Şimdi Ara

Xiaomi mi8 mi Asus Zenfone 5z mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi arayuzunu cok seviyorum ama zenfone 5z de de stereo hoparlor ve kaliteli bir 3.5 mm kulaklik girisi var. Muziksever biri olarak hangisini onerirsiniz?



  • 2 aya yakın zenfone 5 kullandım sattım. Zenfone 5teki stereo hikaye bir stereo.Ses düzeyi yüksek fakat iphone 7 ve sonrası kadar kaliteli değil.kulaklık ses çıkışı olarak ise kulaklığına göre ses karakteri ayarlayabiliyorsun ve kaliteli bir ses çıkışı var kulaklıkla müzik önemliyse bu konuda gerçekten iyi.ben sattığıma pişmanım satınca böyle yapamayacağımı anladım yeniden telefon alacağım şimdi ve bende mi 8 ile 5z arasındayım. 5i kullandığım için nasıl bir telefon olduğunu biliyorum pişman etmez ama 3 dezavantajı var, 1.si kendi kamera yazılımı iyi değil her şeyi abartıyor google camera ile mükemmel çekiyor fakat onda da fotoğrafı çekerken işliyor ve bekletiyor arka arkaya fotoğraf çekmek zor oluyor. 2.si suya toza dayanıklı değil ve ayrıca kendi kasası çok kaygan düşmelere aşırı müsait. 3.sü ise dediğim gibi stereo hoparlörü hikaye, normal bir ahizeye göre az daha güçlü bir ahize koymuşlar diyebilirim ses yüksekliği iyi fakat ayrıntıları yutuyor. hem bu dezavantajlarından dolayı hem de hemen hemen aynı deneyimi yaşamak için o kadar para koymamak için farklı bir model alayim diyorum fakat daha bugün karar verdim bu bahsettiklerim mi 8de nasıl hiçbir fikrim yok. aslında içimden p20 veya zorlayıp p20 pro geliyor fakat o işlemci zaten bu seneye yakışmazken gelecek senenin işlemcilerinin ilk örnekleri 1-2 aya çıkmaya başlayacakken o kadar para dökmek mantıklı gelmiyor.




  • tplon T kullanıcısına yanıt
    Hocam yanitiniz icin oncelikle tesekkurler. Ben de iphonedan gececegim. Huawei cihazlar iyi fakat grafik isteyen alanlarda geriden geliyor. Yeni cikacak olan huawei mate serisinde de islemci grafik birimi olarak bir sene geriden gelecek. Yani snapdragon 845 e gore. Yabanci forum ve sitelerden okudugum kadariyla. Su an acil telefona ihtiyacim var ama mi8 icin henuz dogru duzgun deneyimi olan birine rastlamadim. Sanirim biraz daha bekleyecegim.
  • mi 8e emin olamazsanız 5z pişman etmez hocam sade bir arayüzü var ayarlarda zenmotion adı altında bir sürü güzel özellik var bende iphone se den geçmiştim benim için çok yerinde olmuştu fakat iphone 7 ve sonrası bir cihazınız varsa önem verdiğiniz şeylere göre biraz daha iyi bir deneyim sunabilir fakat bence değecek bir durum yok.6s veya öncesi ise kullandığınız cihaz o zaman 5z veya mi 8e geçilir. tabi takdiri sizin.
    huawei konusunda ise yani performansı pişman etmez ama fiyatlar sürekli bir yükseliş trendinde en uzun ömürlü ve dengeli donanımı fiyatına göre seçmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tplon -- 21 Ağustos 2018; 21:5:39 >
  • tplon T kullanıcısına yanıt
    Ben de 4 yillik 6 plustan gececegim. Eminim cok buyuk degisiklik olacaktir. Yeni iphone lara o kadar para veremeyecegim icin stabil ve uzun omurlu cihaza ihtiyacim var. Sanirim 5z alacagim. En azindan Tr garantisi var.
  • Hocam biraz araştırma yaptım da mi 8 de stereo hoparlör, 3.5mm jack girişi, suya toza dayanıklılık hiçbiri yok. Ayrıca amoled ekranlara daima mesafeliyimdir ısıya dayanımları düşük olduğu için.

    Ama bunlara rağmen alınmaz mı önem verilen şeylere göre alınır, ama migrostan.migrosta fiyatı 3400. O zaman eksiklerini fiyatıyla kapatıyor.

    5z ise bana göre daha güzel bir paket sunuyor ayrıca alırsam içim rahat olacak çünkü bildiğim bir telefon üzecek bir şeyi yok ama ona da 3700 değmez bana göre. Mi 8in kendisi 5z nin ise fiyatı içime sinmiyor eninde sonunda iphonea kayıyorum ama onda da telefonun gücü zamanına göre iyi kalsa bile güncellemelerle mahvediyorlar ömrü 3. Büyük ios güncellemesinde ölmeye başlıyor 4te çöp oluyor.

    Tüm bu durumları değerlendirince ben daha kararımı vermedim ama huawei ya da iphone a kayacağım ama sizin karar vermenize yardımcı olabilir diye yazdım




  • merhaba bende bu iki telefon arasında kararsız kaldım birde ONE PLUS 6 mı alsam diye fiyatları neredeyse aynı seviyelerde.yoksa bunları bir kenara bırakıp HonorPlay mı alıyım?benim için ses daha önemli kamera idare itse yeter.birde Honor play kasa alüminyum düşme gibi durumlarda daha sağlam olur gibi geliyor.
  • güncelleyelim. yeni fiyatlarıyla hangisini seçerdiniz?
  • up hemen hemen aynı fiyat bandındalar an itibariyle hangisini seçerdiniz ?
  • UP

    Zenfone 5z şu an 2.800'e düştü Mi 8 ile aralarında 200 liralık bir fark var ne düşünüyorsunuz?
  • mi 8 ithalatçı 3100 tr garantili 3450
    5 z ise tr garantili 2800 bu durumda tr garantili olarak 5z çok daha avantajlı
    ben de biraz daha düşmesini bekliyorum 2500 gibi olunca alacağım
  • Dragonite737 kullanıcısına yanıt
    zenfone 5z 64gb 2800 - mi 8 128 gb 3000 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtax -- 17 Mart 2019; 12:32:16 >
  • önemli olan 5zyi aldiktan sonra sistem guncellemesi yapmamak.
  • mtax kullanıcısına yanıt
    Evet ama Zenfone 5z hafıza kartı desteği sunuyor, Mi 8 ise sunmuyor.
  • Dragonite737 kullanıcısına yanıt
    hafıza kartlarının hiç biri lokal depolama kadar da hız sunmuyor. yaklaşık hız sunan 64gb SanDisk Extreme PRO -170 tl civarı.
  • 5z mi8 den kötü bir cihaz bence uzun vadeli düşünürsek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.