Şimdi Ara

Xiaomi, kendi geliştirdiği Xring O1 işlemcili Xiaomi 15S Pro'yu tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi, kendi geliştirdiği Xring O1 işlemcili Xiaomi 15S Pro'yu tanıttı
    Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk akıllı telefon işlemcisi Xring O1'den güç alan yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 15S Pro'yu tanıttı. Cihaz, geçtiğimiz sene tanıtılan Xiaomi 15 Pro ile birebir aynı olsa da, Xiaomi'nin yeni yonga setinin yeteneklerini sergilemesi adına önem taşıyor.

Xring O1 neler sunuyor?

Xiaomi tarafından geliştirilen ve tasarlanan Xring O1, TSMC'nin ikinci nesil N3E (3nm) üretim sürecini kullanıyor. İşlemcide, 3,9 GHz saat hızına sahip 2 adet Cortex-X925 prime çekirdek, 1,9-3,4 GHz arasında 6 adet Cortex-A725 performans çekirdeği ve 1,8 GHz'de 2 adet Cortex-A520 verimlilik çekirdeği olmak üzere 10 çekirdek bulunuyor. CPU'ya 16 çekirdekli ARM Immortalis-G925 GPU ve 44 TOPS güce sahip 6 çekirdekli bir NPU eşlik ediyor.

Xiaomi, amiral gemisi işlemcisnin AnTuTu testinde 3 milyondan fazla puan aldığını ve Snapdragon 8 Elite'i geride bıraktığını söylüyor. Xring O1 ayrıca Geekbench 6'da 3.000'den fazla tek çekirdek puanı ve 9.000'den fazla çok çekirdek puanı elde ediyor ve çok çekirdek puanında Apple'ın A18 Pro'sunu geride bırakıyor.

Xring O1, en son nesil teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Bunlar arasında, LPDDR5T RAM, UFS 4.1 depolama, USB 3.2 Gen2 bağlantısı ve Wi-Fi 7 yer alıyor. Ayrıca, özel 3 çekirdekli bir Xiaomi ISP'yi de barındırıyor.

Ayrıca Bkz.Redmi K80 Ultra devasa bataryasıyla güç gösterisine hazırlanıyor

Xiaomi 15S Pro özellikleri

İşlemci dışında telefonun diğer özellikleri Xiaomi 15 Pro ile aynı. Bunlar arasında 6,73 inç büyüklüğünde QHD+ LTPO AMOLED ekran, üç adet 50 MP kamera (ana, geniş ve 5x periskop) ve 90W kablolu şarj destekli 6100 mAh silikon karbon pil yer alıyor. Xiaomi 15S Pro, Android 15 tabanlı HyperOS 2 ile kutudan çıkıyor ve siyah ile mavi renk seçenekleriyle geliyor.

Xiaomi 15S Pro'nun 16GB / 512 GB sürümü Çin'de 763 dolardan satışa sunulurken, 1 TB versiyonu 832 dolardan satılıyor. Telefonun küresel pazarlarda satılıp satılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/xiaomi_15s_pro_debuts_with_inhouse_xring_o1_chipset-news-67921.php
    Kaynak:https://www.mi.com/shop/buy/detail?product_id=21305&cfrom=search

• bence burada bosuna cosuyorsunuz boyle bir islemci uretmek sadece tsmc den uretim sirasi kapabilmekten ibaret.standart arm cekirdekleri standart arm grafik birimi zaomi nin buna bir sey kattigini dusunmuyorum.samsung un geri kalmasi sadece uretim sikintisindan kaynaklaniyor.samsung ta uretimi tsmc ye yaptirsa ayni sonuc ortaya cikar
  • Hyperos 3 ile Her Şey Çok Güzel Olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu işlemcileri Huaweiye satsana kral :))

• Oha adamlara bak daha ilk işlemcilerinde A18 Pro yu geride bırakmışlar doğru ise. Samsung da yıllardır tırmalasın ex ex diye.

• Vay arkadaş bu Çinlilere hayran olmamak elde değil. Dikkatinizi çekmek isterim, henüz ilk denemeler vei ilk işlemciler bu. :)

• xSHUJx kullanıcısına yanıt

Unisoc ile ortaklık kurdukları söyleniyordu. Eğer böyle ise ve TSMC üretimi ise başarılı sonuçlar vermesi beklenirdi zaten. Eğer GPU kısmına el atarsa mükemmel olacak.

Katılıyorum ama, Google 4 nesildir Samsung ile ortaklaşa çalışıyor Xiaomi gibi atak yapamadı henüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saythh S kullanıcısına yanıt

ambargo yememek için satmıyor olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsung'un yıllardır yapamadığını tekte yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 22 Mayıs 2025; 23:50:12 >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hmmm Xiaomi çok akıllı hamleler yapıyor. Samsung çok tuhaf bir firma bende çözemedim gerçekten bakalım pek umut olmasada.

• Yeni bir SU7 vakasi olabilir.

Dimnesity 9400 149, 8 elite de 184 tu sanirim maliyeti . Acaba bunun fiyati ne kadardir.

Tabi tsmc ye uretim yaptirabilince, artik tek sinirlama, herhalde muhendislerinin tecrube ve bilgisu oluyir ki rakamlara bakarsak pek de az degil.

Helal sana Xiaomi, benden sana arti puan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 22 Mayıs 2025; 23:58:21 >
  • Mobil işlemci pazarında kartlar yeniden dağıtılıyor diye bir başlık giderdi aslında buna.

• gnsnc G kullanıcısına yanıt

Olay tsmc de bitiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlemci için performans olarak 8 Gen2 civarı denilmemişydi ne ara 2.nesil birden atladı Elite 'ti geçti merak ettim, Xiaomi işin ciddiyetine fazla sarılmış ki hedefi küçük tutmuşlar gibi düşündüm, telefonun 15pro'dan farksız çıkmasıda bana öyle düşündürttü.. neyse ilk nesil'de bu kadar iyi iş başardıysalar Huawei bunlardan işlemci alır ABD'de bunlara Huwei'ye satamazsın diye bloke koyarsa şaşırmam... Huawei'nin cihazların tek eskisi yonga seti zayıflığıydı.. xiaomi'den alıp bu durumu çözebilirler...
    Son olarak en azından fiyatı daha rekabetçi tutabilirlerdi...

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    bence de.

• saythh S kullanıcısına yanıt
    Huawei'ye işlemci satarsa lisansı iptal edilir, TSMC ile olan ilişkileri de askıya alınır. Xiaomi şu aşamada o topa girnek istemiyor.

• İşlemci başarılı olursa ve Xiaomi yazılımı Samsung ile rekabet edebilecek seviyeye getirirse piyasada hiçbir telefon kalmaz artık Xiaomi şah mat yapıcak

• Xiaomi çok dallanıp budaklandı Samsung gibi büyümek istiyor sanırım onun gibide olacak gibi.TRde en çok satan telefonlar Samsun,Xiaomi ve Apple

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • reklamları işlemciye gömerler artık,donanımsal reklam.

• Orta segment içinde bir işlemci lazım.

• bence burada bosuna cosuyorsunuz boyle bir islemci uretmek sadece tsmc den uretim sirasi kapabilmekten ibaret.standart arm cekirdekleri standart arm grafik birimi zaomi nin buna bir sey kattigini dusunmuyorum.samsung un geri kalmasi sadece uretim sikintisindan kaynaklaniyor.samsung ta uretimi tsmc ye yaptirsa ayni sonuc ortaya cikar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 23 Mayıs 2025; 11:52:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.