Şimdi Ara

XFX hd7850 Overlock yapma YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar overlock yapmak istiyorum ama tehlikeli olduğunu felan sölüyorlar kart yana bilirmiş doğrumu bu?

Özellikler

Ne kadar yükseltebilirim GPU 860 MHz de sonuna kadar çıkartsam sorun olurmu? (max 1050)
    Bu arada sonuna kadar çıkartıp denedim crysis 2 yi açtım GPU 860 MHz den 1050 MHz'ye yükselttim memory'de 1450 ye çıkardım ekran bozulmaya başladı eski ayarlarına geri aldım düzeldi.Tekrar yapmaya korkuyorum ekran kartına zarar verebilir diye.

Yardım ederseniz sevinirim.

SİSTEM

İŞLEMCİ:AMD FX 4100 3.6GHz
    RAM:PATRIOT 4GB GAMER ıı DDR3 1333MHz
    ANAKART:ASUS M5A78L-M LX V2 AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz (O.C.)
    HDD:SEGATE 3.5 500GB BARRACUDA SATA
    EKRAN KARTI:XFX HD7850 ÇİFT FAN GDDR5 2GB 256 BİT AMD RADEON DX11
    KASA:GIGABYTE İSOLO 210 80PLUS 750W

• saçmalama ya aynı karttan bendede var ne gerek var OC'ye flan. tmam yap ama ömründen yemeye hiç gerek yok istediğin oyunu istediğin değerde oynayamıyormusun zaten zorlama bence.
  • bu kart sağlam bişeye benziyo ben öyle seziyorum,güzel bi kasa içi soğutmayla normal ayarları her oyuna yeter artar, bu kartın OC zmanına çok var ,)

normal 7850 gpu sunun minimum ve maximum saat hızları test edilip en stabil kaç mhz de çalışıyorsa gpu orda sabitlenir. örneğin benim xfx 7870 gpu saat hızı orjinal 1000 mhz ama bunu artırıp 1200 mhz yapmakta mümkün

tabi bunları yapmak için elinde uygun donanım olmalı bir kere ekran kartıyla gelen stok fanla pek fazla overclock yapılmaz yapılsa da pek iyi sonuçlar alamazsın...

bu işe girişmeden önce GPU yu mükemmel bir şekilde soğutman lazım...

ben Eski sistemimde AGP kartlardan ATI HD 3850 512 MB 256 BİT EKRAN KARTIMA overclock yapmak için Arctring Coolingin Accelero S1 VGA COOLER nı bağlamış üstüne de turbo fan kitini almıştım...

Riva turner programından saat hızını yaklaşık % 25 artırmıştım Ram hızınıda %30 artırmıştım Band genişliği 53,6 GB/SN den 62 gb/sn lere kadar artmıştı GPU overclocksuz 20 derece stabil di overclocktan sonra 30-35 derece arasında gidip geliyordu...

oyunlarda gözle görüür bir fark oluyorsu gerçekten işe yarıyordu ama VGA COOLER SAYESİNDE !!!

UNUTMAYALIMKİ KARTIN ÖMRÜNÜ AZALTIYOR NE YAZIKKİ OVERCLOCK

• 1000 gpu 1300 ram lere ver sıkıntı yaşatmaz takoz değilse
    GTX 560Ti Overclock yardımı.
    4 yıl önce açıldı
    9700K Overclock yardım
    5 yıl önce açıldı
    Gigabyte GTX460 1GB OC inceleme
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görüntü bozulması ramden kaynaklıdır ramleri fazla arttırma 50 yada 100 mhz arttır, core clocku 1000mhz e getir stabil olmazsa 0.25v voltaj verirsin

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.