Şimdi Ara

Xiaomi Mi A2 - Mi 6X ★ Ana Konu ★ Kullanıcı Kulübü ★ Resmi Türkiye Fiyatları Belirlendi (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.002
Cevap
55
Favori
273.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerler iyi hocam siz pilden memmunmusunuz pubg oynamısınız ona göre hsrika bide oynamasanız 6-7 alırsınız gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ben atayım bari. Full mobil veri yalnızca 3g de, ve kullanım verileri. Şaka gibi. Bu arda aldım alalı ki 2 ay felan oluyor neredeyse. Ben daha hiç 6-7 saat ekran süresi göremedim. Hele hele pubg oynayarak falan imkansız. Arkadaş nasıl 2 saat 47 dakika pubg oynayarak o süreyi görmüş hiçbir fikrim yok. Ben 2 saat pubg oynadığımda şarj 80 lerden den 20 lere hatta daha da aşağılara düştüğü oluyor. Bilmiyorum sorun bende mi.

    2-3 syfa önce işlemci kullanımı sorunundan bahsetmiştim ama nedense kimse umursamadı. Cihazın pil sorunu (bilhassa boşta şarj yeme sorunu) işlemci çekirdeklerinin uykuya dalmamasından kaynaklı. Cihaz bostayken bile çekirdekler sürekli çalışıyor. Ve azımsanamayacak değerlerde. Kullanıcılar XDA 'da ve xiaomi forumlarında bu konudan muzdarip. Ama ne xiaomi nede google herhangi bir hamle yapmıyor. Bekliyoruz ki güncelleme ile çözülsün. (hiç sanmıyorum ama hadi neyse) Xiaomi Mi A2 - Mi 6X ★ Ana Konu ★  Kullanıcı Kulübü ★ Resmi Türkiye Fiyatları Belirlendi Xiaomi Mi A2 - Mi 6X ★ Ana Konu ★  Kullanıcı Kulübü ★ Resmi Türkiye Fiyatları Belirlendi Xiaomi Mi A2 - Mi 6X ★ Ana Konu ★  Kullanıcı Kulübü ★ Resmi Türkiye Fiyatları Belirlendi Xiaomi Mi A2 - Mi 6X ★ Ana Konu ★  Kullanıcı Kulübü ★ Resmi Türkiye Fiyatları Belirlendi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben normal kullanimda rahat 7 saat sure almistim ama kac gündür pubg oynadigim için istatistik atamiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir de o uyumama sorunu ben gm5 plus kullanirken vardi pil kisminda gozukuyordu ekran kapali olan kısımlarda bile uyanık diye full dolu gosteriyordu ama bunda oyle bir sey ile karsilasmadim. Xiaomi Mi A2 - Mi 6X ★ Ana Konu ★  Kullanıcı Kulübü ★ Resmi Türkiye Fiyatları Belirlendi

    Ekran ne zaman açıksa uyaniklik da o zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef ben hiç o değerleri göremedim ama demek istediğim ekran kapalı iken değil. Mesela cihazda atıyorum sosyal medya da gezerken, yahut burdan mesajlaşırken yani çok fazla işlemci gücü gerekmeyen işlemler yaparken bile çekirdekler çok fazla frekans da çalışıyor. Mesela aida64 gibi bir program indirin ve işlemci frekanslarını kontrol edin. Ekrana dokunduğunuz anda bile frekansların bir anda firladığını göreceksinizdir. Buda pili ciddi şekilde olumsuz etkiliyor.

    Neden bunları diyroum çünkü : SD 660 Big little teknology diye bir teknoloji barındırıyor. Nedir bu derseniz gerektiği kadar işlemci kullanma olarak özetlenebilir. Buda tahmin edeceğiniz üzre maillere bakarken veyahutda sosyal medya da gezerken pilden tasarruf için bazı çekirdeklerin kullanımı diğer çekirdeklerin kullanılmaması durumu ve nihai amaç pil tasarrufu. Ama dediğim gibi cihazda hiçbir şey yapmasanız bile çekirdekler çalışıyor. Yani bu teknoloji şuan kullanım dışı.

    Bu cihazı alırken SD 660 ın pil Konusundaki performansını göz önüne alarak 3000 mah 'in yeteceğini kanaat getirmiştim. Ha yetmiyor mu, yetiyor yani gündelik kullanımı aşırı derecede olumsuz etkilemiyor ortalama 4.5 - 5 saat ekran süresi alınıyor şuan ama dediğim gibi çok daha iyi değerler almak varken neden bunla yetinmemiz isteniyor anlamıyorum. Anladığım tek şey bu işlem bilerek ve kasten yapılıyor.

    Çünkü cihaz donanım olarak gerçekten çok iyi. Yani gerek kamera lensi vs. olsun, gerek SD 660 yonga seti, gerek ekran vs vs... Ama yazılım tarafında sanki bu cihaz tam performans da çalışmıyor gibi duruyor.

