Şimdi Ara

XC 60 yoksa XC 90 hangisini tercih edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • XC 60 ile XC 90 arasında nasıl bir özellik farkı varki arada bu kadar ciddi fark var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebinkaanhisar -- 21 Temmuz 2024; 18:28:31 >

• sebinkaanhisar S kullanıcısına yanıt
    Ben de bu bahsettiğiniz iki aracın sarı sitedeki ilanlarına bakıyorum. Karar vermek çok zor.

Benim için önemli olan aracın bagaj hacmi ve yol tutuşu…
  • alfazeki A kullanıcısına yanıt
    Xc90 dağa büyük ve ağır olduğundan daha ağır başlı oturaklı bir sürüş konforu vardır diye düşünüyorum ama xc60 daha sportif duruyor daha kıvraktır. Aralarında 12/13 cm yükseklik farkıda var sürüş zevkini daha farklı verebilir ama 1 milyonda çok büyük fark .uzun süre baktım inceledim sonra vazgeçtim almaktan çünkü bu kadar para bağlayacağıma oradan buradan koyup 2.5/3 k civarına aynı konforu verecek yeni markalar piyasaya giriyor onları denemeye karar verdim .özellikle jaecoo 8 phev sene sonuna doğru ülkemizde satışa çıkar diye düşünüyorum zaten byd teşviki alırsa ve ardından cherry de imzaları atarsa hatta mg de o zaman piyasada çok ciddi fiyatların oturmasını beklerim Avrupalı markalar artık cirit atamazlar büyük bir müşteri kaybına uğrayabilirler elbette satamayan olacak ama tiggolar olmasaydı bu müşterileri bilindik Fransız alaman b yada c kasa araçlara yönelecekti ve piyasanın kontrolü hala onlarda olup müşteriyi istedikleri gibi oynatacaklardı diye düşünüyorum..

• Hocam büyük konuşmayım ama piyasada bilinen Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Volkswagen , Honda markaları haricinde bir araç almam mecbur kalmadıkça. İkinci el alırım ama bunlardan alırım, satarken stres yaşamak istemem çünkü her aracımı 24 ay binmeden satıyorum…

Beni düşündüren şey şu: mevcut aracım sedan, 4x4 ve bagaj hacmi 455 lt. Xc60 ise SUV, 4x4 ve teknik verisinde bagaj hacmi 483 lt yazıyor. Arada çok büyük bir fark yok bagaj açısından…
    Ben Kia Renault Citroen volkswagen Nissan ve Bmw markalarını aldım bugüne kadar normalde 3/4 sene ortalama ile kullanıyorum . Uzak doğu araçlarına çok uzak değilim , bugün Volvo bile çinlilerin ve çizgisini hiç bozmadı ..
    Ama xc60 mantıklı araç eğerki ailece gezmeyi seviyorsanız kalabalıksanız. Bana göre xc60 şu anda kullandığım 520i ile aynı genişlikte ama daha kısa , araca bindim ferah kullanışlı ama xc90 da daha geniş ve konforlu .. hatta önce 60 alayım baktım güzel hoş ama dar dersem eğer sonra 90a geçerim diye kafamda kurmuştum..
  • sebinkaanhisar S kullanıcısına yanıt
    Kalabalık değiliz, 4 kişilik aileyiz ama gezmeyi ve bagaj doldurmayı seviyoruz, şemsiye - sandalye vs…

En son mesajınız çok mantıklı aslında. İlk önce , üretim yılı yeni ve km’si düşük bir xc60 alıp, 1-2 yıl bakıp , hem bagaj , hem yol tutuş, hem yakıt, hem konfor açısından değerlendirmek, ve sonuçta xc60’la devam etmek veya xc90’a geçmek. Ufkumu açtınız, teşekkürler…

Benim şu anki aracım c200. Xc60’ın bagajının her halukarda çok daha geniş olacağını ümit ediyorum…
    Elektrikli düşünürseniz ioniq 5 tam sizlik. 527 litre bagajı var. ötvside %10 olduğu için fiyatı oldukça uygun. 1.550m fiyatı var

Ek: dıştan küçük bi araç gibi görünüyor ama araç dev gibi. Misal dingil mesafesi toggdan 20cm geniş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 7 Ağustos 2024; 1:0:47 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    İnternete girip baktım, çok hoş bir araçmış, farklı bir tarzı var. Fiyatı da uygun ama şehirdışı yolculuklar için o menzil bize çile olur.
    Ayrıca, kişisel fikrim şu ki, menziller 800 km üstü olmadıkça (ki uzun yolda en azından 600 km gitsin), dinlenme tesislerinde veya benzinliklerde benzin pompa sayısı kadar elektrikli şarj istasyonu olmadıkça (benzinli 9 ise, elektrikli de 9) , ve dolum süresi de benzin dolum süresi kadar olmadıkça (bir depo benzin 5-6 dakikada doluyorsa, elektrik tam şarj da 10-15 dk’yı geçmemeli) , fosil yakıtın konforundan vazgeçmem…

Xc60 size fazlasıyla yeter,t8 motorlu olanı şiddetle öneririm

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
    t8 motorlu olanı nasıl anlarım? İlanlarda yazmıyor. Özellikle bazı yıl ve bazı donanımlardan mı çıkarım yapmalıyım?
    Bir de neden t8 motorlu olanlarını öneriyorsunuz, artısı nedir?
    ioniq 5 altyapısı 800v olduğu için oldukça hızlı doluyor. %10-80 değeri 18dakika.

300kmde 20dk sarj doldurmak neden çile olsun ki hocam. zaten dinlenmek için, yemek için ihtiyaç için mola vermiyor musunuz?

Evden sarj ile kmde 30-40kuruş, uzun yolda dc sarj ile 1 liraya gezceksiniz.

Ek: veya byd seal u fiyatının 1.6milyon civarlarına düşmesini bekleyebilirsiniz. xc60 gibi premium bir aracı ve sıfır bir aracı çok daha uyguna almış olursunuz. Uzun yolda da sarj ile uğraşmamış olursunuz.
    Car Focus TVyoutube
    First Look 2024! BYD Sealion 6 DMi - Luxury SUV Walkaround Exterior and Interior
    https://www.youtube.com/watch?v=ZUTVCbbURgk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 7 Ağustos 2024; 15:45:15 >

T8 motorlu olan araçlar prizden şarj edilebilen elektrikli motor oldukları için tuketimleri çok düşük ve 400 HP nin üzerinde güce sahipler

https://www.sahibinden.com/s/0HbC03LT

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o fiyatlara kadar çıkamayacağım için baktığım hiç bir ilanda denk gelmemişim demek ki 😀

Muhtemelen 2021-2022 bir xc60 alırım diye düşünüyorum. Tabii bayiye de sormak lazım sıfırı ne kadar diye, iyi bir kampanya varsa şartlar zorlanabilir…
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.