Şimdi Ara

Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.212
Cevap
15
Favori
131.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ünal kullanıcısına yanıt
    delta garantili global cihazlar pasaport kayıtlımı acaba ? pek bilgim yok kusura bakmayın
  • ONALTIKIRKALTI O kullanıcısına yanıt
    n11 in 11.11 kampanyasıyla ilgili uzun süreli bir konu vardı,önceden kupon biriktiriliyordu.fiyatlar da sadece 11.11 günü değişti.aldığım gün buraya da yazdım görmediyseniz bilemem tabii.herkes zarar etmedi,alan çok oldu.şu anda da n11 de mishop da xiaomi garantililer 2200 tl civarı,kupon vs. bulunup daha da ucuza alınabilir.
  • smnytmglu kullanıcısına yanıt
    elbette,ithalat yoluyla kaydedilen imei dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smnytmglu

    delta garantili global cihazlar pasaport kayıtlımı acaba ? pek bilgim yok kusura bakmayın
    İthalat yoluyla kayıt altına alınmıştır muhtemelen. Delta ile ilgili pek bilgim yok açıkçası.

    Beklemelerim hala devam ediyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak. Şöyle güzel bi indirim gelirse şahane olur.
  • Arkadaşlar n11 de kuponla beraber güncel dijital garantili cihaz 2033 TL,xiaomi türkiye garantili cihaz 2183 TL ve hepsiburadada şu anda 2183 TL ithalatçı garantili cihaz var oda gece 12 den sonra indirimli bir fiyat sunabilir.Bu arada bu cihazı hepsiburadadan alan varmı sen cep diye bir firma satıyor ama nette bu firmanın sattığı xiaomi cihazlarla ilgili şikayetler var buradan cihaz alan varmı ve hangi garantiyi sunuyor acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün cihazı inceleme fırsatı bulabildim sonunda. Açık değildi ama elde tutuşunu denedim. Cepte duruşunu denedim. Takım elbise olduğu için sorun yok anca kot pantolonda ne durumda olur bilemiyoum. Yazın özellikle düşündürüyor. Ankara kızılay’da sakrya caddesi girişinde mi satan bi yer vardı orda inceledim. 2600 fiyat çekti satıcı. Son gün yarın. Dananın kuyruğu kopuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xiaomi türkiye garantili cihazlar sanırsam pasaport kayıtları yapılmış cihazlardır herhalde. imei kayıtlarına pek güvenmiyorum açıkcası
  • Arkadaşlar xiaomi telefonlarda bildirim sesi ve tuş kilidi kapalıyken bildirimlerin görünmeme sıkıntısı varmış max 3 de de aynı problem var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 tl ye düşmüş hepsiburadada garantili fiyatı düşünen olursa iyi fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brkdlk

    Arkadaşlar xiaomi telefonlarda bildirim sesi ve tuş kilidi kapalıyken bildirimlerin görünmeme sıkıntısı varmış max 3 de de aynı problem var mı?
    Telefon zil sesi, mesaj ve diğer bildirimler için hepsini birden kontrol eden "rahatsız etme" diye bir ayar var, buna ait alt ayarlar biraz karışık, bunlardan biri seçiliyken yapılan tercihler devre dışı kalıyor ve bu gibi durumlar yaşanabiliyor. Yani tüm mesajları ve bildirimleri sustur seçilmişse, kilit ekranında bildirimleri göster seçilse bile bildirimler gelmiyor, çünkü başka ayarda hepsinin kapatılması işaretlenmiş. Başta ben de biraz karıştırdım sonra sadece gece 12 den sonra sessize al diye ayarladım diğerlerinin hepsini açtım şimdi sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadâslâr iPhone se kullanicisiyim telefonumdan memnünum ama Hepsiburada 2000 liraya mi max 3 satinca kafami kurcaladi. Ben iphone cihazimi 850 den aldim ama bu farki verip 1150 lira yani mi max 3 almalı mıyım? Eski max 2 kullanicisiyim ne dersiniz cok kararsizim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mi max 3 ü yaklaşık 200 TL fazla verip xiaomi türkiye garantili yani genpa garantili almayimi öneriyorsunuz yoksa 200 TL cebinizde kalsın ithalatçı garantili alinmi dersiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.BULUT

