Şimdi Ara

• Xiaomi Mi Box S • Ana Konu • (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.710
Cevap
621
Favori
1.177.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lizardking34 kullanıcısına yanıt
    Bende Logitech vardi alıcısını taktım çalıştı. Yalniz orta tuş sol klik görevi gordu. Sol ve sag çalışmıyor. Sürükleme tuşuna basarak seçim yaparken çalıştırıyor o kadar. Ayrica ekran klavyesine girdi yapamıyor. Bi mouse bi kumanda derken bunalıp air mouse u tamtim. Tavsiye ederim. Kablosuz Mouse bana rahat bir kullanim sunamadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogan107

    Samsung qled tv m var, PS4 bağlı, gene de Mi Box S 4k almamı önerirmisiniz ? IPTV , Netflix , Beinsports maçları(internet üzerinden oluyorsa) için kullanacağım. aldıgım samsungda DTS ve Dolby desteği yok ,bir nevi onun için almış olacağım
    Ayni senaryo vardi ps4 olmasina ragmen mibox aldim. Benimki Netflix için ps i saatlerce açık tutmamak içindi daha cok. Ayrıca android market varken puhu blu bein derken kafaniza göre. Olmadi cast ile çeşitli go lar kullanılabilir. Ps hem sınırlı kaliyor hem de daha fazla enerji demek. Ayrica cok pahalandi basit bi dizi izlemek için aleti yormak istemiyorum :) neler düşünür olduk :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli dostlar iki gündür konuyu okuyorum kafam çorba oldu.Gayet kaliteli paylaşımlar olmuş.Cihazi sipariş ettim.Aslında kullandığım platformlar değişiyor.Size sorum şu bu cihazı etkin kullanmak için kodi puffin ve Google crome filan için Air mause mi almam lazım ayrıca USB çoklayıcı mi almalıyım ve tabi birde hızlı okuma yazma yapan USB? Bu parçalar için orta seviye toplu öneri sunan olursa bu acemi kardesinize harika kiyaginiz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde az kullandığım mi box s ve klavyeli Air mouselu touch padli kumanda var satmayı düşünüyorum. Almayı düşünen varsa PM ile iletişime geçebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gibigibi1985 G kullanıcısına yanıt
    kodi için gerekli olmasa da tarayıcıda kendi kumandasıyla yazı yazmak zor. kullanım amacına göre değişir tabi...
    ben 180 liraya bi air mouse buldum ama sonra baktım gereksiz olacak vazgeçtim. youtube için sesli arama var, iptv için de kumandası yetiyor.
    klavyenin gerekli olduğu durumlar için "cetus play" telefon uygulamasını kullanıyorum. çok güzel bir remote uygulaması. bana göre mutlaka her cihazda olmazsa olmaz uygulama olmalı
    kumanda dışında, tel.deki medyayı cihazda oynatma, kendi uygulama marketi, tel ve cihaz arası link paylaşımı ve telefondaki m3u'dosyasını herhangi bir programa gerek duymadan, cihaza indirmeden iptv oynatmanıza olanak sağlıyor. misal size ait bir iptv m3u linkiniz var arkadaşınızın mi box'ında anlık bu bağlantıdan maç vb izleyebiliyorsunuz. chrome cast tarzı ekran paylaşımı değil yani. sonuç olarak sürekli klavye kullanacaksanız air mouse alınmalı ama arada sırada işiniz düşüyorsa uygulama ile idare edebilirsiniz.




  • scatman_35 kullanıcısına yanıt
    Harikasın kardeşim sağol air mause bir dursun bakalım önce kurcalayalım biraz, peki usb hub ve flaş disk için ne dersin bugün a101 toshina 32gb 27 tl usb 2.zaten cihazda usb 2.okuma yazma hızı bilmiyorum ne dersiniz?
  • sombre06 kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam cevabımı aldım :)
  • Arkadaşlar merhaba,

    ben de ürünü hepsiburada üzerinden 389 liraya alarak aranıza katıldım. konuyu epey okuduğumu söyleyebilirim ama bazı yapmak istediklerime çözüm bulamadım.
    Android ile ilk tanışmam diyebilirim. Daha evvelki alışkanlığım, indirdiğim dizi-filmleri laptop üzerinden hdmi ile tv'ye bağlayıp izlemek şeklindeydi. TV Panasonic 50 inç plazma.

