Şimdi Ara

XBOX360 kablosuz gamepad 29$ kargo bedava kaçırmayın!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sitede xbox 360 a ait bir çok aksesuar bulabilirsiniz fakat benim gözüme bir şey çarptı xbox 360 gamepad 29$+kargo bedava fakat altında refurbished yazıyor bunun anlamı nedir.Bu kadar ucuz olmasının bir sebebi vardır mutlaka yani atikten alacaktım 75 TL ye sıfır burdan mı alayım .Alan varmı bu ürünü?

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.21319

• bozulmuş tamir görmüş demek
  • Anladım şimdi bir tane daha rastladım bu genuine yazıyor yani orjinal ve fiyatı 30 $ sizce uygunmu alınırmı ve 0 mı?

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18435
  • genuine gerçek demek. çakma değil anlamında. fiyatda iyi...
  • Walla ben zavvi.com dan siyah (elite) sıfır aldım....Fiyatıda 40 civarı birşeye geldi,bügün eve geldi...Süper fiyata aldım
    Yanlız 2 hafta önce almıştım...Şimdi baktım fiyat tekrar yükselmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manavus -- 14 Nisan 2010; 3:00:53 >
  • refurbished tamir gormus degil de elden gecirilmis demektir. Alindiktan sonra 3 hafta icinde buyuk perakende magazalara iade edilen mallar hicbir sorun olmasa dahi sifir urun gibi satisa cikarilmazlar. bu nedenle elden gecirilirler (uzerinde cizik varsa kasasi degisir vs.).

guvenilir yerden alindiginda refurbished cok mantikli bi hareket. yeni urunu %20-%50 arasi daha ucuza alirsiniz. ama satis yapan sitenin guvenilir olmasi lazim. refurbished urunlere ekseriyetle 3 ay uretici garantisi verilir. bunun oldugundan emin olun.
  • burakcav arkadaşım yanlış biliyosun refurbished demek tamir görmüş cihazların kapakları değiştirilip sıfır gibi olup sıfır diye satılan mallardır.refurbished cıhazlarda fena degıl aslında ama yıpranma oranı daha yuksek fabrıka cıkısına göre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ref demek aslında her iki anlamda da kullanılıyor bu nedenle tam olarak bilinemiyor ne olduğu,

yani hem tamir görmüş olabilir, ya teşhir ürününün kutulanması akabinde oluşmuş olabilir ya da mağazada uzun süre bekleyip kutusu filan yamulmuş bozulmuş ürünlerin yeniden kutulanması ile olabilir

her türlü de üretici tarafından elden geçirildiği için 6 ay ya da daha fazla garanti verilir bu ürünlere...
  • refurbished tamir edilmiş bozuk ürün de olabilir. ne olduğundan emin olamazsınız. kesin konuşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcav

refurbished tamir gormus degil de elden gecirilmis demektir. Alindiktan sonra 3 hafta icinde buyuk perakende magazalara iade edilen mallar hicbir sorun olmasa dahi sifir urun gibi satisa cikarilmazlar. bu nedenle elden gecirilirler (uzerinde cizik varsa kasasi degisir vs.).

guvenilir yerden alindiginda refurbished cok mantikli bi hareket. yeni urunu %20-%50 arasi daha ucuza alirsiniz. ama satis yapan sitenin guvenilir olmasi lazim. refurbished urunlere ekseriyetle 3 ay uretici garantisi verilir. bunun oldugundan emin olun.

Genelde refurbishedler bozuk oluyor. Çünkü müşterilerin mağazadan aldığı problemsiz çalışan aletini durduk yere geri verme oranı sizde bilirsinizki çok düşüktür. İade Edilen Ürün Ya hepten bozuktur, ya çiziği kırığı eziği vardır yada işlevini tam oalrak yerine getiremiyordur vsvsvs.

O yüzden refurbished ürünlerin %95'i bozuk yada kırık olup tamir görmüş cihazdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 14 Nisan 2010; 12:44:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manavus

Walla ben zavvi.com dan siyah (elite) sıfır aldım....Fiyatıda 40 civarı birşeye geldi,bügün eve geldi...Süper fiyata aldım
    Yanlız 2 hafta önce almıştım...Şimdi baktım fiyat tekrar yükselmiş

