Şimdi Ara

Xenon - Bi Xenon Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bi xenon farlarda bildiğiniz üzere tek mercekte hem kısa hem uzun far bulunmakta. Kısa far yanarken projektörün hareketi ile kısa far uzun fara geçiyor.

Gündüz kısa farlar yanmıyorken de farklı bir far reflektörü yardımıyla selektör yapılabiliyor halojen far ile.

Örneğin makyajsız kasa C'de ayrıca bir reflektör var ama kafama takılan şey şu:

Bu makyajlı kasada tek mercek var gündüz nasıl selektör yapılıyor?

Çok yeri araştırdım ama cevap bulamadım.

Sadece mercedeste değil audinin bazı modelleri de böyle artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaudio -- 28 Temmuz 2012; 21:32:12 >

• highline passat var tek mercekten sellektor yapiyor, ama gunduz etkili olmuyor gibi cunku ilk sellektorde ampul isinmadigi icin cok zayif yaniyor,ama gecede sanki şimşek cakarmis gibi yaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk resimdeki mercedes bi-xenon değil bilidğim kadaryla sadece xenon far o,

neyse soruna geçersek

makyajlı kasada tek mercek var,ancak normal uzunlarda var.farlar yanmıyorken sadece uzunlar yanıyor yani mercekle bir ilgisi yok.

ancak bixenonun mantığı farlar da yanıyorken xenon merceğin içindeki perdenin kalkarak hem bu hemde ayrıca uzunların yanmasıyla daha güçlü bir ışık oluşturmak..

bilmem anlatabildim mi
  • xenon, bi xenon, aktif bi xenon, adaptiv xenon gibi tanımlar var. yanlış yazdıysam bağışlayın ama bu konudaki terimleri ve tam olarak ne olduklarını bilen birisi yazarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

ilk resimdeki mercedes bi-xenon değil bilidğim kadaryla sadece xenon far o,

neyse soruna geçersek

makyajlı kasada tek mercek var,ancak normal uzunlarda var.farlar yanmıyorken sadece uzunlar yanıyor yani mercekle bir ilgisi yok.

ancak bixenonun mantığı farlar da yanıyorken xenon merceğin içindeki perdenin kalkarak hem bu hemde ayrıca uzunların yanmasıyla daha güçlü bir ışık oluşturmak..

bilmem anlatabildim mi

Yok ilk foto bi xenon çünkü geçen hafta arkadaşımda kaldım. Arkadaşta C180 var bayağı yol yaptık ve orda gördüm ki gündüz uzunlar halojen gece xenon yani bi xenon.

Yani makyajlı kasada gündüz farlar kapalıyken selektör yapınca merceklerden halojen far yanacak öyle mi? İçine hem xenon hem de halojen mi koymuşlar

•  Xenon - Bi Xenon Hakkında

Bixenon mercekte aradaki perdenin hareketiyle uzuna çevriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time is up

highline passat var tek mercekten sellektor yapiyor, ama gunduz etkili olmuyor gibi cunku ilk sellektorde ampul isinmadigi icin cok zayif yaniyor,ama gecede sanki şimşek cakarmis gibi yaniyor.

İşte çok etkili olmaz gündüz ama mercedes bunu düşünememiş midir yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 için bi-xenon tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaudio

quote:

neyse soruna geçersek

bilmem anlatabildim mi

Yok ilk foto bi xenon çünkü geçen hafta arkadaşımda kaldım. Arkadaşta C180 var bayağı yol yaptık ve orda gördüm ki gündüz uzunlar halojen gece xenon yani bi xenon.

Yani makyajlı kasada gündüz farlar kapalıyken selektör yapınca merceklerden halojen far yanacak öyle mi? İçine hem xenon hem de halojen mi koymuşlar

ilk far bi xenon değil dostum,sadece xenon diye biliyorum ben,

bi xenon far şu şekilde C serilerinde uzun fara dikkat edin,

ben böyle biliyorum yanlış hatırlamıyorsam böylede olmalı,

hayır merceğin içinde değil,merceğin yanında mevcut far var dikkat ederseniz

• quote:

quote:

quote:

neyse soruna geçersek

bilmem anlatabildim mi

ilk far bi xenon değil dostum,sadece xenon diye biliyorum ben,

bi xenon far şu şekilde C serilerinde uzun fara dikkat edin,

ben böyle biliyorum yanlış hatırlamıyorsam böylede olmalı,

hayır merceğin içinde değil,merceğin yanında mevcut far var dikkat ederseniz

Tamam bende ilk attığım fotoyu bunu kastederek atmıştım. Yani demek istediğim örneğin 2010 model xenon farlı bi C serisinin farları bi xenon. Ben ilk fotoyu yanlış atmışım galiba.