    1. Laptop ekranımı doğrudan tv'ye yansıtmak istiyorum. Youtube videolarını veya browser sayfasını dlna ile aktarabiliyorum ama kastettiğim tv'yi monitör gibi kullanmak. bunu beceremedim.
    AirScreen adlı uygulamada bu konuda bir uyarı var "android oreo versiyonundan beri miracast desteği kapalı" şeklinde. Başka bir uygulama bu işi çözer mi bilmiyorum.

    2. Cihaza 32 gb'lık kingston flash bellek ve 2 tb seagate harici harddisk bağladım, her ikisinde de boş kapasiteyi gösteriyor ama içeriğindeki video dosyaları görünmüyor.
    KODI adlı uygulamada flash diskin içerisindekileri gördü ama harici disk için "root edilmemiş cihaz" uyarısı verdi. Bunu da tam becerememiş oldum. Bu iş için bir uygulama gerekli mi, öyleyse hangisi bilemiyorum.

    3. Airscreen ile iphone ekranını yansıtabildim, ana ekranda ve çoğu uygulamada sorun yok ama youtube üzerinden video oynatırken aşırı şekilde donma ve takılma yaşadım.

    özellikle 1 ve 2. diye belirttiğim sorunlar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.




  • Cihazı almadan cihazdan soğudum diyebilirim. Nasıl bir hata yaptım böyle gidip trendyol gibi sorumluluktan uzak, çözüm odaksiz bir firmadan satın alarak. Kendime kızıyorum.

    • Xiaomi Mi Box S • Ana Konu •

    Yukarıda ara sıra aradığım idealsecim denen firma numarası. İnternete buldum. Trendyol da satıcı numaraları ellerinde yokmuş!

    Ne hikmetse her aradığımda 5 veya 6 sıra veriyordu. Bu sabah aradım 3. Sıra dedi iyi dedim bekleyeyim. 30 dakika bekledim ve sıra bana geldi çat kapandı telefon. Öyle böyle sövmedim ama bu sistemi yapanlara..

    Sorum olacak,
    Ürün kargolansa ve ben ürünü hiç ellemeden kabul etmeden geri göndersem satın aldığım ücret ne zaman hesabıma geçer. Ki satıcı mistore(idealsecim) ve trendyol olunca Bi katakulliye getirecekler diye şüphede duyuyorum.

    Trendyol müşterileri hizmetleri evlere şenlik. Bi hatta ettim ilk kez oradan aldım ve son oldu. Notumuzu aldık deyip gecistiriyorlar. İlgili kişilere aktarın diyorum yapamıyoruz Notumuzu aldık diyorlar. Bu kadar kabız Bi çağrı hizmeti görmedim. İptalde edemiyorum yavaştan kanser etmeye başladı beni bu durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba. öncelikle 4k/60hz monitörde kullanıyorum cihazı.

    1-netflix'te HDR diziler açılabiliyorken, 4k özellikli diziler HD kalite gösteriyor. bunun çözümünü bilen var mı, ne tarz bir ayar yaparsam düzelir? youtube'da 4k videolar sorunsuz izlenebiliyor bu arada.
    2-cihazı ayarlardan 4k2k 60fps ayarına çekince kapanıyor ve bidaha açılmıyor. başka bir cihazda çözünürlüğü düşürüp monitöre bağlayınca düzeliyor ancak.

