|
Keenetic extra dsl modemim var.Türknette iken son zamanlarda vdsl 35 den 100 mbps lik pakete geçince alt yapı nediniyle 64 mbps alabildim.Ama günlük kullanımda farkedemediğim ama modem arayüzüne bakınca kopup tekrar bağlanmalar olduğunu gördüm.Hızı düşürerek 35 mbps comnete geçince 1,5 ay sorunsuz kullandım.Son günlerde hızda 20 mbps ye düşmeler başladı.Keenetic mh leri ile görüştüm.Uzaktan bağlantı ile bir kaç farklı sürüm yükledi değişen beir şey olmadı.Iss kaynaklı dedi.Arıza kaydı açtım.Ekip geldi tüm kontrolleri yaptı Modemin bağlı olduğu prizde sinyali ölçtü.Abi sinyal geç geliyor.Portta sorun var diye portu değiştiler.Şimdi 35 den 32 düşmeler oluyor. Bir arkadaş bazı modemlerde kopma sorunun nedeni çip uyumsuzluğu olabildiğini bir çok kişide denk geldiğini firmaların çokta çözüm üretmediği söyledi. Dün daha az kopma olduğu söylenen türktelekomun 2.el TP-LİNK TD-W9970 modemini aldım.Köprü moduna alıp wif de xiamio giga orjinal yazılım yüklü routeri kullanmaya başladım.Xiamio giga routerim köşe odalarda wifi çekim gücü extra dsl modeme göre biraz düşük , 2,4 den 5 ghz ye otomatik geçişi hızı yavaş.Openwrt yükleyince çekim % 30 kadar geliyormuş ama brick olur tekrar geri dönürme sıkıntı olur diye cesaret edemiyorum.Routere adGuard dns de girdim.Reklam çıkmıyor. Bu kopmaların ve hız düşmelerinin çözümünü bulmaya çalışıyorum. Çözüm olacaksa xiamio giga routere openwrt bile yüklemeyi düşünüyorum. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt