Pro versiyonu olunca bu cihaz biraz geri planda kaldı sanırım.Gerçi Pro ile arasındaki fiyat farkına bakınca yine de cazipti 12T.Fakat Poco'nun F5 ve F5 Pro'su da piyasaya girince bana göre bu cihaz için ölüm vuruşu oldu.Bende bu cihazı hevesle yaklaşık 1 ay önce satın aldım.Ama ne yalan söyleyeyim,şimdi olsa tercihim biraz daha para ekleyip F5 Pro almak olurdu.Çünkü donanımsal farklar ekleyeceğin paranın üstünde.Her neyse.Yine de cihazdan memnunum.Fakat elimizde bulunan yaklaşık 1,5 yıl önce alınmış Samsung A52s ile karşılaştırdığımda bazı hayal kırıklıklarım oldu.Benchmark sonuçlarına baktığımda 12T,A52s'den yaklaşık 1,5 kat daha güçlü.Fakat uygulamaların çalışma hızları ve akıcılıklarında A52s gözüme daha iyi geldi.Her iki cihazda Android 13 (A52s Android 11 ile elimize geldi,12 ve 13'ü aldı ve Fabrika Ayarlarına Sıfırlama yapılmadan kullanılmakta),12T ise kutudan Android 12 ile çıktı,13 güncellemesinden sonra Fabrika Ayarlarına Sıfırlama yaptım ki yazılımsal sorun çıkma ihtimalini en aza indireyim.Her neyse,yine de örneğin Twitter uygulamasında gönderiler A52s'de pürüzsüz bir şekilde aşağı doğru kayar iken 12T'de ara sıra yavaşlama-takılmalar yaşanıyor.Diğer pekçok uygulamada da böyle.Ve cihazların her ikisi de 120Hz ekran yenileme modunda.Burada aklıma 3 olabilecek sebep geldi. 1.A52s Snapdragon (778g) çipsetine sahip,Android ve Uygulamalar Snapdragona daha optimize çalışıyor olabilir. 2.Xiaomi bu Android ve MIUI işini rakiplerine kıyasla beceremiyor. 3.Birinci ve İkinci sebeplerin her ikisi de olabilir. Her halükarda yazılım ve çipsetin önemi Benchmark sonuçlarından daha önemliymiş.Umarım mümkünse cihazın hakkını vererek kullanmamızı sağlayan yazılımsal güncellemeler alırız.Eğer sıkıntı Mediatek ise zaten geçmiş olsun :) Bu arada kamera konusunda 12T fiyat bandının hakkını veriyor.Gerek video gerekse fotoğrafta,orada da tek eksik 4K 60fps video çekememek ki ben çipsetinde kamera modülünün de bunu desteklediğini fakat yazılımsal olarak Xiaomi tarafından bu cihaza verilmediğini düşünenlerdenim.Çünkü verilse bu sefer Amiral Gemisi cihazlarla kamera yetenekleri açısından eşitlenmiş gibi olacak :) Yine de cihazı kullanmak keyifli ve güzel :) Can sıkmaya hiç gerek yok.Ben ve alan arkadaşlar güle güle kullansınlar. |
Xiaomi 12T Güçlü 108MP ★★★ ANA KONU ★★★ (15. sayfa)
-
-
Miu 14'ü deneyimleyebildiniz mi hocam. Memnun musunuz? Ben hiç değilim, BL kilidinin süresini bekliyorum Miui 13'e indiricem.
-
merhabalar,
Yakın zamanda gelen ekran süresi gösterimini kaldıran güncellemeden sonra pil sürem düzeldi.
bir şarjla yaklaşık 1.5 gün gidiyor, ekran süresi az mı çok mu artık bilemiyorum ama mutluyum. önceki yamalara asla düşürmem
siz neyinden memnun değilsiniz? ben bir tek pil(artık geride kaldı) ve kilit ekranda bildirimlerin icon olarak gösterilmemesine gıcığım(bu samsungta var)
harici verdiğimiz paralara göre gayet güzel bir telefon
not: sırf daha hafif olsun, kullanımı kolay olsun diye kılıfı da attım
çizilirmiş, kırılırmış umrumda değil, 50 k verip ayfon alan aman bişey olmasın diye armored kılıfla 2 kilo ağırlıkla gezenlere inat takılıyorum.
-
Saf android'de sıkıntı yok ancak MIUI rezil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
12T ile 4-5 ayı devirdim. Genel olarak memnunum telefondan. Sadece karadeniz bölgesinde internet problemi yaşadım. Bir iki hafta orada geçirdim sürede o konu biraz canımı sıktı. İnternet kendiliğinden gidiyor bildirim vs. gelmiyor. Mobil veri kapatıp açtığımda ya da uçak modu alıp geldiğimde düzeliyor. Neredeyse her gün bir iki defa yaşadım bu problemi operatör TT Mobil. Artık işlemci kaynaklı mı operatör frekans kaynaklı mı anlamadım ama kapatıp açınca düzelmesi enteresandı. Bunun dışında olumsuz deneyimim yok. Kamera çok aşırı kullanmıyorum. Batarya bana gayet yeterli geliyor (Güncelleme bir tık geriye attı ama). Telefon zaten çok hızlı.
-
Arkadaşlar Android 13 geldi mi? Şarj sıkıntısı falan oluyor mu?
