Şimdi Ara

xeon işlemci ve destekleyen anakartlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aylardır bilgisayarımı yükseltmek istiyorum. Gücümün yettiği en yüksek işlemciyi alacağım haliyle.

Aklımda q9450 vardı. Lakin arayıp taradıkca xeon işlemcilerin 275 dolardan başlayarak ülkemizde satıldığını görünce çok şaşırdım. Ve aralarında 775 chipsette çalışan ürünlerde mevcut. Ama bu işlemcinin dahi hangi anakartlarda çalışabileceğini anlayamadım. (INTEL QUAD-CORE XEON X3320 2.5GHZ 1333MHZ LGA775 İŞLEMCİ,http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=46&productid=bd99269 )

Sizce atıyorum q9450 ya da 9550 ile bu işlemciyi karşılaştırırsak ciddi bi bir fark görebilirmiyiz. Günlük kullanımdan ziyade 3d ve 2d uygulamalarda kullanacağım bu makineyi. Tabi kırk yılın başı bi oyun oynamak istediğim zaman işlemciden dolayı bir fark görmek de istemem.

Birde yukarıda örnek verdiğim işlemciyi 775 i desteklemesi açısından diyorum sıradan bir anakartta kullanabilirmiyiz.

Kolay gelsin.

• Xeon işlemciler Hakkında Pek Bir Bilgi Bulamadım. Bende Merak Ediyorum. Acaba Xeon İşlemcilerin Diğer Intel Dual Core ve ya Quad Core Lardan Farkı Ne. Örn. INTEL DUAL-CORE XEON 3110 3.0GHZ 1333MHZ LGA775 ile INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00GHz 6MB CACHE 1333MHZ LGA775 Arasındaki Fark Nedir...
  • xeon daha çok iş istasyonu ve server bilgisayarlarda kullanılan üst düzel bir intel işlemci. Mesela 5 ila 15 bin dolarlık hp markalı iş istasyonlarında ve mac prolarda xeon kullanılıyor. Lakin eskiden fiyatları uçuktu. Buradaki ürünler ise neredeyse çift çekirdeklilerle aynı parada. Benim almak istediğim ürün ise q9450 ile aynı fiyatta farkı ön belleğinin 6 mb olması ve hızının 2.5 ghz olması biraz daha düşük yani. Ama xeonlarda daha farklı üretim teknikleri uygulandığından normal işlemcilerle karşılaştırılamayacak kadar verimli oluyorlar.

Ama bu yeni ürünün farkı nedir. Neden ucuzdur. Ve acaba q9450 nin yerine alınılabilirmi? Ürünleri almak için 2 haftam var hala kararsızım. Ayrıyetten lga 775 bu ürün, ama örneğin almayı düşündüğüm asus p5q p45 pro anakartta kullanabilirmiyim. Ben bunu merak ediyorum. Bilen bi arkadaş varsa lütfen bi cevap versin.

• Bunu sanki bir kez daha tartışmıştık forumdan bir arkadaşla ... Ama şu forumu inceleyebilirsiniz :

http://www.overclock.net/intel-cpus/325656-quad-x3350-vs-quad-q9450.html
  • Xeon İşlemcilerin Serverlarda Kullanıldığını Biliyordum Fakat Yukarıda Vermiş Olduğum Xeon İşlemci Garibime Gitti. Bu Arada Bilgi İşlem Görevlisi Olan Bir Abim Var. Ona Sordum ve Bana Eski Kullandığımız P4 1.7 İşlemcinin de Xeon Gibi Server İşlemcilerinin Kullanıcılara Uyarlanmış Hali Olduğunu Söyledi. O Zaman 1.7MHz lık Bir İşlemciden Bu Güne Kadar İyi Bir Şekilde Faydalandık, Performansıda Oldukça Güzeldi. Bu da Demek Oluyorki E8400 Almaktansa Xeon 3110 Almak Daha Mantıklı. Fakat Overclock Değerleri Ne Olur Onu Bilemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1366 pin anakart ve işlemciler
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.