    yardımcı olursanız sevinirim
  • Cihazı ilk aldım kurulumdan sonra müthiş keyif aldım. Daha sonra ertesi hün sorunlarla boğuşmaya başlayınca iade etsem diye düşündüm. Stremio da filmlerde Kasma donma titreyerek açma. Usb ye oyuncu mouse bağlayınca cihazın kitlenmesi. Youtube 4k videolarda kasma. Bunlar için restart veya fiş çekme takma ile cihazı kapat aç yapma yapınca düzeliyor. Derken cihazı başka ağa bağlayınca eski ağa tekrar bağlanmama sorunu live tuşuna basınca çıkış yapınca kablosuz ağ yok hatası. Cihazdan beni tiksindirdi. Ama android konusunda aradığını bulabilen biri olarak daha sonra tüm bunları aşınca cihazın mükemmelliği ortaya çıktı. Donma kasma sorunlarının hepsi ayarlar
    hdmi csc switch on
    Yapınca gidiyor. Sanki o cihaz bu cihaz değil. Hiç fişi çekmeden yeniden başlat yapmadan kasma sorunları bitti. Videolar 4k sorunsuz açılıyor. Kodi stremio mükemmel çalışıyır. TVilr gibi bir ip tv kurdum. Live tuşuna atanıyor. Play store filmleri kaldırdım. Çıkış ayarlarım da 4k 60Hz de. Otomatikte değil. Tv de 55 inch 4k. Hiç sorun yok. Hatta sesli komut firefox tv ve puffin tv yeterli artık. Klavye mouse u kaldırdım. Puffin 7.2 ye çektim download özelliği geri geldi. Play store da otomatik güncellemeleri kapattım. Uyumsuz uygulamalar kurunca ekranın telefon gibi yan dik açılma sorununu çözdüm. Telefon tablet uygulamaları dahi yatay açılıyor. X-file dosya yöneticisine bulut hesabını tanıttım. İstediğim apk yı drive a atıp tvden çekip kuruyorum. Spotify chromecast netflix kodi stremio sorunsuz çalışıyor. Hiç kasma yok. Puffin den apkmania gibi sitelerden modlanmış apkları indirip kuruyor. Bazı uygulamalar mouse istiyor. Onlar için mouse takılabilir. Ama telefona android tv kumanda uygulamasını kurdum telefondan da kumanda ediyor klavye açacağım zaman telefondan açıyorum. Amazon fire stick detaylı kullanım videolarını inceledim. Şu an evimdeki mi box çok daha iyi. Google home uygulaması ile ev kullanıcı oluşturup evdeki tüm cihazları ekledim. Chromecast ile tv ye kumanda ediyorum. Müzik dinleme içerik izleme harika. Spotify hesabımı ve netflix hesabımı otomatik aldı. Telefondan liste çaldırıyorum kapatıyorum telefondan tv çalıyor. Usb çoklayıcı ve 32gb harici usb yi dahili hafıza olarak kullanması için cihaza bağladım. Tek kusur cihazı kapattığınız zaman mouse takılı ise ve mouse hareket ettirilirse cihazı açıyor. Mouse un on off tuşu varsa off yapmanız gerekiyor. Desteklemediği uygulamakar için sideload launcher ekledim. Kısa yol attım üste. Şu an cihazda aurora store apktime apdoite her şey çalışıyor. Dilediğini kur dene.Mi box s e Android 9.0 beta olarak verildi. Kararlı sürüm güncelleme gelince usb audio da geri gelecek şimdilik ps4 wireless headset çalışmıyor. 9 gelince çalışacak. Ps4 kablosuz kollar oyunlarda veya cihazı kumanda etmede çalışıyor. Sadece x 0 yuş işlevleri değişik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askin.tc -- 4 Aralık 2019; 11:41:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • askin.tc kullanıcısına yanıt
    ben de 4k 60hz monitör kullanıyorum ancak netflix'te 4k diziler HD kalite gösteriyor(youtube'da 4k çalışıyor). yaşadınız mı böyle durum veya nasıl düzeltebilirim?
  • Bağladığınız hdmi çıkış önemliymiş. Bazı tvlerde hdmi 1 2 3 çoklu çıkışların hepsinde 4k desteği yok. farklı Hdmi deneyin. Netflix 4k içerik vermesi için bir diper şart internet hızı mi box un bağlanma hızını test edin 5mbit altı hızda 4k yayın vermiyormuş netflix. Ben ilk kurduğumda cihazı netflix 4k olmadı. Görüntü ayarlarını elle 4k 60Hz ye çekince kapat aç yapınca netflix 4k ultrahd oldu. Hatta test videosu da bunu gösteriyor. Tv 4k netflixi sorunsuz açıyor. TV den bazı ayarlar yapmak gerekiyor olabilir. Youtube sizi aldatmasın eski tv lerde de 4k olarak açıyor mi boxs youtube u.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askin.tc -- 4 Aralık 2019; 11:57:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • askin.tc kullanıcısına yanıt
    hemen sizin mesajın üstünde genel sorunlarımı yazmıştım aslında. ps4 pro'dan netflix'i açtığımda 4k ve hdr diziler görünüyor ancak bunda sadece hdr'ler görünüyor. 4k diziler HD yazıyor sadece. görünümden ekran çözünürlüğünü 4k 60 fps'ye aldığım zaman da ekran gidiyor daha da gelmiyor. başka cihaza bağlayıp ekran çözünürlüğü düşürüp tekrar monitöre bağlamam gerekiyor.