    Mesela ben kamera konusunda (hiç anlamam ama) pek bir espiri göremedim. Sanki bu kamera çok daha iyi şeyler başarırmış da yazılım desteklemiyor muş gibi geliyor. Cihazda gcam kurulu olarak gelseydi çoğu bilindik marka Model cihaz ile yarışacak nitelikte kamerası olduğunu düşünüyorum. (donanım olarak)

    Şuan lık gördüklerim bunlar. Varsa eklemek istedikleriniz yada katılmadığını yerler buyurun lütfen. Yanlış düşünüyor da olabilirim. Duzeltirseniz sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Performans olarak cihaz hakkını veriyor ve kamera da sahne algilama yapay zeka vs gayet iyi veriyor bence. Ama pil konusunda cekirdekler cok calisiyor da asıl vereceği süreyi veremiyorsa bilemem incelemem lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cpu z ve aida64 den baktim. Az güç harcayan cekirdekler en az 650 kusur mhz de caliscak şekilde ayarlanmış. Yuksek güçlü diğer 4 cekirdek ise en az 1100 küsur mhz de ayarlanmış. Uykuya da girmiyor ama oyun harici ekran açık iken fazlaca pil kullanimi gozlemlemedim. Belki de programlar yanlış olcuyor. Zaten bu yilin ilk çeyreğinde mi 6x e pie verilecegi söylendi onda düzelir sorun varsa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediginiz soruna internet baktim gecen yil kasim aylarinda sorun çözülmüş diyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi kameradan pek anlamam. Sadece şahsi görüşümü bildirdim. Bana öyle geldi diyelim.

    Çözülen sorun, eski sürümlerde frekanslar maximum da sıkışıp kalıyormuş yani 8 çekirdek de tam performans da çalışıyor imiş. Pie ile bu sorunun çözüldüğü yazmakta. Belki de dediğiniz gibi uygulamalar yanlış gösteriyordur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pie geldi mi de ?
    Sizde a2 mi var ?
    Bu guncelleyici deki guncelleme indirmiyor bende.
    Elle indirmek gerekiyormus da twrp yuklu olmaliymis ugras dur ya.
    6x benim cihaz eu rom yüklü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın belirtmeyi unuttum. Benim cihaz a2. Yani yazdıklarımı a2 ye ithafen yazdım.

    Bu arada yardımcı olmak adına neden inmiyor? Bir hata mı veriyor yoksa güncelleme yok mu diyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten güncel diyor ama belirttigi sürüm benimkinden yüksek.
    Neyse cihazi kapattim twrp yüklü mü diye bakdim cihazda bootlader hem kaldırılmış (unlocked yaziyor açılırken) hem de twrp var yani elle indirip yukleyebilirim yeni eu romlari

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Siz kendiniz mi yaptınız unlock işini aldığınızda mi öyle idi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aldigimda böyle garantisiz cihaz zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Cihaz Çin versiyon heralde. Aman hocam rom atarken dikkat edin, eski sürüme dönmeye çalışmayın. Anti rollback e takılmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4DEA71CBB -- 21 Ocak 2019; 23:13:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iki arada bi derede kaldım Note 6 promu alsam Mi6x mi halen karar veremedim ben normal bir insan gibi resim çekinirim sosyal medya odaklı oyun oynarım 6xin pili üzer seni diyenler var Note 6 proda 4000mah kötü kameraymıs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

    Hocam mi 6x secmenizdeki neden nedir? Bende alicam mia2 6x arasinda kaldim

    Alıntıları Göster
    Hocam kaç gündür online olamadım tatil sebebiyle biraz geç oldu kusura bakma :) Ben sırf miui arayüzü için 6x tercih ettim. A2 alsaydım da garantisiz alacaktım o yüzden çok birşey değişmedi zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtsUmt33

    Selam hocam hangi cihazdan geçtiniz kimden aldınız ilk izlenimlerinizi paylasırsanız sevinirim. Hayırlı olsun.

    Alıntıları Göster
    Hocam htc one m8 den geçiş yaptık. Eşime aldım ama kurvaladigim kadarı ile çok şık büyüklüğüne rağmen tek el ile çok rahat kullanılabilecek bir telefon. Ben verdiğim paraya göre çok çok memnun kaldım cihazdan. Bunu ilk etapta denemek için aldık, aynısından kendime de alacağım. Bu fiyata alınacak ilk telefon bence bu. Teknik veriler kağıt üzerinde zaten fiyata göre çok çok iyi. Batarya biraz zayıf duruyor onu da 4000 yapsaydı daha başka telefon satikmazdi zaten :D biraz geç oldu online olamadım bir kaç gündür kusura bakma hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iSpeedy kullanıcısına yanıt
    Sanki ben farklı bir gruba düşmüştüm sizininktem ama belki kopyala yapıştır esnasında karıştırmış olabilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Herhalde bu konunun ana mesajının en başına:
    Note 6 Pro ile Mi A2 arasında kalan arkadaşlara hitaben
    Pil ve mıuı tarzı oyuncaklı arayüz ise note 6 pro,kamera ve görece daha fazla performans için mi a2 diye büyük büyük harflerle yazması gerek başlık sahibinin.

    Arkadaşlar sd660 s636 nın on gömlek üstü değil.İşlemci aynı işlemci çip aynı çip sd660 sadece frekans değerlerini yükselterek daha performanslı çalışması için modlanmış hali.köken olarak aynı kök sonuçta ikisi de Kryo 260.Gpu tarafında ise A2 de Adreno 512,Note 6 Pro da Adreno 509.Fark var mı? Var.Bu farklar uçuk kaçık farklar değil bana göre.En nihayetinde oyun deneyimini etkiler mi etkiler ama uçuk kaçık şekilde değil.İkisinin de iyi olduğu hususlar var.Sonuç sizin kullanım önceliğinize bakıyor.
    Ekran süresi olarak da kullanıcıların ortalama yorumlarına göre a2 5-7 saat, Note 6 pro ise 7-9 saat arası ortalaması var.

    Başlığa girdiğimde note 6 promu a2/6x sorusu okumaktan yorulduğum için yazmak istedim.




  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.