Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.003
Cevap
137
Favori
310.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reklam80 R kullanıcısına yanıt
    Aynen, mesh olayi super. Repeater’dan cok daha verimli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novumm

    Merhaba Xiami Mi RA4 Gigabit Version 128mb hafızalı Gigabit Rj45 Portlu model de Duvar delme özeliği var mı ?? Ben bulamadim özelliklerde birde seçeneklerde neden sadece almanya seçe biliyoruz. Cvp bilen var mı ??
    Çin yazılımında var.




  • Konuyu hortlattığım için özürdilerim. Teknik ve teorik bilgilere pek vakıf olmamakla birlikte şöyle bir ürüne ihtiyacım var bu ürün işimi görür mü? Superbox 20 megabit interneti net alabiliyorum. Modemimin arkasına cat6 kablosunun bir ucunu taksam diğer ucunu da bu incelemesini yaptığın ürüne taksam. Yani Landan internet alıp wifi dağıtabilir miyim. Komşumla interneti paylaşmalı kullanmak istiyorum kayıp olmasın diye benim modem ile xiaomi router 4a arasına cat6 kablo takıp internetimin oraya gitmesini istiyorum. O evinde bir modem varmış gibi interneti kullanabilir mi?
    şu ürün incelemesini yaptığın ürünün aynısı mı? sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum iyiki varsınız.
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/xiaomi-mi-wifi-ac1200-router-4a-gigabit-versiyon-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli_pdp_594422036




  • Muhammed04Kaya M kullanıcısına yanıt
    Merhaba naçizane ben cevaplayayım sorularınızı.

    Evet aynı sizin istediğiniz gibi çalışır. Komşunuz da sanki evinde modem varmış gibi kayıpsız kullanır.

    Evet linkteki ürün 4a gigabit versiyon görünüyor. Sipariş vermeden önce “Soru sor” bölümünden satıcıdan bunu teyit etmesini isteyebilirsiniz.



    Son olarak; bu şekilde komşularla internet paylaşmak yasal değildir. Olası herhangi bir yasal problemde tüm sorumluluk sizin. Komşum yapmıştır vs dinlemez devlet baba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi router 4A Gigabit Versiyon bugün geçti elime. Kurulumunu yaptım ama hayal kırıklığına uğradım. Sahip olduğu antenler ile HG255s'e göre fark yaratmasını bekliyordum ama pek bir farkı yok. Muhtemelen iade edeceğim :(

    Edit: Hatta yer yer 255s daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 8 Eylül 2020; 11:1:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır 4A Giga versiyonu kullanıyordum, gece boot fail moduna geçmiş, soldaki ışık turuncu sabit yanıyor wifi ve kablolu internet bağlantısı sağlamıyor. Aşağıdaki linkteki olayı denedim ancak ethernet kablosu ile modem portuna erişemedim rehberi uygulamama rağmen. Bu çözüm 3c için, acaba 4A Giga için manual ip adress girerken sonu 192.168.31.5 başka bir şey mi yazmak gerekiyor? Ya da bu sorunla önceden karşılaşan var mı?
    https://visser.io/2018/01/xiaomi-mi-router-3c-recovery-from-system-error-orange-red-led/
  • Dün itibariyle 4a gigabit versiyonun kurulumunu tamamladım. Superonline HG255 zede olarak performansını merak ediyorum. Çekim alanının genişlemesi gibi bir durumla karşılaşmadım fakat 3 oda ileride yer alan repeater ile daha kararlı bir bağlantı kurduğunu söyleyebilirim. HG255'te ciddi derecede muzdarip olduğum ara ara yaşanan kopmaların olup olmadığını kullandıkça göreceğiz. (Direkt router ile bağlantı sağladım fakat mac id clone yapmam gerekti)

    Cihazın kurulumunu web arayüzünden tamamladım. Firmware'i kendisi 3.0.24'e yükseltti. Web arayüzü ve cep telefonu kullanan arkadaşlara bir sorum var. Cep telefonu aplikasyonunda ekstra seçenekler var mı yoksa web arayüzü ile aynı mı?
  • VDSL 50Mbit kullaniyorum ve modem olarark TPlink WD9970 V3 modem kullaniyorum ancak kablosuz performansindan ve tek bant 2.4Mhz olmasindan memnun degildim.
    Ilk once gidip Keenetic Extra DSL aldim ancak 4 anten olmasina ragmen bir sinyal +performans artisi gozlemlemedim ve urunu zar zor geri iade ettim. (HB uzerinden OVY teknolojiden almistim)

    Tavsiyeler uzerinde Xiaomi 4A router bugun elime ulasti ki yine HB ve Gunseli Bilisim diye bir firma , urunu kurdum ancak wifi sinyali ile ilgili yine bir hayal kirikligi soz konusu range extander elimde mevcut ancak iki bantta da hiz dususleri oluyor ki mesh olmadikca bu normal.

