Şimdi Ara

Xiaomi, güncelleme desteğini kestiği yeni cihazları açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi, güncelleme desteğini kestiği yeni cihazları açıkladı
    Xiaomi, bazı Xiaomi, Poco ve Redmi akıllı telefonlarını güncelleme desteği sonlanan cihazlar listesine ekledi. Xiaomi 12 ve Poco X5 serisi dahil olmak üzere etkilenen cihazlar artık yazılım ya da güvenlik güncellemeleri almayacak.

Ayrıca Bkz.HyperOS 4 ertelenmiş olabilir: Xiaomi'nin yeni yazılımı sızdırıldı

Güncelleme almayacak Xiaomi, Redmi ve Poco telefonlar

Xiaomi, bazı popüler premium ve orta sınıf akıllı telefonları için yazılım desteğini sonlandırıyor. Xiaomi 12 serisi, Poco X5 serisi ve Redmi modelleri artık Xiaomi'nin EoL listesine eklendi. Bu, cihazların Android veya HyperOS güncellemeleri, yeni özellikler, hata düzeltmeleri ya da gelecekteki güvenlik yamalarını artık almayacakları anlamına geliyor.

Xiaomi’nin yazılım güncellemesi göndermeyeceği yeni cihazlar arasında, Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12S Ultra ile birlikte Xiaomi Pad 6 ve Xiaomi Pad 6 Pro yer alıyor. Ayrıca Poco X5 5G ve POCO X5 Pro 5G’nin bölgesel varyantları ve Redmi Note 12T Pro, Redmi K60E ve Redmi 10 5G  dahil olmak üzere Redmi modelleri için destek kesildi.

Bu cihazlardan bazıları Xiaomi'nin vaat ettiği güncelleme politikasına göre zaten büyük işletim sistemi güncellemelerini almayı bırakmıştı. Normal şekilde çalışmaya devam edecek olsalar da, Xiaomi'nin yeni keşfedilen güvenlik açıklarını gidermesi veya performans iyileştirmeleri sunması olası değil, bu nedenle cihazınız listedeyse yeni bir modele geçmeyi düşünmelisiniz.

Kaynak:https://trust.mi.com/misrc/updates/phone?tab=policy

• quote:

Orijinalden alıntı: ThepianisT

uzun yillar xiaomi kullandim ama kulak sensör sorunu, yazılım sorunları hiç bitmedi.Farkli bir marka deniyorum suan.xiaomi kendini bitirdi.Bir daha asla almam.
    Aman öyle demeyin şimdi Xiaomi fan boyları gelip linç etmesin... Şaka bir yana kullandığımız telefonları eleştiremeyeceksek ne alemi kaldı? Bu markanın her yanı problemli...
  • Doğru düzgün destek var sanki de.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• uzun yillar xiaomi kullandim ama kulak sensör sorunu, yazılım sorunları hiç bitmedi.Farkli bir marka deniyorum suan.xiaomi kendini bitirdi.Bir daha asla almam.

&amp;amp;#1576;&amp;amp;#1587;&amp;amp;#1605; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1607; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1585;&amp;amp;#1581;&amp;amp;#1605;&amp;amp;#1606; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1585;&amp;amp;#1581;&amp;amp;#1610;&amp;amp;#1605;
  • Xiaomi 12S Ultra yazık günah en az 2-3 sene daha gideri var bu telefonun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThepianisT

uzun yillar xiaomi kullandim ama kulak sensör sorunu, yazılım sorunları hiç bitmedi.Farkli bir marka deniyorum suan.xiaomi kendini bitirdi.Bir daha asla almam.
    Aman öyle demeyin şimdi Xiaomi fan boyları gelip linç etmesin... Şaka bir yana kullandığımız telefonları eleştiremeyeceksek ne alemi kaldı? Bu markanın her yanı problemli...

• Poco F2 Pro kullanıyorum. Oyun oynamam ama işim için yoğun kullanıyorum. 6.senesinde. Yıllardır güncelleme falan almıyor. Almayınca ne oluyor. Yağ gibi akıyor hâlâ telefon. 1 gün de çok yoğun kullanılmaz ise kullanılabiliyor. Masabaşı çalıştığım için çok sorun değil. Bozulmadığı sürece devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 4 Temmuz 2026; 19:9:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ThepianisT kullanıcısına yanıt
    Hangi modelleri kullandınız çünkü tepe modellerde sıfır sorun, yağ gibi amiral gemileri.

• Xiaomi yi daha TR ye de insanlar bilmezken ben kullaniyordum, mi4, yeni çıkmıştı. O zamanlar gerçekten ucuzdu ve her cuma gunu guncelleme aliyordu. Sonra mi6 ya geçtim. Ondan sonra f/p dengesi bozulduğu için oneplus 8t aldım. Daha geçen seneye kadar kullandım, inanin her anlamda daha kaliteli bir cihaz. Geçen sene oneplus cihazlara artık kayıt yapılmadığı icin istemeden de olsa mi 14t pro aldım. Attan inip eşeğe binmiş oldum. Xiaomi bu fiyatları haketmiyor, kalitesi diğer Çin markalarindan düşük. Oneplus, oppo falan alın derim.

• Samsung sumu kaçtı kulağına, şakası bir yana hala güncelleme olmadığı halde mükemmel çalışıyor xiaomi ile Engin bey telefonda ne gibi sorun var, rehber kayıp dedi bu sene xiaomi yine bir sorun var fark etmiyor telefon görüşme anında ekranın ışığı hep açık kulağı deyse kapanır, Samsung yine başarılı niye bilgisayar bağlantısı o biçim bu cihazları ya almayı bilmiyorlar yada kullanmayı, kiminde sorunsuz çalışıyor kimine pes dedirtiyor

Muhtemelen Redmi 3A filan kullanmıştır.

Güncellemesi kesilen cihaz kullanılamaz olmuyor, bir türlü öğretemedik size bunu. Aynı yıl çıkan S22 Ultra'nın da güncelleme desteği yakında kesilecek mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 4 Temmuz 2026; 22:16:9 >

Orijinalden alıntı: SED77

İlk defa Xiaomi aldım bu kadar yazılım donanım sorunu olan telefon daha görmedim 20 yıldır telefon kullanan biri olarak, bir daha yakınından bile geçmem

Hangi Xiaomi cihazı kullandınız?

Yanlış biliyorsunuz hanımefendi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.