-
Hangi versiyonu kullanıyorsunuz?quote:
Orijinalden alıntı: tosunpasamerhabalar,
Yakın zamanda gelen ekran süresi gösterimini kaldıran güncellemeden sonra pil sürem düzeldi.
bir şarjla yaklaşık 1.5 gün gidiyor, ekran süresi az mı çok mu artık bilemiyorum ama mutluyum. önceki yamalara asla düşürmem
siz neyinden memnun değilsiniz? ben bir tek pil(artık geride kaldı) ve kilit ekranda bildirimlerin icon olarak gösterilmemesine gıcığım(bu samsungta var)
harici verdiğimiz paralara göre gayet güzel bir telefon
not: sırf daha hafif olsun, kullanımı kolay olsun diye kılıfı da attım
çizilirmiş, kırılırmış umrumda değil, 50 k verip ayfon alan aman bişey olmasın diye armored kılıfla 2 kilo ağırlıkla gezenlere inat takılıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cihazı güncellemeden önce önemli verileri yedekleyip cihazı fabrika ayarlarına döndürüyorum.Ardından yeni yazılım güncellemesini yaptıktan sonra da cihazı yine fabrika ayarlarına döndürüp,telefon kurulumunu baştan yaparak kullanmaya başlıyorum.Ara güvenlik güncellemelerinde değil ama Android yeni sürüm veya MIUI yeni sürüm güncellemelerinde bunların mutlaka yapılmasını öneriyorum.
Cihazı Nisan sonu sıfır yurtiçi cihazı olarak aldım.Kutudan Android 12 ve MIUI 13 ile çıktı.Yukarıda yazdığım işlemleri yaptım ve direkt Android 13 MIUI 14 ile kullanmaya başladım.Şu an tesbit ettiğim herhangi bir sıkıntısı yok.
Cihazı kuracalamazsanız,bekleme modunda mobil veri,wifi,bluetooth vs kapalı ve 2G şebeke modunda 2-3 saatte %1 şarj tüketiyor.Orjinal 120 Watt şarj cihazıyla hiç %0'dan denemedim (kesinlikle tavsiyede etmiyorum,zorunda kalmadıkça pili %20 altına düşürmeden şarj edin) ama %20 'den %100'e 20 dakika içerisinde şarj oluyor ki Pil Ayarlarından ''Şarj Hızını Arttır'' seçeneğini seçmememe rağmen.Bu haliyle bile şarj hızı çok iyi ve cihaz şarj olurken de çok ısınmıyor.%100 batarya doluluğunda daha çok Wifi'dan youtube üzerinden video içerik izleyerek,sosyal medya ve chrome üzerinden internet sörfü ile cihaz bataryası %30 civarı batarya doluluğunu gösterdiğinde 7-7,5 saat ekran süresi alıyorum.Bu arada 120 Hz ekran yenileme modu da açık.Yani %0-100 arası 10 saat üstü ekran süresi verme potansiyeli olan bir telefon.Ekran 60 Hz'e alınır ise bu süreyi uzatmanın ucu daha da açık :) Ama ben şahsen böyle kullanmam.Çünkü 120 Hz gerçekten kullanıcı deneyiminde farkediyor.Tabiki 4.5G mobil veri tüketiminde ekran süresi değerleri de aşağıya çekilecektir.Şu haliyle pil süresi anlamında günümüz standartlarını çok rahat karşılıyor.
Bunun dışında yazılımsal ve donanımsal anlamda herhangi bir sorun diyebileceğim durum ile karşılaşmadım.Android 13 ve MIUI 14 cihazda gayet iyi çalışıyor.
-
Çok sağolun hocam ayrıntılı cevabınız için. Sağlıklı günlerde kullanırsınız inşallah cihazınızı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
xiaomi fp özelliğini kaybetti bence
-
Ben 16bin aldin, bu fiyatta daha iyisi yok, cok net
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sadece xiaomi fiyatına bakınca öyle geliyor ama sonra bu fiyata ne var diye bakınca bişey çıkmıyor hocam. 16 bin liraya bu telefondan daha iyi bir cihaz bulabileceğimizi sanmıyorum. samsung diyorlar ya nfc yok ya kızılötesi yok, ben halen kumanda özelliğini kullanmak için kızılötesi olan modeller kullanmak istiyorum ve xiaomi den başka tercih kalmıyor maalesef.
16 bin liraya hangi telefonu önerirsiniz mesela ? (hatta yd 9 bin liraya!)
-
-
-
Samsung Türkiye'ye özel fiyatlandırma uyguluyor.Bu yüzden özellikle giriş ve orta seviye cihazları muadil Xiaomi ve benzer Çinli üreticilere göre uygun kalabiliyor.Bana göre şu an fiyat/performans cihaz Samsung A54'tür.10-11 bandı arasına 256'lık bile düşürülebiliyor.
Kamerası 58 mp eksik
Yakınlık sensörü yok, büyük problem olabiliyor sinir ediyor bazen
Tipsiz kamera düzeni Samsung un
Kızılötesi yok
İşlemci güç olarak çok geride görünüyor, 57 puana 82 puan bir incelemede, oyun performansı 41 e 83 xiaomi 12T önde.
Bunları problem etmeyen için giriş seviyesi ve biraz üstü güzel telefon olmuş a54 ama eh işte...!
Samsung u tercih etmezdim.
Fiyat performans anlamında dediğimi belirttim.Yaklaşık %40 daha fazla ödediğimiz 12T'nin elbette daha iyi olmasını bekleriz.Mesele burada Samsung'un Türkiye'ye özel fiyatlandırma politikası.Yurt dışında 12T ile A54'ün fiyatları hemen hemen aynı.Xiaomi de Samsung usülü Türkiye'ye bölgesel fiyatlama sunsa idi 12T'nin fiyatı A54 kadar olabilirdi.Bu haliyle hele ki Redmi serileri mi A54-A34 ikilisi mi dendiğinde Samsung cihazlar öne çıkıyor :)
Bazı facebook gruplarında kayıt çıkmasına az kaldı diye konuşuluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X