    Arkadaşlar mi max 3 ü yaklaşık 200 TL fazla verip xiaomi türkiye garantili yani genpa garantili almayimi öneriyorsunuz yoksa 200 TL cebinizde kalsın ithalatçı garantili alinmi dersiniz
    genpa garantili 2200₺ değil, ya da şöyle söyleyim ithalatçı garantili 2000₺.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 22 Kasım 2018; 21:37:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 de hediye çek ile birlikte 2183 TL ye geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • M.BULUT M kullanıcısına yanıt
    buyrun..hepsiburada da 2000 altına ındı bile..(1 lira da olsa ) almak isteyen kacırmasın..yılbasından sonra 2000 altına iner diyorduk,o kadar beklemeye gerek kalmadı..

    https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-max-3-64-gb-ithalatci-garantili-p-HBV00000E8K6B?magaza=Hepsiburada




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sub182

    buyrun..hepsiburada da 2000 altına ındı bile..(1 lira da olsa ) almak isteyen kacırmasın..yılbasından sonra 2000 altına iner diyorduk,o kadar beklemeye gerek kalmadı..

    https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-max-3-64-gb-ithalatci-garantili-p-HBV00000E8K6B?magaza=Hepsiburada
    Hemde satıcısı Hepsiburada.com. Diğer satıcılardan da değil.




  • Max3 fotoğrafçılığı ;)



    Evet arkadaşlar, fiyatlar öyle böyle derken biraz daha indi ve neredeyse doların aniden fırladığı dönemdeki seviyelere yakın bir konuma geldi.

    İnşallah sahip olmayı isteyen bütün arkadaşlarımız istediği fiyatları yakalayıp aramıza katılır.



    Şimdi biz gelelim ince işlere :)



    Max 3'ü olanlar telefonlarını çıkarsın (yazılı var gibi oldu) :)



    Hepimiz cep telefonlarıyla fotoğraf çekiyoruz ve gece çekimleri gibi az ışık olan ortamlarda telefonumuz hangi marka model olursa olsun (sonuçlar bazen tam olarak istediğimiz gibi olmasa da) idare ediyoruz.



    bir şekilde yardımcı programlarla (ışığı açıp çeşitli düzeltmeler yapıp fotoğrafları bir derece de olsa) biraz daha iyileştirmeye çalışıyoruz.



    cep telefonları her modelde biraz daha kaliteli kameralarla gelse de bu alanda biraz zayıf kaldıkları da bir gerçek....



    Fakat ben şimdi bu konu hakkında fazlaca teknik bilgisi olmayanlar için küçük bir iki ipucu vererek max3'le gece az ışıklı ortamda nasıl gündüz gibi bol ışıklı ve net fotoğraf çekilir anlatmaya çalışacağım.



    Önce kamerayı açıyoruz ve (fotoğraf çekerken bastığımız tuşun üzerindeki) fotoğraf çekim modlarının en sonuncusu olan "manuel"i seçiyoruz.



    Bu seçeneği elimizde otomatik çekim yapan dijital bir makine yerine klasik bir fotoğraf makinesi varmış gibi kullanmamız için yapmışlar.



    Klasik makinede ana kural; ışığın azlığına çokluğuna göre diyafram ayarı yapıp bu diyafram aralığından ışığın "ne kadar süre için" geçeceğinin ayarlanmasıdır.

    Bu ayarlar çekim yapılacak yerin özelliğine göre belli bir hassasiyet gerektiriyorsa (gece ya da kapalı mekanda az ışıklı bir ortamda verilen bir konser gibi mesela. Sahneyi çekeceksiniz ama sadece bir iki spot ışığı var, flaşı açarsanız sanatçıyı ve seyirciyi rahatsız edeceksiniz, o yüzden flaşsız çekim yapmanız lazım) işte o zaman ışığa normalden daha duyarlı film kullanırsınız. 400asa/iso, 800 asa/iso gibi....



    İşte bu mantığa uygun olarak tasarlanan max3'ün kamerasındaki "manuel" seçeneği bize bu şekilde ayar yapmaya imkân tanıyor. Fotoğrafçılık kursu gibi çok ayrıntıya girmeden, teknik terimler yazmadan pratik ve basit bir dille anlatmaya çalışayım.



    Telefonumuzdaki kamerada manuel mod'u seçtik, karşımıza bant içinde 4 ayar geliyor >



    Burada ilk seçenek olan BD renk sıcaklığını , ikinci seçenek olan F Netlik ve odaklanmayı, üçüncü seçenek olan S ışık alma süresini, dördüncü seçenek ISO'da ışığa duyarlılığın derecesini ayarlamaya yarıyor.



    Peki biz bunları nasıl kullanacağız?







    1 (bd) . İlk olarak renk sıcaklığını ortama uyan bir ton seçiyoruz ortam sarı ışıklıysa sarı tonlara yakın floresan tonlarındaysa o tona yakın bir renk (buradaki ayar kişinin algısı, zevki veya tercihine göre değişebilir ama sonuçta elde edeceğimiz netliği etkilemez) ben gerçekte neyse ona yakın olsun diye genelde otomatikte bırakıyorum.