Free delivery diyor , Türkiye'ye de bedavaya mı yolluyorlar ?
  • ben bu siteyi 2 yildan beri sorunsuz kullaniyorum ve bircok kisiye de öncü oldum
    Koldan bende aldim(oem) ve 1yildir sorunsuz kullaniyorm almak isteyen tereddüt etmesin orjinalinden ayirmak zor
    sadece xbox degil akliniza ne gelirse bedava kargo az önce gene 2 siparis verdim yani belirtmeliyimki site sorunsuz
    forumda genis bir konu vardi ama nedense kitlenip rafa kalkti
  • quote:

ben bu siteyi 2 yildan beri sorunsuz kullaniyorum ve bircok kisiye de öncü oldum
    Koldan bende aldim(oem) ve 1yildir sorunsuz kullaniyorm almak isteyen tereddüt etmesin orjinalinden ayirmak zor
    sadece xbox degil akliniza ne gelirse bedava kargo az önce gene 2 siparis verdim yani belirtmeliyimki site sorunsuz

site sorunlu demedik zaten, çoğumuz kullanıyoruz bu siteyi... orijinalinden ayırmak diye de bir şey yok çünkü kollar zaten orijinal ve fakat tamirden geçirilmiş ürünler... ayrıca aynı sitede sıfırları da satılıyor ki sanırım 20 dolar daha pahalıya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

ben bu siteyi 2 yildan beri sorunsuz kullaniyorum ve bircok kisiye de öncü oldum

site sorunlu demedik zaten, çoğumuz kullanıyoruz bu siteyi... orijinalinden ayırmak diye de bir şey yok çünkü kollar zaten orijinal ve fakat tamirden geçirilmiş ürünler... ayrıca aynı sitede sıfırları da satılıyor ki sanırım 20 dolar daha pahalıya...

emin ol su an siteden haberi olmayan yüzlerce üye vardir(bir üsteki sorulara bir bak)
    ben tamirden gecmis ürünlerden bahsetmiyorumonce bir oku yazdigim parantez icini vs, bir aralar satilan ama su an stokta olmayan kaliteli fake lerden bahsediyorum tam hatirlamyirum ama fiyati gayet uygundu
    http://blog.ishopvideogame.com/2010/02/differences-between-fake-xbox-360-wireless-controller-and-real-ones/
    o 20$ pahali dediklerin sadece kol degil pc icin adaptoruyle birlikte satilan genuine pack

• quote:

emin ol su an siteden haberi olmayan yüzlerce üye vardir(bir üsteki sorulara bir bak)
    ben tamirden gecmis ürünlerden bahsetmiyorumonce bir oku yazdigim parantez icini vs, bir aralar satilan ama su an stokta olmayan kaliteli fake lerden bahsediyorum tam hatirlamyirum ama fiyati gayet uygundu
    http://blog.ishopvideogame.com/2010/02/differences-between-fake-xbox-360-wireless-controller-and-real-ones/
    o 20$ pahali dediklerin sadece kol degil pc icin adaptoruyle birlikte satilan genuine pack

şu bak-yap-et şeklindeki saçma sapan emir cümlelelerine devam edersen ben de tam sana uygun bi üslup kullanmaya başlarım haberin olsun...

1- tartışma site güvenilir ya da değil tartışması değil, yukarıda yazılanları sen de iyi okursan daha iyi olur bence... site güvenilir midir diye sorgulayan olmamıştı.
    2- 20 $ pahalı dediklerim başlığında --refurbished ibaresi olmayan--, yanında pc için receiver ı olmayan ürünler.senin dediklerin daha da pahalı doğal olarak. anlaşılmadıysa link vereyim mi dealextreme'den?
    3- konuda çakma kollardan da bahsedilmiyor, gerçek olan refurbished ürünlerin ne olup, ne olmadığı tartışılıyor...

neticede konuyu açan kişinin danıştıklarıyla alakası yok yazdıklarının... ben sadece bunu demek istemiştim... ayrıca tekrarlıyorum: bana bir şey yazarken üslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim... yoksa yazdığına göre karşılık vermesini iyi bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Nisan 2010; 1:53:07 >

• Tabii dealextreme'den alışverişi kafaya koyduysanız, aldığınız ürünü beklemeyi unutun. Bu siteden bir kaç alışverişim oldu, hiç biri de iki haftadan önce ulaşmadı elime. Tabii PTT'nin geciktirmesi de etkili oluyor.

Bir de yeterli İngilizce'nizin olması lazım dealextreme'den alışveriş yapmak için. 13 Mart'ta verdiğim toplu siparişte gelen kargoda iki ürün eksikti. Dünden beri firma yetkilisiyle konuşuyorum. Ürünlerden birinin üretimi durmuş, değiştirelim mi diye sordular. Diğer ürünün ne olduğu hala belli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

şu bak-yap-et şeklindeki saçma sapan emir cümlelelerine devam edersen ben de tam sana uygun bi üslup kullanmaya başlarım haberin olsun...

