Şimdi Ara

XCode kuramıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yosemite güncellemesi yapmadan Lion sürümünde xcode kullanamaz mıyım?

XCode kuramıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 21 Ağustos 2015; 14:16:16 >

• sanal bilgisayara mac os kurulum için dosya uzantısı ne olmalı? (.raw, .dmg vs)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smile Man

sanal bilgisayara mac os kurulum için dosya uzantısı ne olmalı? (.raw, .dmg vs)

.dmg
  • teşekkürler hocam
  • Hayır kuramazsınız, ancak çok eski versiyonları lion'da kurulabilir..
  • Xcode 4.6.3 en son olarak lion'u desteklemektedir.Onu indirip kurabilirsiniz.
  • Eski bir versiyonu kurmanız gerek fakat eski bir versiyon uygulama geliştirmek için uygun değil . En basitinden xcode 4.x.x'in hiç bir sürümü ios 7 desteklemez bu durumda hiç bir işinize yaramaz . Ayrıca swift'i kullanamazsınız vs... Ekran çözünürlüğüne bakarak hackintosh veya sanal makine olduğunu düşünüyorum . Sanal makine ise yosemite yüklemenizi tavsiye ederim , hackintosh ise tavsiye etmem el capitan'ı bekleyin en azından en güncel sürüm için uğraşırsınız boşa gitmez . 1 sene sorun olmadan kullanabilirsiniz .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Air macOS Kuramıyorum
    5 yıl önce açıldı
    Laptoba chrome os kurdum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yosemite kuramadım. mac olmadan uygulama geliştirmek yalan oldu gibi
  • kurabilseniz bile emin olun sanal makinede xcode çok eziyetli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

kurabilseniz bile emin olun sanal makinede xcode çok eziyetli :)

en iyisi vazgeçmek o zaman..
    bi ara xcode açık kaynak olup linux'a gelme planları vardı. şuan ne durumda acaba
  • Swift'i açık kaynak hale getirmek gibi bir projeleri var ama osx platformunu bırakıp linux üzerinde uygulama geliştirmek.. Apple için düşünüyorsanız hayal

Linux veya başka platformarda ios uygulaması geliştirmek için mono touch, xamarin gibi multiplatform seçenekler var onlara bakabilirsiniz, veya amacınız oyun geliştirmek ise unreal engine, unity gibi seçeneklere de bakabilirsiniz.
  • quote:

Swift'i açık kaynak hale getirmek gibi bir projeleri var ama osx platformunu bırakıp linux üzerinde uygulama geliştirmek.. Apple için düşünüyorsanız hayal

Linux veya başka platformarda ios uygulaması geliştirmek için mono touch, xamarin gibi multiplatform seçenekler var onlara bakabilirsiniz, veya amacınız oyun geliştirmek ise unreal engine, unity gibi seçeneklere de bakabilirsiniz.

xamarin gibi platformlar çok karışık geliyor hocam. unity ile ilgileniyorum da uygulama işine de girmek istiyorum

• o zaman bu işi gerçekten bir iş olarak yapmayı planlıyorsanız en azından 2012-2013 model ucuz yollu bir apple laptop veya mac mini satın almanızı tavsiye ederim, hackintosh'tan veya sanal makineden çok çok daha iyi sonuçlar alırsınız, ikisini de denedim ve gerçeği gibi asla olmuyorlar...
  • quote:

o zaman bu işi gerçekten bir iş olarak yapmayı planlıyorsanız en azından 2012-2013 model ucuz yollu bir apple laptop veya mac mini satın almanızı tavsiye ederim, hackintosh'tan veya sanal makineden çok çok daha iyi sonuçlar alırsınız, ikisini de denedim ve gerçeği gibi asla olmuyorlar...

Hocam Günaydın.. xcode ve swift denemeleri ve ogrenme icin c2duo 8gb ram li yosemite mac mini yeterli gelirmi hayatımızdan bezdirirmi ?? tesekkurler..
  • kotukedi kullanıcısına yanıt
    120gb bile olsa SSD takın, ssd'siz xcode gerçekten sizi çok bunaltır, hem build süreleri hem de her code completition yapmak istediğinizde kasarak çıkan önerilerle uğraşıyorsunuz.
    Benim kod yazmada verimliliğimi arttıran en büyük etken ssd takmak oldu diyebilirim.

İşlemci ve ram'de problem yok işinizi görür.
  • ben bıraktım artık hackintosh, sanal pc falan.. macbook alana kadar uygulama geliştirmekten vazgeçtim. (android,wp bana göre değil).

mac'i de ancak 2 yıl sonra alabilirim
  • El capitan'ı sanal makine kur uygulamanı geliştir mac'i olan bir arkadaşından dağıtımı yapabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: celaldk

El capitan'ı sanal makine kur uygulamanı geliştir mac'i olan bir arkadaşından dağıtımı yapabilirsin .

lion dışında bir versiyon kurabilmeyi beceremedim hocam. hep hata aldım. lion da berbat bir sürüm.
  • quote:

120gb bile olsa SSD takın, ssd'siz xcode gerçekten sizi çok bunaltır, hem build süreleri hem de her code completition yapmak istediğinizde kasarak çıkan önerilerle uğraşıyorsunuz.
    Benim kod yazmada verimliliğimi arttıran en büyük etken ssd takmak oldu diyebilirim.

İşlemci ve ram'de problem yok işinizi görür.

eyvallah hocam cok tesekkurler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.