    2 (f) . Özellikle makinenin otomatik odaklandığı bölgeyi, alanı, nesneyi değil de başka bir yeri netlemeye ihtiyacınız yoksa elle focus yapmayın ve bu ayarı otomatikte bırakın.



    3 (s) . Evet işte en önemli yer burası. Bu ayarı açınca karşınıza çıkan sayılar (1/25 vs) objektifin saniyenin kaçta kaçı kadar bir aralıkta açık kalacağını (ve dolayısıyla içeri ne kadar süreyle ışık alınacağını) belirler. Yapay zekâlı kamera bile fotoğraf çekilen ortamdaki gerçek görüntü ile çekilen fotoğraf arasındaki farkın ne derece sizi memnun edeceğini sizin kadar iyi bilemez. O yüzden buradaki ayarları iyice ustalaşana kadar dar bir aralıktaki değerleri kullanarak başlamanız daha ilk başta iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Bu değerler 1/8 - 1/4 - 1/2 - 1 ve 2s'dir.



    4 (iso) . ISO ayarı 100 olarak manuel makinelerde eskiden kullandığımız makara filmlerin standartıydı, yüksek hassasiyet ve canlı renkler isteyenler 200, gece çekimi yapacaklar 400 kullanırdı, 30 yıl masaüstü yayıncılıkta binlerce iş yaptım onbinlerce fotoğraf seçtim ama 400 asa üzerinde film kullanana rastlamadım :) oysaki telefonda bu ayar gece yıldız çekince bile çıksın isteyenler için :)) bayağı bir abartılmış. O yüzden ya otomatikte kalsın ya 100 ya da 200 yapın...(unutmayın, iso ne kadar artarsa fotoğrafta da istenmeyen noktalar o kadar artar...



    Şimdi gelin bir deneyelim ve en basit ayarları kullanalım, sonra sonuca bakıp şaşıralım :)



    bd > otomatik

    f > otomatik

    S > 1/2s

    İso > otomatik olsun



    Flaş kapalı olacak unutmayın!



    Geceyse evin içinde olabilecek en az ışıkla (başka odada yanan tek ampul, ya da camdan içeri giren sokak lambası ışığı gibi)

    Gündüzse çok çok az ışık alan loş bir hol, bodrum, depo koridor ya da perdeleri çekilmiş ışıkları kapalı bir oda, mutfak...



    Eğer bulunduğunuz ortamda biraz bile olsa ışık varsa resim komple beyaza yakın, hiç ışık yoksa çok koyu çıkabilir. Eğer çektiğiniz resim fazla beyazsa ayarı 1/2den, 1/4e getirip deneyin, yok beklediğinizden koyuysa 1s'i deneyin...



    İlk denemeniz başarılıysa ve normalde cep telefonu ile çekince burada kötü çıkar karanlık diye düşündüğünüz fotoğraf sizi şaşırtacak kadar aydınlık çıkmışsa bu aşamayı ve S bölümündeki ayarların mantığını anlamışsınızdır. Yine de sadece bu bölümde sağa ve sola doğru ayarları azaltıp çoğaltıp sonuçlara bakarak mantığını iyice kavrayın. İşte bundan sonra, renk sıcaklığı ile birlikte denemeler yapın ve en son iso ayarının değişkenlerini işin içine dahil edin.



    "Max3'ün kamerası nasıl?" diye soranlara sanırım bundan sonra biraz daha uzun bir cevap vereceksiniz :)



    Hem günleriniz, hem fotoğraflarınız aydınlık olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

    Arkadâslâr iPhone se kullanicisiyim telefonumdan memnünum ama Hepsiburada 2000 liraya mi max 3 satinca kafami kurcaladi. Ben iphone cihazimi 850 den aldim ama bu farki verip 1150 lira yani mi max 3 almalı mıyım? Eski max 2 kullanicisiyim ne dersiniz cok kararsizim?
    Up acil cevap lutfen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

    Up acil cevap lutfen

    Alıntıları Göster
    2 önceki telefonum iphone 6s plus'dan memnun kalmadığım için note 8 almıştım şuan note 8 ile birlikte mi max 3 kullanıyorum.. keşke note 8 almasaydım dedirtti.. biz n11 indirim ile acele etmişiz 2100TL ye aldım şuan 1999TL hepsiburada bence kaçmaz fırsat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 23 Kasım 2018; 20:47:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

    Up acil cevap lutfen

    Alıntıları Göster
    Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.