Şimdi Ara

Xiaomi Mi 9 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
7.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • emraxi kullanıcısına yanıt
    Yok valla 64gb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayva kullanıcısına yanıt
    Bu kadar tanitim okyacagima sunu okusam yetermis. OIS yoksa kaldiriyorum listemden.
    elimde 5x var OIS olmadigi icin ugrastiriyor.

    Cin sitesinde 26 si sabahi 3000 Yuana satisi basliyor yazmislar. Bugun 2.375 TL.
  • Bu gidişle xaomi huaweinin gölgesinde kalacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HulusiTpl33 H kullanıcısına yanıt
    valla ois olmaması büyük eksiklik ve saçmalık, düşük ışıkta shutter 1/10 a inemediği sürece makina iso ya abanmak zorunda kalacaktır bu durumda da fotolar çok fazla grenli çıkacaktır, yazılım da kurtarmaz bu durumu

  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    siz bir telefondan kendi beklentilerinizi yazmışsınız, mesela olmasa da olur diye bura da yazığınız bir çok özellik benim satın alma kararımı etkileyen şeyler.
    mesela benim için ois olmaması büyük eksiklik ve saçmalık, düşük ışıkta shutter 1/10 a inemediği sürece fotolar çok fazla grenli çıkacaktır, fotografta yazılımla kurtaramazsınız bu durumu, video da yüksek çözünürlükte kayıt yapıp sonradan kırparak sabitleme yaparsınız ama düşük ışıkta fotolar patlar.
    ayrıca su, toz koruması da çok önemli bence, yazın tatile gittiğimde sahilde aman telefona kum kaçtımı, su girdimi diye dert etmek istemem, ya da yağmur yağarken aman su kaçmasın diye telefonu kullanamamak benim için problem. Senin için değil o ayrı bişey.

  • Telefon 48 saat içerisinde Global olarak giriş yapacak. Tahmini geliş tarihi ile ilgili bir bilgi sahibi olan var mı ? Xiaomi'nin bazı telefonları erken, bazı telefonları geç geliyor. Nedeni bilmiyorum.

    İthalatçı firmalar veya Evofone ne yapar ne eder bilmiyorum. Ancak fiyat konusunda tahmin yürüteceğim.

    S10+ 1000 dolardı ve 7500 TL'den satışa çıktı. 1000 dolar 5200 TL yapıyor. Yine 2300 TL fazlası var, tabi bu fazlalığın içinde vergiler ve kar fazlası var. Ayrıca Samsung'un Türkiye'de fiyat iyileştirmesi yaptığını söyleyenler de var. Neyse ne, fazla kafa yormayacağım, şuan fiyatı 7500 TL olmasına rağmen ben düz 8000 TL diyeceğim.

    Diğer yandan, Xiaomi Mi 9 ise 450 dolar, telefon bu fiyattan çıkacak olmasına rağmen ben yuvarlayarak 500 dolar diyorum. Basit bir oran yaparsak:
    Yukarıda dediğim gibi,

    1000 dolar 8000 TL ise
    500 dolar 4000 TL yapar.

    Ben yine suyunu çıkarıyorum ve 500 TL daha ekliyorum.
    Sonuç olarak Xiaomi Mi 9'u satın alacağımız fiyat 4500 TL'ye denk geliyor.

    İleride telefonlara uygulanan ÖTV artacak deniliyor, tabi Cumhurbaşkanına yetki verildi ancak şuan için bir artırılma durumu yok. Ben güncel olarak bugünden hesaplama yaptım, ve bu hesaba göre de en fazla 4500 TL gibi bir fiyattan satın almamız gerekiyor.

    Eğer ithalatçı firmalar veya Evofone bu telefonu bahsettiğim fiyatın üstünde çıkarmaya çalışırsa gerçek fiyattan ne kadar saptıklarını ve ne kadar kötü bir fiyatlandırma yaptıklarını görmüş olacağız.

    Mi 9'un gereksiz yüksek fiyatlarda çıkması demek satışlarının otomatik olarak düşmesi anlamına gelecektir, çünkü öte yandan 6500 TL'ye Samsung Galaxy S10 yanında hediye çeki ve kulaklık ile satın alınabiliyor. Fiyat eğer buralara yaklaşırsa insanlar Samsung tercih edecektir. Bakın lütfen yanlış anlamayın Mi 9, S10'dan bence daha güzel bir telefon ancak dediğim gibi Mi 9'da yapılacak kötü bir fiyatlandırma ciddi anlamda aleyhine olacaktır.

    İyi günler.




  • HulusiTpl33 H kullanıcısına yanıt
    Ois yerine Eis (Electronic sabitleme sistemi) var mi9’da Biri optic olarak yapıyor bu işi diğeri yazılımsal olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Netflix L1 sertifikası var mi9’da
    Xiaomi Mi 9 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Dostum S10+'da 4100 mah var, bunda 3400 mah ama Youtube'da pil testlerine bak ikisinin şarjı aynı gidiyor :) Çünkü SD 855 işlemci, 845'e göre tam %40 daha az enerji tüketiyor. Yani korkacak hiç bir şey yok, sen onu geçen seninin 4000 mah'ı farzet :)

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.