Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.003
Cevap
137
Favori
310.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @0ldskool

    İyi günler, mi router 4a 100m cihazımı debrick araçlarıyla düzeltmeye çalışıyorum ama o mavi ışık sürekli yanıp sönüyor yarım saat bekledim ama değişmedi. başka romlarda ise mavi ışık mor-beyaz gibi yanıp sönüyor. Ne yapmam gerek padavan kurarken bozulmuştu.

    Bir de artık turuncu ışık yanıp sönüyor ilk açtığım zaman ama yavaş yavaş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 24 Aralık 2020; 16:4:44 >
  • K120 K kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Hocam hangi yöntemle kurtarmaya çalışıyorsunuz?


    Bizim 4a serisi modellerin (100m, gigagit vs) toplam 5 tane kurtarma yolu var benim bildiğim. Şu mesajımda son kısımda hepsini bir araya toplamıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-0-yayinlandi--135790478-9#145819597


    Tek fark benim anlatımlarım gigabit versiyon için. Sizin elinizde 100m versiyon varmış. Siz kurtarma işlemini yaparken ona uygun firmware dosyasını kullanacaksınız. O firmware dosyası da bu olacak:

    cdn.cnbj1.fds.api.mi-img.com/xiaoqiang/rom/r4ac/miwifi_r4ac_firmware_e9eec_2.18.58.bin


    Mesela rehberde test.bin diye geçen dosyayı bu dosya ile değiştirmeniz gerekiyor. Ama dosya adı yine test.bin olmalı.


    Ayrıca sormak istiyorum padavan'ı 100m için kim portlamış? Ben padavan desteği olduğunu şimdi duydum. Acaba kurulum yaparken breed bootloader kurdunuz mu? Çünkü padavan için Çinliler genelde uboot yerine breed falan kuruyorlar genelde direkt. İşler değişir o durumda. Bu unbrick methodları hep uboot için geçerli.





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Ya ben şöyle söyleyeyim benim aletin modeli mi router 4a(r4ac) 64 mb ramli olan. 4a gigabit için olanla düzeldi. Ben benim cihazın wallpenetration özelliğinin olmadığını gördüm. Bunu düzeltmek için böyle birşey denemek istedim pek anlamam ama denemediğim dosya kalmadı padavan olmadı 4a giga 4a 100m hepsini denedim. Bu model için bir öneriniz var mı sadece wallpenetration özelliği varsa onu açmak istiyorum çünkü arayüzden kaldırmışlar. Teşekkür ederim cevap için.

  • K120 K kullanıcısına yanıt

    Openwrt kurup tam güçle wifi yayını yapmayı denediniz mi? Wall penetration dediğiniz şeyle aynı şey.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Denedim de boot etmiyor turuncu ışık yanık kalıyor. 4a 100m için olanları deneyince sarı ışık yanıp sönüyor ethernet bağlantısı hiç olmuyor, 4a gigabit için olanları yapınca ethernet bağlantısı oluyor ama ışık maviye dönmüyor. eski 2.18 versiyonu yüklüyorum bu araçla onu da 3.05 e çeviriyor nasıl oluyorsa.

    Mi 4a r4ac için uyumlu olanı nerden bulabilirim openwrt ye giriyorum orda denediklerim olmuyor zaten zor çözdüm mantığını ubuntudan yapıyorum bazen indirme linkini girince indirme yapmıyor terminalde.

  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
  • redsmoke R kullanıcısına yanıt
    0ldskool kullanıcısına yanıt

    bilgi için teşekkür ederim hocam.


    buradan hazırlayıp indirince yükleme nasıl yapacağım?

    gerekli eklentiler nelerdir? mesela adblock seçince normal ve luci gibi bol seçenek çıkıyor hangisini seçmeliyim.

    @0ldskool


    denemek için modeli seçip sürüm oluştur deyince hata verdi,

    AssertionError: ImageBuilder failed




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 25 Aralık 2020; 17:36:18 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam 4a 100m olan kurtarılamıyor heralde bir türlü :D bendekide kaldı elimde bir de gitrim 4a gigabit aldım openwrt ile kullanıyorum lakin bir mesele var arada bir wifi düşüp geri geliyor sizde de var mı böyle bir sorun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde 4a 100m (mir4ac) olmadığından bir yorum yapamıyorum.