    sorun monitörde demek istiyorum ama ps4 pro'da her şey 4k 60 fps, sadece bu cihazdaki netflix'te yaşıyorum sorunu.
  • Hayır ps4 pro ile kıyaslamayın. Mi box cihazı hdmi çıkışı seçer. Bakın benim tv 4k 2 adet hdmi çıkış var 1 ve 2 4k ya uygun 3. Hdmi uygun değil ps4 pro bende de var 3. Çıkış olduğu için o zaman göremedim ben 4k içeriği demek. Bakın benim de derdime derman oldunuz. Bazı tv ler 4k ancak çıkışlar 4k destekli değil. Bazı tv ler 8bit 10bit seçer. Mi box ile 8bit 10 bit değişikliği yapınca mi box sorunları düzelir. Veya mi box sapıtır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askin.tc -- 4 Aralık 2019; 12:9:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • askin.tc kullanıcısına yanıt
    iyi bari vesile olduysam ne mutlu benim monitörde 2 adet hdmi çıkışı var zaten, birine ps4 diğerine de bu cihaz bağlı. akşam ps4 için taktığım yere takıp deneyeyim en olmadı. o da işe yaramazsa netflix için ps4 kullancaz artık napalım
  • Arkadaşlar 2k çözünürlüklü 32" monitörüme taktım cihazımı fakat en fazla çözünürlük olarak 1080p 60hz yazıyor 1440p neden yok seçeneklerde ne yapmam lazım getirmek için? Netflixi 2k denemek istiyorum fakat en fazla 1080 gösteriyor cihaz ayarlarında 1080 seçili olduğu için. 4k ya kadar desteklemiyor muydu bu cihaz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rockerroll kullanıcısına yanıt
    Dostum sen de 22 sinde sipariş vermiştin sanırım. Trendyol hiçbir şekilde ilgilenmiyor. Dün şikayet var.com a bu magduriyetimizi sert bir dille yazdım ve 1 gün sonra tedarik sürecine bile girmeden kargoya verilip bu sabah elime ulasti. Tavsiyem böyle yapman yoksa gelmeye niyeti yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların ticaret ahlakını.. Neyse deneyecegim bende sağol. Aynen 22 si benimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogan107

    Samsung qled tv m var, PS4 bağlı, gene de Mi Box S 4k almamı önerirmisiniz ? IPTV , Netflix , Beinsports maçları(internet üzerinden oluyorsa) için kullanacağım. aldıgım samsungda DTS ve Dolby desteği yok ,bir nevi onun için almış olacağım
    ben yeni aldım miboxs i smart tvimde netflix youtube 1080p açmasına rağmen. görüntü acayip soluktu sanki sd gibi gösteriyordu. bende ps4'den izliyordum netflix youtube twitch görüntü kalitesi çok güzeldi. ama biraz gürültü yapıyordu. kontrolcünün sürekli şarjı bitiyordu. elektirik tüktetiminide düşürmek istedim. miboxs aldım. aldıktan sonra memnun kaldım. görüntü kalitesi ps4 deki ile aynı. elektirik faturasında da düşüş yaşadım sanırım 15 tl filan fark oldu ilk aydan ama diğer kullanımlarda önemli o yüzden emin olamıyorum.
    amazon prime tv yi kurdum gayet güzel ama bein connect tv versiyonu olduğundan kullanılabilir gelmedi bana.
    tv de kardeşim seninle aynı durumda samsung nu8000 serisi tv aldık ama dts desteği yokmuş o yüzden hdd takıp film izlerken dts açılmıyor. ac ye çevirmek için baya uğraşması gerekiyor. oynatıcının kaliteside baya düşmüş kaldığın yerden devam etmiyor altyazılar sorunlu. benim tv de samsung du memnundum o yüzden samsung tercih ettik ama samsung baya geriye gitmiş. oda tv box düşünüyor alırsanız bilgi verirseniz sevinirim. ama sizin amacınız sadece netflix ve bein connect ve iptv ise samsung'un smart tv si size yeter hatta beinconnect te vardı tizen de. kardeşim görüntü kalitesinin çok iyi olduğunu söylemişti. alırsanız lütfen bilgilendirin nasıl çalışıyor dts ses te sorun oluyor mu.




  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.