ol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_bey -- 23 Ağustos 2021; 14:38:55 >

• Avrupa roma hala gelmedi 12.5.

• Önceden de var mıydı hiç dikkat etmedim ama A11 12.5.1 yüklendikten sonra her uygulamaya özel ses ayarı yapabildiğimi gördüm. Güzel bir detay olmuş bu.

Edit: "Ayarlar --> Ses & Titreşim --> Ses Yardımcısı" bölümünden "Birden fazla uygulamada medya sesini ayarlayın" seçeneği aktif olmalı. Sonra uygulamaya girip ses açma/kapamaya basın ekranda harici bir ses logosu belirecek oraya basıp uygulamaya özel sesi ayarlayabiliyorsunuz.

Edit: Bir de fotoğraf kalitesi biraz daha iyi gibi geldi sanki. Özellikle çöp muamelesi yaptığım macro kamera ile daha iyi fotoğraflar çekebildim. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama yükleme yapan arkadaşlar kontrol etsinler derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razielepic -- 23 Ağustos 2021; 16:4:40 >
  • 12.5 güncellemesini yaptım. Hard reset atmanızı öneriyorum. Resetten önce ufak buglar ve çok hafif bir hantallık vardı. Şu an gayet iyi oldu.

• Güncelleme sonrası batarya durumu ne durumda acaba?

• lrmertylmmz kullanıcısına yanıt

Güncelleme üstünden daha 24 saat geçmedi Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] 

• efebora06 kullanıcısına yanıt
    Doğru haklısınız batarya testini merakla bekliyor olacağım

• lrmertylmmz kullanıcısına yanıt

Romun pile etkisi olması için bu 5 şartın olması lazım... (Alıntı).

1. Telefonunuzun şarja takılı olması gerekiyor.

2. 100% şarj durumunda olması gerekiyor.

3. Telefon açık durumda olmalı. Yani kapalı olmamalı.

4. Telefon kullanılmamalı.

5. Telefonda aktiv bir işlem yapılmamalı (örnek muzik çalmamalı, vidyo izlenmemeli) ( en az 30 dakika )

Bu 5 şartın hepsi ödenirse Android işletim sistemi telefonunuzda ki uygulamaları optimize etmeye başlıyor.

Böylelikle uygulamaların ve işletim sisteminin pil tüketimi azalıyor.

Bu 5 şart kullanıcı tarafından uygulanmadığı takdirde uygulamaların optimizasyonu uzuyor ve bu yüzden pil tüketimine baktığınızda en fazla pil tüketen servisin Android OS olarak gözüküyor (30-40% pil tüketimi).

"Android kullanımdan 1 hafta sonra daha iyi batarya süresi verir" lafı da buradan geliyor aslında.

Kısaca bu optimizasyon süresi ne kadar uzarsa, ne kadar geç olursa piliniz daha hızlı tükenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 23 Ağustos 2021; 16:31:40 >

• Güncelleme gelmişti sabah, şimdi kaybolmuş, işteyken yüklemedim doğal olarak. Bu zalım ne zaman geri gelir acaba merakla bekliyorum. :( Sarjım az acaba onunla mı ilgisi var diye düşünmeden edemedim.

• quar7 kullanıcısına yanıt

Belirli periyodlarla dağıtılıyor tahmini olarak 1 hafta 10 gün içerisinde tekrar aynı güncelleme, hiç bir değişiklik olmadan gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 23 Ağustos 2021; 16:48:57 >
  • arkadaşlar

note 8 pro mu? x3 nfc mi?

8 pro kullanıyorum. hafızadan dolayı 128 gb lık bir telefon alacağım.

sizce hangisi?

• 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.