    Ben de öyle bir sorun yok.

  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam @0ldskool hangi paketleri önerdiği hangilerinin seçilebileceğinden bahsetmiş, buradan bakabilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-0-yayinlandi--135790478-20

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.  


    Birkaç bilgi daha paylaşayım. Kullandığınız listelerin Türkçe olanlar dahil %90'dan fazlası https://dbl.oisd.nl/ içerisinde mevcut zaten. Ben de o sebepten tek liste kullanıyorum. Boşuna kalabalık olmasın, güncelleme yaparken daha hızlı yüklensin isterseniz siz de öyle kullanabilirsiniz. Oisd light olanını eklemenize gerek yok. Light olanın özelliği içerisinde diğer filtreleri barındırmaması. Yani çok daha hafif ve min. olan FPs herhalde light olanda 0 gibidir. Bu sebeplerden onu openwrt'nin imkan tanıdığı reklam/takipçi listesi bölümüne ekleyebilirsiniz. Güçsüz cihazlar için diğerine göre çok daha iyi gelecektir.





  • alicandogu A kullanıcısına yanıt

    4A GIG deberick english olanı denesene bende onla düzeldi 4a 100m

  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Konu içerisinde var mıdır bulamadım ama mobilden olduğum için mi
  • Aklıma cem yılmaz'ın gora filmindeki karışık var mı repliği geldi 


    Valla hocam doğru olabilir açıkçası uğraşıp her listeyi tek tek incelemedim. Benim evdeki pi-hole işi (main pcduino2 + backup rpi zero w) yıllardır bu şekilde 40+ liste çalışıyor. İlk kurulum 2017'de falandı sanırım. Açıkçası bir sıkıntı yokken şimdi kurulu düzeni bozmak şimdi zor geliyor. Zaten pihole domain list'lerin parse-merge işini kendi kendine sorunsuz yaptığı sürece sıkıntı yok  Ama dediğiniz gibi; doğrudan router üzerinde openwrt ile luci-app-adblock çalıştıracak arkadaşların dikkat etmesini ben de öneririm. 128MB ramli cihazda liste işini abartılırsa sorun yaşamaları çok olası.


    oisd.nl olayı da herhalde o liste daha yeni duyulduğu zamanlarda (2019 sonları falandı herhalde) muhtemelen önce lite olanı eklemişimdir bir zaman sonra da standart listeyi eklemişimdir. İkisi o şekilde kalmış sanırım.





  • https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-0-yayinlandi--135790478-14#146822051


    Üstte mesajda sn. @K120 bu sanırım bu mesajımı söylüyor.

    Yazılım 100m olana modele uydu demiş ama benim bir fikrim yok. Bu kurulan firmware giga için. İşlemci, ram vs iki cihaz birbirinden çok farklı. Ama olur mu olur bir şey diyemem.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler deniyeyim olmazsa deneysel yöntemlere geçeceğim nasıl olsa 4a gigabit versiyon aldım open wrt ile kullanıyorum şuan
  • alicandogu A kullanıcısına yanıt

    Kolay gelsin hocam.

    İçiniz rahat olsun elbet bir şekilde kurtarılır merak etmeyin. Yapısal olarak oldukça basit cihazlar aslında. Eski kara düzen dayanıklı arabalar gibi aynı. 


    tsop48 soket nand flash'lı, uboot bootloader'ı bozuk cihazı bile modlayıp kurtardık biz bu forumda. Hala da çalışıyor 

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Benimkinide şu çözümsüz kalan arkadaşlarada yardımcı olmak için kullanmak niyetim sonuçta kenarda duruyor çözülürse bir işimize yarar
  • Bu da işe yaramadı

    Şimdi uart bağlantı kurmak için

    https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/pl2303-usb-ttl-seri-donusturucu-karti-arduino-4715p-to-rs232-cevirici-pl2303hx-convertor-adaptor_pdp_619349599

    Şu adaptör erkek header ve kablo gerekli sanıeım başka temün etmem gereken bişey var mıdır
  • pl2303 yerine ch340 çipli olanlardan almanızı öneririm. ch340 driver konusunda çok daha iyidir. pl2303'ler orijinal ftdi değilse çok dertli oluyor.


    Header lehimlemek için havya vs varsa başka bir şeye gerek yok. Adaptör yeterli

  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.