Şimdi Ara

Xeon İşlemcileri Kullananlar Bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Siparişini verdiğim Xeon E5420 işlemcim dün geldi fakat bu işlemci ile önceki işlemciyle kullandığım Windows 10 çalışmadı, açılıştaki mavi windows logosunda takıldı. Format DVD'si de aynı şekilde windows simgesinde takıldı hiçbir tepki vermedi. Windows 8'in format DVD'si de yine aynı şekilde mavi Windows logosunda takılı kaldı. Bu sebeple Windows 7 yüklemek zorunda kaldım. Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Windows 8 veya 10 kullanabilen arkadaşlar nasıl kullandıklarını yazabilir mi? Bu sorunu nasıl çözerim? Teşekkürler.

• Maksim1

Bu arkadaş yardimci olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha1967 -- 19 Eylül 2015; 14:33:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam konuya çağıralım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    İşlemciyi 775 bir anakart ile mi kullanıyorsunuz? Modlu işlemcilerde genelde birkaç kullanım sorunu ortaya çıkıyor.
    Bunun için en mantıklı 2 tane çözüm var;
    Yandaki plastik parçayı iyice döktüğümüzden emin olmak ve soket pinlerinin yamuk olup olmadığını kontrol etmek,
    Anakart BIOS'unuza Xeon işlemci modelinizin microcode'unu eklemek.
    Eğer 775 pinde kullanıyorsanız ve Xeon microcode ne bilmiyorsanız:http://www.delidded.com/lga-771-xeon-microcode/
    Sorunuz olursa da sormaktan çekinmeyin. 6-7 anakart üzerinde bu işlemi denedim ve başarılı sonuç aldım.
    Yardım ettiysem ne mutlu bana,
    Değişimsever (Emre)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Degisimsever D kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım işlemci direk tak kullandı. İşlemcinin yanları kesikti ve lehimliydi. O yüzden bir sıkıntı yok ancak modlamayı bilmiyorum daha önce hic denemedim

Edit:Anakartim ASUS P5G41T M-LX. Şu an en güncel BIOS var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fil Yutmus Boa Yılanı -- 19 Eylül 2015; 19:01:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bu iş güncelliğe bakmıyor. En güncel BIOS'un ROM dosyasını alıp içine işlemci microcodeunu (işlemci tanıtma kodu) ekleyip ASUS'un BIOS üzerinde olan EZ Flash programı ile BIOS'u flashlıyoruz. Olay bundan ibaret. Attığım linkten yararlanabilirsiniz, sorunuz olursa da yanınızdayım. Ayrıca anakartınızın uyumluluğu da normal, bir sıkıntısı yok.
    EK ÇÖZÜM: BIOS'i tamamen sıfırlarsanız bu sorun düzelebilir. Büyük ihtimalle sorun Windows 8 ve 10'un gerekli kıldığı birkaç eksik özelliğin anakart tarafından görülememesinden kaynaklı.(SSE3,CE128 gibi) (BIOS'u sıfırlamak için ise anakarta gelen tüm gücü kesip anakartın üzerindeki pili çıkartıp birkaç dakika bekleyio tekrar takıp bilgisayarı açma yöntemini kullanabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degisimsever -- 19 Eylül 2015; 22:18:31 >
  • Degisimsever D kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemi denedim. Yaptıktan sonra yeniden tarih saat girmemi istedi herhalde olmuştur Bu modlama işleminde yardımınıza ihtiyacım olacak çünkü böyle bir tecrübem yok yanlış bir şeyler yapmaktan korkuyorum çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam ben sana gün içinde son bios dosyanı modlayıp gönderecem. şuan köyde elektrik yok sanırım 13:00 gibi gelir bios dosyanı hazırlar gönderirim. umarım sorunun çözülür.

• Xeon e5450 arıyorum bende.
  • Merhaba,
    Yükleyeceğiniz BIOS dosyasını hazırladım, BIOS flashlamayı biliyorsunuzdur, o işlemi yapacaksınız. Başka bir olay yok. Sorun çözülmezse değişik yöntemler deneyeceğiz.
    s6.dosya.tc
    bios1011.rar dosyas�n� indir - download
    http://s6.dosya.tc/server2/06a9k7/bios1011.rar.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Xeon e5450 arıyorum bende.

Hocam hiç Aliexpress'e baktınız mı? Her işlemcinin lehimli ve kenarları kesik versiyonları var. Aradığınızı bulacağınızdan eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Degisimsever

quote:

Hocam hiç Aliexpress'e baktınız mı? Her işlemcinin lehimli ve kenarları kesik versiyonları var. Aradığınızı bulacağınızdan eminim.

Bakıyorum, gerçi anakartın soketine ufak bir mod da çok zor değil aslında.
  • mod bios hazırladım hocam. deneyin inşallah netice alırsınız. anakartınızdan bende de mevcut hatta şuan satışa koydum. xeon e5450 ile epeyce kullandım. win 7, win 8.1 kurdum sorunsuz kullandım. Sizinde normal şartlarda sorunsuz tüm kurulumları yapmanız lazım. bios dosyası aşağıdadır. yüklerseniz neticeden haber verirsiniz. saygılar

s6.dosya.tc
    asusmod.rar dosyas�n� indir - download
    http://s6.dosya.tc/server2/50vtt1/asusmod.rar.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Degisimsever

quote:

Bakıyorum, gerçi anakartın soketine ufak bir mod da çok zor değil aslında.

işlemci soketi kesmek gerçekten çok basit sadece dikkat edilmesi gereken husus o plastik tırnaklar göründüklerinden daha yumuşak o sebeple sert plastiği keser gibi abanmamak ve fazla baskı uygulamamak gerekli. maket bıçağı yada ısıtılmış keskin meyve bıçağı ile çok iyi netice alırsınız. zaten tırnaklardan bir tanesi rahat kesiliyor çünkü yanında pinler yok, sadece diğer tırnağı keserken dikkat gerekiyor pinler o tırnağa çok yakın. yalnız uyarması benden modifiye bir hastalıktır ve hergün ilerler. ben i5 3570k ve g3258 işlemcilerine delid işlemi yapmıştım. insan bir kere yaptımı duramıyor.

• hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Evet ben de yapmıştım bir baktım pinlere biri hafif eğrilmiş. Beni bir korku aldı. Neyseki geçen gün bilgisayarı açtım

• hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Hocam böyle bir hata verdi

Xeon İşlemcileri Kullananlar Bakabilir mi?
  • bios pilini çıkarıp takmayı denediniz mi
  • Herkese çok teşekkürler modlayabildim anakartı yardımcı olan-olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price

Herkese çok teşekkürler modlayabildim anakartı yardımcı olan-olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum

hocam netice ne ? kurulum denemeniz başarılı oldu mu ?

• Benc

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.