    Ez-cumle bu router duvar delmiyor ve sinyali istedigim gucte aktarmiyor , bunun yerine TPLink vs uzerinden onereceginiz bir baska urun var mi ?

    Bunu iade etmeyi dusunuyorum ancak firma iade konusunda pek iyi karneye sahip degil urun git-gel yapsin istemiyorum ancak tavsiyeniz var mi?
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    İki cihaz denemissiniz memnun kalmamissiniz. sizi ancak kablo cekmek memnun eder. Ya da powerline.

    Mesh kurmayi denediniz mi?

    Ben su sistemi kurdum ve memnunum:

    https://forum.donanimhaber.com/mercusys-halo-s12-mesh-network-incelemesi-en-ucuz-mesh-sistemi--145241432

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giga 4A yı ilk aldığımda duvar delme özelliği ile bir sürü özellik vardı mi-wifi uygulamasında. Sanırım firmware'de güncellendi dikkat etmiyorum ama 2.8 diye hatırlıyorum sürümü, şu anda modemde 3.0 yazıyor. Bir sürü özellik kısılmış, kısılmakla kalmamış sinyal gücü falanda dehşet şekilde düşmüş. Router'ı bomboş dandik bir router haline getirmişler.

    Arka odada 275 300mbps görürken şimdi 130 175'de geziyor hızlar.

    Eski sürüm APK arıyorum onunla deneyeceğim, olmadı firmware downgrade yapmayı deneyeceğim. Sinir etti vallahi. Keşke otomatik update'i kapatsaydım alette.
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Aklima gelen son cozum zaten kablo olacak , mesh sistem dusunuyorum ancak repeater gibi hiz dususu yasaniyor ise yine iade vs. ugrasmak istemiyorum acikcasi.

    Siz memnun kalmissiniz olmadi son care olarak ben de denerim, bizim super zeki muteahit bir tek salona telefon hatti birakmis ve salon ile arka odalar arasinda bir 2 adet duvar var.

    Estetik acidan evde kablo gezdirmek istemiyorum , duvar del, krose cak pek hos durmuyor..
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Benim aldigim cihaz ile anlatilan cihaz arasinda daglar kadar fark var , ayni oda icinde 2.4Hz de antensiz Tplink daha iyi sinyal iletiyor saka gibi :)

    Bugun iade icin geri gonderdim umarim bir sikinti cikarmazlar.
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    İşin ilginci şu dün baya uğraştım problem sadece pc 'de oluyor. Firmware downgrade yaptım ama onda da bazı problemler vardı. 2.18 sürümünü buldum. Üstünde gelen sürümü bulamadım bir türlü. Mecburen son sürüme döndüm.

    Eski firmware de pc de intel wifi kart ile fazla sinyal problemi yokken. Son sürümde pc de hız sürekli dalgalanıyor. S10 kullanıyorum ve telefonda ise hız sabit şekilde 290'da. 100mbit internet hızını telefonda sonuna kadar alıyorum. Speedtestte 99mbps çıkıyor hızım. Ama pc de 50 60mbps 'i geçmiyor. Bir önceki sürümde böyle bir problem yoktu aslında.

    PC arada interneti mi kullanıyor ondan mı desem, o da değil. Çünkü net speed monitör var. Anlık olarak kullanım değerlerini görüyorum. Boştayken sıfır gösteriyor. Arka planda harcama da yok.

    Ya windows sürümünde de bir problem var, boku router'a atıyorum ya da gerçekten gelen firmware güncellemesi ile intel wifi kartlarında sinyal problemi oluyor bilemedim. Çünkü router'ı ilk aldığımda ağzım kulaklarımdaydı :D wifi durumuna bakıp bakıp süper diyordum. 235 sabit çekiyordu pc. Şu anda 175 ile 195 arası gidip geliyor. PC ye format atacağım bugün, bakalım düzelecek mi problem.

    Herkes yok dese de ben ilk aldığımda duvar delme özelliği vardı. Sinyal ayarı diye bir menüsü vardı ve zaten uygulama da ingilizceydi ve ayarlarda wall penetration diye geçiyordu. Onu seçtiğimde gerçekten fark ediyordu özellik. Avrupanın saçma sapan dayatmaları yüzünden, güzelim sinyal kalitesi engellenmiş durumda. Sanki hayatımız çok sağlıklı da bi bu bozacak bizi.