Yani makyajlı kasa da o küçücük yere mi far koymuşlar

• Peki bu yeni SL de nerde halojen far. Ortadaki küçük boşlukta mı yoksa

• quote:

Peki bu yeni SL de nerde halojen far. Ortadaki küçük boşlukta mı yoksa

Bu arabanin bi xenon olmasi dahi hata, led olmaliydi :))) opsiyon listesinde vardir herhalde....

• d2s tipli ampüle sahip olan araçlarda ekstra uzun far reflektörü bulunması gerekir.
    bu ampül tipi eski teknolojidir ve 2-3 saniyede max ışıma verir.

mesela astra h ve w211 kasa mercedeslerdeki bi xenonlar bu şekildedir.
    ayrıca uzun far reflektörü bulunur.
    bu tip ampüllerin ateşliyicileri balast içindedir. dolayısı ile ampüller küçük balastlar büyüktür.

daha sonra d1s tipi ampül çıkmıştır. bu ampül çok kısa sürede max ışık verebilir , dolayısı ile selektör işlevide görür.
    bu ampülün ateşliyicisi ampül üzerindedir , ampülleri büyük balastları ise küçüktür.
    bu ampül tipine sahip olan araçlarda uzun far reflektörüne gerek yoktur.

ben uzun bir süre d2s ampüllü bi xenon kullandıktan sonra d3s tipine geçtim.
    kullanmadığım uzun far reflektörüne de gündüz farı koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 29 Temmuz 2012; 10:00:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bayram1599

xenon, bi xenon, aktif bi xenon, adaptiv xenon gibi tanımlar var. yanlış yazdıysam bağışlayın ama bu konudaki terimleri ve tam olarak ne olduklarını bilen birisi yazarmı?

http://www.geceucusu.com/topic/2412-xenon-bi-xenon-far-nedir-nelerden-oluur/
  • fotolardaki c serisi farında da , ilk çıkan farlar d2s olup ekstra uzun far reflektörüne ihtiyaç duyulmuş. gündüz farlar kapalı olduğunda selektör oradan yapılmakta.
    d2s tipinden d1s tipine geçildiğinde ampül çok kısa sürede selektör yapabildiğinden uzun far reflektörü kaldırılmış , onun yerine köşe farı konulmuş.
  • Arkadaşlar xenondan anlıyan arkadaşlara birkaç sorum olacak.

1- karşıdan gelenlerin gözünü çok aldığı için far ayarı yapılabiliyor mu ?
    2- sis lambası için xenon var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: YALI35

Arkadaşlar xenondan anlıyan arkadaşlara birkaç sorum olacak.

1- karşıdan gelenlerin gözünü çok aldığı için far ayarı yapılabiliyor mu ?
    2- sis lambası için xenon var mı?

Sonradan takılan kitlerde far ayarı herhalde farı en alt konuma almak olur.

Var çakma olarak,sis ampüllerinin yerine xenon ampül takılarak yapılıyor,son derece gereksiz.
  • fabrika çıkışlı xenon fara sahip araçlar , yüksekliği otomatik olarak yapar.

mercekli fara sonradan xenon ampül uygulandı ise far ayarı yapmak gerekir.
    bu hem sizin yolu daha iyi görebilmeniz , hemde karşıdan gelen sürücünün gözünü almaması içindir.

merceksiz fara xenon takıldı ise far ayarı için hiç uğraşmayın.

sis farı için xenon ampül vardır. 3000 kelvin değerinde olup sarı ışık verir.
  • D1S xenon sistemi ile, selektör de mümkün kılınmıştır. Kısa sürede ısınır.
  • Benim bildiğim; makyajsız c de uzunlar halojen kısalar xenon, makyajlıda; bi xenon ve uzunuda kısasıda aynı mercekten veriyor. Gündüzleri selektor yapılınca zaten her tipte(halojen, bi xenon) geceye göre etkisi az oluyor ama bana selektor yapan makyajlı c leri ben fark edebiliyorum, heralde fotoğraf makinesinin flash ı gibi olduğundan etkili oluyor. Bu far sistemi yeni cc ve eğer secerseniz yeni passatta bile var yani otomobil firmaları bunu düşünmüştür bence sonuçta taviz verilmeyecek bir konu.

• Cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.