Şimdi Ara

U İşlemci İyi Midir? Yoksa HQ İşlemci Mi Tercih Etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
31.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayar alacağım. i7 4. Nesil HQ işlemcili ve i7 5. Nesil U işlemcili modellere baktım. Ama kararsız kaldım. U modeller hem hafif hem de taşınabilirler. Ancak performans açısından HQ'nun daha iyi olduğu görülüyor. Benim işimi görecek bir bilgisayar şu: 1 GB'lik tarayıcı belleği aktifken bana 1080p filmi takılmadan oynatabilecek hafif bir bilgisayar arıyorum. Bu açıdan i7 5. Nesil U işlemciler nasıldır? Yoksa biraz daha ağır olmasına rağmen i7 4. nesil HQ mu tercih etmeli? İkisini karlılaştırmanız mümkün müdür? Bir de bu ikisini ısınma sorunu açısından ele alınır mısınız? Teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalamirHun -- 15 Temmuz 2015; 11:20:57 >

• 1080p filmi celeron alsan bile oynatır. Zaten artık o işi işlemciden çok ekran kartı yapıyor. İnternet ve film için alıyorsan u serisi al ama onların fiyatları da yüksek oluyor genelde.
  • İşlemcilerin ikiside i7 serisi zaten. O kadar işlemi aynı anda kaldırması açısından soruyorum. Bir de 4. 5. nesil olması çok fark eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalamirHun -- 15 Temmuz 2015; 13:21:26 >
  • u serisi almamalısın nesili yeni ama parformansı düşük
  • BalamirHun kullanıcısına yanıt
    eğer film vs içinse u işlemciler tercih edilmeli. ki 5. nesil i7-U dan bahsetmişsin. çok daha az enerji tüketeceği için batarya performansı artacaktır. merak etme istediğin performansı fazlasıyla verir.
  • U işlemci al.Oyunlarda kesinlikle aralarındaki farkı hissetmezsin.U işlemci ısınmayacağı için daha rahat oyun oynarsın.En basitinden pc ısınıyor diye kafaya takmazsın.

Bende mesela i5 4200m 2,5-3,1 ghz var.İşlemci gücünü sınırlamadığım zaman oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor.Geçen işlemciyi %80e sınırladım 75 dereceyi geçmedi.Performans olarakta hiç bir fps düşüşü filan yaşamadım.Al u işlemci bak keyfine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

U işlemci al.Oyunlarda kesinlikle aralarındaki farkı hissetmezsin.U işlemci ısınmayacağı için daha rahat oyun oynarsın.En basitinden pc ısınıyor diye kafaya takmazsın.

Bende mesela i5 4200m 2,5-3,1 ghz var.İşlemci gücünü sınırlamadığım zaman oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor.Geçen işlemciyi %80e sınırladım 75 dereceyi geçmedi.Performans olarakta hiç bir fps düşüşü filan yaşamadım.Al u işlemci bak keyfine.

Peki U işlemci aldığıma ne gibi bir durum beni pişman edebilir? Neyde yetersiz kalır U işlemci?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BalamirHun kullanıcısına yanıt
    U işlemci oyunlarda ve günlük kullanımda yeter.

Ama ben her gün 3-4 saat boyunca render yapacağım dersen U işlemci alma.Laptoplardaki en büyük sıkıntı ısınmadır.U işlemciler ısınmaz al bak keyfine.
  • U'lar 2 , HQ'lar 4 çekirdektir. HT açıldığında U'lar 4 , HQ'lar 8 çekirdek olarak görünür.

Yanı HQ>U>M
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

U'lar 2 , HQ'lar 4 çekirdektir. HT açıldığında U'lar 4 , HQ'lar 8 çekirdek olarak görünür.

Yanı HQ>U>M

benim bildiğim
    HQ>H>M>U

m'ler tasarruf amaçlı işlemci değil ki, 3230m'in dövdüğü bir sürü u serisi işlemci var
    http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-3230M+%40+2.60GHz
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-4500U+%40+1.80GHz

4200u'yu söylemem gerek bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 15 Temmuz 2015; 23:19:38 >

• İki işlemciyi karşılaştırdım aralarında çok bariz farklar görünmüyor açıkçası. Hangisini aldığımı yorumumu yazarım
  • Peki sizce hangisi daha en az 4 yıl sorunsuz çalışır? Bundan kastım pil ömrü her sene kısalıyor. O yüzden U işlemciler daha avantajlı gibi geldi bana ama...
  • Eğer batarya ömrü artsın ve bilgisayar az ısınsın istiyorsan U; daha fazla performans istiyorsan HQ almalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih54102 -- 16 Temmuz 2015; 14:02:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.