Şimdi Ara

Xiaomi, Apple'ın izinden gidebilir: HyperOS 26 iddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi, Apple'ın izinden gidebilir: HyperOS 26 iddiası
    Xiaomi, Apple'dan ilham alarak yazılım adlandırma stratejisini elden geçiriyor olabilir. Şirketin HyperOS 3 ismini atlayıp HyperOS 26'ya geçmeyi planladığı bildiriliyor.

XiaomiTime'dan gelen bu rapor, Xiaomi'nin Apple'ın izinden gitmeyi planladığını iddia ediyor. Geçtiğimiz hafta, Apple'ın iOS 19 yerine iOS 26'ya geçeceği ortaya çıkmıştı. Farklı cihazları için farklı numaralı işletim sistemlerine sahip olan Apple, birbiriyle uyuşmayan ve kafa karıştıran numaralandırma sistemini terk ederek, yıla göre isimlendirmeye geçmeyi planlıyor. Xiaomi'nin de benzer bir sebeple bu yola gireceği belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.İddia: Apple, yeni isimlendirmeye geçiyor, iOS 19 yerine iOS 26 tanıtılacak

Daha sade ve anlaşılır olması hedefleniyor

Ancak şu aşamada bu bilgiyi destekleyecek yeterli kanıt yok. XiaomiTime, bu isim değişikliğinin şirketin “en iyi pazar stratejileriyle” uyum sağlamak adına atacağı adımların bir parçası olduğunu öne sürüyor. Amaç, kullanıcıların en güncel sürümü daha kolay tanıyabilmesi için daha sade ve anlaşılır bir isimlendirme sistemine geçmek gibi görünüyor.

Şimdilik, HyperOS 3 mevcut yapı olarak kalmaya devam ediyor ve sürüm numarasında yapılacak değişiklik muhtemelen Android 16'nın piyasaya sürülmesine yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır. 

Kaynak:https://xiaomitime.com/xiaomi-may-skip-hyperos-3-for-hyperos-26-49601/

• bitmedi büyük sayı sevdanız

• Hyperos99 da olsa bloatware dolu ve pil optimizasyonu olmadıktan sonra bos

• 1) İşletim sistemleri iki yılda bir güncellenmeli. Aradan geçen zamanda sadece güvenlik güncellemeleri gelmeli.

2) Amiral gemisi cep telefonları iki yılda bir çıkmalı. S25 Ultra ile S24 Ultra arasındaki fark sadece ekran boyutuydu...

• İsim işte ne fark eder 3,5,6 veya 26 önemli olan bana ne sunduğu ve uzun vadede nekadar aynı stabilitede kaldığı ve nekadar uzun süre güncelleme verdiği Apple in politikası bana çok kısıtlaycı geliyor bu yüzden Android'i tercih ediyorum ve her zaman amiral gemisi alırım ama android tarafında hem her firma kendi özelleştirmesi olması kernel üzerinde ve donanım çeşitliliği yüzünde her yazılım her cihazda tam performansta ve donanım hızlandırması dan yararlanılması mümkün olmuyor bunu çoğu kişi farkına varmıyor sonuçta o yazılım yine de çalışıyor ama daha fazla kaynak ve enerji kullanarak ve daha yavaş , tabi yazılımcının da bunu iosta olduğundan çok daha fazla uğraşması gerekiyor yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı ve yinede her cihazda tam performanslı çalışmayabilir

• Bomboş işler yemin ediyorum, yenilik sunamadıkça ne yapacaklarını şaşırdılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eskiden -Samsung S2-S3 zamanlarında- miui harikaydı. Zamanla çok geri kaldılar. İyi hatırlıyorum Samsung’un arayüzü aşırı kötü hissettirirken, miui modern ve iOS vari bir arayüz sunuyordu. Samsung cihazlarıma miui rom yüklerdim eğer varsa. Tabii optimizasyonu kötü olduğu için günlük kullanmazdım miui’yi. Pili içerdi. Cyanogen’e dönerdim. En temizi en hızlısı o’idi. Şuanki durumda miui’nin devamı olan hyperos, stabilite anlamında OneUI’nın yanına bile yaklaşamaz. Samsung’un arayüzü taş gibi sağlam ve işlevsel. O eski miui albenisi yok hyperOS 2’de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı bir karar. Yıla göre sürüm güncellemesi verilir. Öbür türlü karışıklığa yol açabiliyordu. Hangi yıl, kaçıncı sürüm verildi vs. HyperOS 2.2'den memnunum. Çocuk gibi marka hakkında kara propaganda yapanlar neyin kafasını yaşıyorlar merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 9 Haziran 2025; 3:23:25 >

• Vay canına sanki aradaki sayılar atlanan sürüm sanki altı üstü ismlendirme saçma iosun saçma takibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.