1- tartışma site güvenilir ya da değil tartışması değil, yukarıda yazılanları sen de iyi okursan daha iyi olur bence... site güvenilir midir diye sorgulayan olmamıştı.
    2- 20 $ pahalı dediklerim başlığında --refurbished ibaresi olmayan--, yanında pc için receiver ı olmayan ürünler.senin dediklerin daha da pahalı doğal olarak. anlaşılmadıysa link vereyim mi dealextreme'den?
    3- konuda çakma kollardan da bahsedilmiyor, gerçek olan refurbished ürünlerin ne olup, ne olmadığı tartışılıyor...

neticede konuyu açan kişinin danıştıklarıyla alakası yok yazdıklarının... ben sadece bunu demek istemiştim... ayrıca tekrarlıyorum: bana bir şey yazarken üslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim... yoksa yazdığına göre karşılık vermesini iyi bilirim.

Burasi benim icin sicak bir ortam ve genelde ben senli benli konusurum arkadasimla konustugum gibi
    ama haklisiniz bu herkese uygun degil o yüzden özür diliyorum ve bunu size ceviriyorum
    öncelikle ben bilgim olmadigi konularda mesaj yazmam
    1-Siz mod musunuz admin misninz ?ben hem arkadasin "Anladım şimdi bir tane daha rastladım bu genuine yazıyor yani orjinal ve fiyatı 30 $ sizce uygunmu alınırmı ve 0 mı?" sorusuna hemde site hakkinda bilgisi olmayanlara cevap yazdim sizin bilginiz olup olmamasi beni mesaj yazip yazmama konusunda alakadar etmez etmemelidir de

2-ben vereyim linkleri
    Refurbished 28$http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.21319
    Mesajimda bahsettigim oem pack 30$(sahtedir orj degildir isterseniz kolu söküp resim cekeyim boyle bir konuda vardi yabanci forumda bulamadim)http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18435
    Bu da bahsettigim receiverli kol 58$http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18437
    e baska? baska yok

3-konuda ayrica benim bahsettigim oem pack den de link vermis arkadas ve ben hep bu ürün hakkinda yorum yaptim ama siz analamadiniz galiba
    ""Anladım şimdi bir tane daha rastladım bu genuine yazıyor yani orjinal ve fiyatı 30 $ sizce uygunmu alınırmı ve 0 mı?

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18435 ""

• Burdan bende kol almistim
    30 $ olani
    kullaniyorum sorunsuz ama bana da sahte gibi geldi
    tus tepkimeleri plastik kalitesi felan belli ediyor kendini
  • Oncelikle benim daha once yaptigim tanim:
    quote:

refurbished tamir gormus degil de elden gecirilmis demektir. Alindiktan sonra 3 hafta icinde buyuk perakende magazalara iade edilen mallar hicbir sorun olmasa dahi sifir urun gibi satisa cikarilmazlar. bu nedenle elden gecirilirler (uzerinde cizik varsa kasasi degisir vs.).

Bu da benim yazdiklarima gelen itirazlar:

quote:

Orijinalden alıntı: xboxmaniac
    burakcav arkadaşım yanlış biliyosun refurbished demek tamir görmüş cihazların kapakları değiştirilip sıfır gibi olup sıfır diye satılan mallardır.refurbished cıhazlarda fena degıl aslında ama yıpranma oranı daha yuksek fabrıka cıkısına göre

quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.
    Genelde refurbishedler bozuk oluyor. Çünkü müşterilerin mağazadan aldığı problemsiz çalışan aletini durduk yere geri verme oranı sizde bilirsinizki çok düşüktür. İade Edilen Ürün Ya hepten bozuktur, ya çiziği kırığı eziği vardır yada işlevini tam oalrak yerine getiremiyordur vsvsvs.
    O yüzden refurbished ürünlerin %95'i bozuk yada kırık olup tamir görmüş cihazdır...

Simdi arkadaslar siz kendinizce "refurbished" kelimesini hangi anlamda kullaniyorsunuz onu ben bilemem ama bunun tum buyuk elektronik cihaz ureticileri tarafindan kullanilan, evrensel kabul gormus tek bi anlami vardir. Wikipedia'dan alinti yaparak yaziyorum:

"Refurbished", in reference to computers or laptops, means that the equipment was returned to the manufacturer either because the customer simply didn't want it or a minor problem was found. Before re-selling the equipment, manufacturers fix and certify the unit and sell it at a discount. Manufacturers often replace the outer case on the product, before selling it on. This is especially true for laptop and desktop computers.

