Şimdi Ara

Xiaomi mi 5 yavaş şarj oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle. yaklaşık 4 ay önce aldığım mi5 te aslında pek bi sorun yoktu hatta hiç yoktu sadece şarj olurken aşırı ısınıyordu forumlarda ona snapdragon 820 nin genel sorunu denmiş(zamanla o sorunda bitmişti). ama şimdi telefon normalde quick charge 3.0 desteklemesine rağmen orjinal qc3.0 destekleyen şarj aletiyle çok yavaş şarj oluyor önceden yarım saatte yüzde 55-60 olurdu 1 saat 10 dk gibi bir sürede fullenirdi ama şimdi gece 3 gibi şarja taktım sabah 11 de şarj yüzde99 du. ampere uygulamasını indirdim maksimum 120 mA çekiyor 10 mA a kadar iniyor. başka bi 1 amperlik şarj aletiyle denedim(kablosu aynı kalarak) sonuç yine aynı pc bağlıyorum 10 mA çekiyor maksimum 150 mA görüyor. kablosuna ve şarj aletine genelde gözüm gibi baktım çok seviyodum telefonumu sizce nasıl düzeltebilirim. donanımsal mıdır yazılımsal mı. teknik servise göndermelimiyim(EVO) yada sorun şarj aleti veya kabloda olabilir mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Xiaomi Mi 5 Yavaş Şarj Oluyor: Nedenleri ve Çözümleri

Xiaomi Mi 5 kullanıcılarının karşılaştığı yaygın sorunlardan biri, cihazlarının yavaş şarj olmasıdır. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümleri de değişebilir.

Xiaomi Mi 5 Yavaş Şarj Olmasının Nedenleri:

• Hasarlı veya gevşek şarj kablosu: Şarj kablosundaki hasar veya gevşek bağlantılar, şarj akımını azaltabilir.
    • Uygun olmayan şarj aleti: Xiaomi Mi 5 için tasarlanmamış bir şarj aleti kullanmak, yavaş şarj sorunlarına yol açabilir.
    • Kirli şarj portu: Şarj portundaki kir veya birikintiler, şarj konektörlerinin temasını engelleyebilir.
    • Pil sorunları: Xiaomi Mi 5'in pili eski veya hasarlıysa, şarj olma hızı yavaşlayabilir.
    • Yazılım hataları: Nadiren de olsa, Xiaomi Mi 5'in yazılımındaki hatalar da yavaş şarj sorunlarına neden olabilir.

Xiaomi Mi 5 Yavaş Şarj Olması için Çözümler:

• Şarj kablosu ve şarj cihazını kontrol et: Farklı bir şarj kablosu ve şarj aleti deneyerek sorunun bunlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol et.
    • Şarj portunu temizle: Şarj portunu bir havayla üfleyerek veya yumuşak bir fırça ile temizleyerek kir veya birikintileri gider.
    • Pili değiştir: Pilin eski veya hasarlı olduğundan şüpheleniyorsan, kalifiye bir teknisyen tarafından değiştirt.
    • Yazılımı güncelle: Xiaomi Mi 5'in yazılımının en son sürümünün yüklü olduğundan emin ol.
    • Güvenli Mod'a geç: Bazı uygulamalar şarj işlemine müdahale edebilir. Güvenli Mod'a geçerek bu uygulamaları devre dışı bırak ve şarj hızını kontrol et.

Sonuç:

Xiaomi Mi 5 yavaş şarj oluyor sorunu, hasarlı bir şarj kablosu, uygun olmayan bir şarj aleti, kirli bir şarj portu, pil sorunları veya yazılım hataları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için bu nedenleri tek tek kontrol et ve yukarıda belirtilen çözümleri uygula.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle telefonun kablosunu değiştirin. Şarj aletinden çok kabloda sorun olduğu zaman böyle yapıyor. Onun dışında farklı bir şarj aleti ve farklı bir kablo ile deneyin. Daha önce 1 kere redmi pro da yaşadım durumu sorun kablodaymış, değiştirince düzeldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.