  • baya bir test yaptım. Hiç bir şey değişmedi yazılım haricinde bu zamana kadar. Eskiden kablonette nitro alırdım. 100mbps hızına çıkardı hızım 24 saat. ve bu router ile çatır çatır kullanırdım odamda bu hızı.

    Laptop aynı yerde, modem aynı yerde, antenler aynı konumda. Ama sinyal ciddi ama ciddi oranda düşük. Şöyle diyeyim stabil şekilde 290 300mbps Wlan hızı görürdüm. GTA ücretsiz olduğunda 100mbps ile wifi 'den çatır çatır indirmiştim. Hiç kesilme yoktu.

    Şİmdi ise internette gezerken bile kanser ediyor. ağ durumunda 117mbps ile 95mbps arası değişyor hız. Ara sıra 195 gözüküyor fırlıyor falan ama onda da stabil değil. 100mbps 'i hiç ama hiç göremedim.

    Şu anda windows sürümü indiriyorum. modemin yanına gittim laptopu alıp, bir anda hız fırladı odama geldim, indirme hızım süreli dalgalanıyor ve kesiliyor. bir 10mbps oluyor bir 2lere kadar düşüyor bi fırlyor 50 oluyor.(100hiç olmadı) Bu sürekli olduğu için surf yaparken de ping düşüyor haliyle video falan izlerken donuyor sürekli.

    Oda ile modem arasındaki mesafe ise en fazla 2 metre. Bırakın 2 metreyi modemin yanından 1 metre adım atıp uzaklaşayım ya da arkamı döneyim hız ciddi şekilde düşüyor.


    Kısacası modemi alacaklar kesinlikle ve kesinlikle yazılım güncellemesi yapmasın. modemin üstünde gelen yazılım çok iyi. Güncel olanı bir boka yaramıyor.


    Bir daha xiaomi ürünü de almam ders oldu bana. Bakalım düzeltecekler mi bu durumu. Eğer düzelmezse ilk ve son xiaomi ürünüm oldu kendileri. Saatini falan alacaktım ama korktum onuda bombok duruma sokarlar diye.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Benim baglantim VDSL 50Mbit ethernet kablosu ile 47-48Mbit goruyorum. Neden 50Mbit olmuyor bilmiyorum gerci :)

    Keenetic dediler aldik yok olmadi , Xiaomi ucar kacar dediler o da tirt cikti :)

    Bir forumda Tenda V1200 modem iyi diyorlar ama kimisi cok isiniyor yorumlarinda bulunmus , ne yapacagimi sasirdim artik, bizim zeki muteahit salona telefon girisi koymus bir tek , soyle baz istasyonu gibi sinyal yayan bir modem bulamadik gitti :)
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    İndirme hızınız 6,2 megabyte saniyeyi buluyorsa sorun yok.

    Bende de 47 48 mbps çıkıyor hatta 100 mbpslik pakette 94.5 mbps gösteriyor ama indiriken 12,5 megabyte saniye hızda indiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Peki o nu en saglikli nasil test edebilirim ? Nereden indirme yapmali saglikli sonuc alabilmek icin ?
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    İnternet download managerla nvidia driver’ı indirin son hız indirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    1-3mbps toleransı kabul edilebilir seviyede oluyor genelde. Ama çoğunlukla 1-2mbps az çıkar hızlar. Benim 100mbit hızım testlerde 98 99 çıkıyor hep. Eski tarifem 24mbit'di 23 çıkardı. (Turksat kablo)

    Ama 5ghz bandını ciddi anlamda bozmuşlar giga 4A router'da. İnternet hep takılmalı çalışıyor. Anlık sürekli hız düşüşü var. Zaten 117mbit çekiyor eskiden 260 300 çeken yerde. Bir de o 117'de 97 67 falan dalgalanıyor aralarda.

    Çince firmware'i ingilizce yapıp sunan yok mudur acaba. Donanım olarak cihazlar aynı sanırım, çünkü eğer modem çalışa çalışa bozulmadıysa yazılım ile sinyal kalitesi düşürüldü.
  • speedy kullanıcısına yanıt
    Yeni firmwareyi otomatik guncellemis hic memnun degilim cihazin ram dolulugu islemci yuku bagli olan cihazlarin anlik kullandigi bant ve toplam kullanilan mb orani vb ozellikler gitmis cok sinir oldum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.