Refurbished products cannot be sold as new products in the US, which is why they are relabeled as refurbished or refreshed units even if they are good-as-new (if, for example, the unit was returned for some reason unrelated to the product itself, such as the customer changing their mind about the color). Refurbished items may have scratches, dents or other forms of cosmetic damage which do not affect the performance of the unit.

OZETLE: ureticiye keyfi bi sebepten ya da kucuk bi problemden dolayi geri iade edilen urunler icin kullanilan bi terimdir. Amerika'da bu urunler sifir bir urunden farksiz olsalar dahi yeni urun diye satilamazlar. Uzerinde kucuk cizikler vs. olabilir. cogu zaman uretici sadece dis kabi degistirip urunu tekrar refurbished diye satar.

Simdi benim yazdiklarima geri donelim. ben ne demisim: 3 hafta icinde geri getirilen mallar demisim. 3 haftadan sonra sen mali geri getirdiginde sana parani geri vermezler. Ya problemli urunu tamir eder geri verirler ya da tamir edilemiyor diyip yeni urun verirler. Tamir edilemeyen urunu de zaten baskasina refurbished diye satamazlar. Bazi magazalar (Walmart gibi) bu 3 haftalik sureyi 3 aya kadar cikarabiliyor.

Sonra baska ne demisim: guvenilir yerden refurbished alirsaniz hicbir sorun olmaz. yani uretici tarafindan refurbished edilen (factory refurbished) urunleri alirsaniz sifir urun almis gibi iciniz rahat olabilir. Ama gidip ne udugu belirsiz ebay saticisinden refurbished urun alirsaniz, size 2 sene kullanilmis arkasindan bozulunca tamir edilip refurbished diye pazarlanmis bu urunu hasirt diye takarlar. O yuzden refurbished urun alirken ne yaptigini farkinda olmak gerekir.

Ben bu basliga konu olan internet sitesini bilmiyorum. ama refurbished kelimesini yukaridaki arkadaslarin anladigi anlamiyla degilde sozluk anlami ile kullaniyorsa bu gamepad hic korkmadan alinabilir.

Ha simdi siz diyebilirsiniz ki "Wikipedia neymis, ben wikipedia'dan daha iyi bilirim. Hem wiki'de yazan hersey dogru mu!" E o zaman sen de ana britanica'dan kaynak gosterirsin biz de sana inaniriz.

Son bir not: Walmart iade edilen her 3 urunden 2'sinde hicbir teknik problem olamdigini raporluyor.
    Bunun anlami sudur: "refurbished ürünlerin %95'i bozuk yada kırık olup tamir görmüş cihazdır ---> kulliyen yanlis!!!"

Hadi simdi kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakcav -- 9 Mayıs 2010; 0:01:12 >

• @burakcav

iyi niyetini anlıyorum ama bu şekilde istemeden de olsa insanları yanlış yönlendirebilirsin.

Refurbished için wikipedia'da ne yazdığı, sözlük anlamınının ne olduğu pek de önemli değil... keşke o kadar kolay olsaydı, biz de olayı senin kadar kolay açıklığa kavuşturabilseydik.

Bir kere Refurbished ürünleri tek bir tanım altında toplayamazsın ya da sadece wiki'de yazdığı gibi "kullanıcının keyfine göre geri verdiği ürünlerdir" diye sınırlandıramazsın, yanlış olur, eksik olur... Amerika'da yaşayan ya da orada alışveriş eden arkadaşlar çok çok daha iyi bilirler, başka türlü hikayeleri olan ürünler de büyük mağazalar ya da bu tip internet siteleri tarafından refurbished grubuna kolaylıkla sokulabiliyor. Yani herhangi bir sebepten cihaz bozulursa ve geri getirilip fabrikada tamir edilirse buna da Refurbished denerek de tüketiciye sunulabiliyor. ya da mağazada kullanılan elden ele dolaşan ürünler fabrikada sıfırlanırsa kalkıp buna da Refurbished diyebiliyorlar...

özetle "wikipedia'dan baktım doğrusu sadece buymuş" gibi bir kesin hüküm olamaz. kelimenin wiki'deki anlamının ne olduğu değil, piyasada/gerçek hayatta nasıl kullanıldığı, nasıl anlaşıldığı önemli...

ayrıca bu gibi özel terimler için wikipedia %100 geçerli bir kaynak olamaz zaten... ben böyle bir kelimeyi araştıracak olsam teknoloji forumlarındaki uzman sayılabilecek kullanıcıların görüşlerine bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Mayıs 2010; 1:26:40 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.