Şimdi Ara

Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konsol geldi ama ameliyat geçirdiğim için inceleme fırsatım olmadı birkaç gün kutusunda yattı şimdi biraz daha iyi olduğum için bir inceleme yazısı yazmam gerektiğini düşündüm ve tecrübelerimi sizlerle paylaşıyorum.

    Xbox Tarihi ve Xbox One/Forza Motorsport 5 Kullanıcı İncelemesi

    Tarih
    Xbox One'ı anlatmadan önce biraz geçmişi hatırlarsak daha eğlenceli bir inceleme olur sanırım

    Xbox

    Yeni konsol çıkacak çıkmayacak derken açıklanan özellikleri iyi kötü düşünürken bir baktık yeni konsollar piyasaya sürülmüş ve bende bunlardan birini almış bulunmaktayım. Microsoft 2001 yılında konsol dünyasına girdiğinde karşısında çok sağlam piyasada kendine sağlam yer edinmiş bir rakiple Xbox adında bir konsolla piyasaya çıktı ilk etapta birçok kişi ilgi duymadı ama yinede satışlar kötü değildi. Microsoft her ne kadar konsol dünyasında yeni olsada PC platformunun yaratıcısı yazılım dünyasının tartışmasız lideriydi bu özellikleri onlara kısa sürede konsol dünyasına adapte olmasını ve konsol dünyasına yenilikler katmasında yardımcı oldu. İlk Xbox bir bilgisayar kasasının konsol tasarımına uyarlanarak üretilmiş haliydi özellikleride o dönemdeki bilgisayar donanımlarıyla aynıydı.

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi


    Xbox Teknik Özellikleri:

    - Pentium III 733MHz (133MHz FSB)
    - nVidia Grafik kartı: 250MHz NV2x (GeForce 4 Ti serisi ile yakın değerlerde)
    - 2-5x DVD sürücüsü (Samsung, Philips, Thomson)
    - 64 MB DDR SDRAM 200 MHz ana hafıza (6.4 GB/s)
    - 8 GB/10 GB sabit disk (Seagate, Western digital)
    - 10/100 base-T ethernet genişbant internete hazır
    - 3D 64 kanal, AC3 ses donanımı (Dolby Digital)
    - 8 MB’lik çıkartılabilir hafıza kartı
    - HDTV desteği 480p/720p/1080i ye kadar

    Xbox 360

    Microsoft'un konsol dünyasında parlamasını sağlayan konsoldur rakibi Playstation'dan yaklaşık olarak 1 yıl daha erken çıkmıştır bu hamleylen Sony'e büyük bir fark atmıştır. Konsol ilk çıktığında piyasada ki talep karşılanamamış konsol karaborsaya düşmüştür yalnız bu iyi gidişat bir zaman sonra Microsoft ve kullanıcılar için kabus olacağından kimsenin haberi yoktur çünkü ilerleyen zamanlarda konsolun aşırı ısınması sonrası konsol'da teknik sorunlar baş göstermiş 3K olarak bilinen sorun baş göstermiştir. Bu sorun Slim modeli çıkana kadar sürmüş Slim sonrası böyle bir sorun kalmamıştır. Xbox 360 konsol dünyasına yenilikler getirmiş oyuncuların alışkanlıklarını değiştirmiştir bu yenilikler arasında Xbox Live servisi gösterilebilir (İlk olarak Xbox'da tanıtılsada gelişimini 360 döneminde yaşamıştır) Xbox 360'da geliştirilmiş oyuncular için vazgeçilmez bir özellik olmuştur bu özellik sayesinde oyuncular internet üzerinden arkadaşlık kurup birlikte oyun oynama imkanına sahiptir. Bu özelliğin haricinde Kinect sensörüde oyunculuk dünyasına yeni bir sayfa açmıştır bu sensör oyuncuyu hiçbir ek bir donanıma mecbur bırakmadan sadece oyunucunun kendisiyle fiziksel hareketlerle oyun oynamasını sağlamaktadır.

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi


    Xbox 360 Teknik özellikleri

    - 3.2 GHz saat frekansında çalışan, 3 çekirdekli IBM PowerPC tabanlı sistem işlemcisi (CPU)
    - 500 MHz saat frekansında çalışan, ATI tarafından tasarımı yapılan XENOS kod adlı grafik işlemcisi (48 adet tümleşik (Unified) shader, gelişmiş görsel efektlerin yaratımı için GPU çekirdeğine tümleşik 10 MB eDRAM)
    - 800 MHz saat frekansında çalışan 512 MB GDDR3 sistem belleği (CPU ve GPU ortak erişmektedir) ile sağlanan 22.4GB bellek bant genişliği
    - 5.1 kanallı Dolby Digital çevresel ses sistemi
    - DVD okuyucu
    - High Definition desteği (720p ve 1080i) (FirmWare güncellemesi ile 1080p desteği de etkinleştirildi)
    - 3 adet USB 2.0 kapısı (S modelinde 5 adet)
    - 4 kablosuz gamepad desteği

    Xbox One Kullanıcı İncelemesi

    Konsol ve Tasarımı
    Evet şimdi yeni konsolu incelemeye başlayabiliriz konsolun kutusunu elime aldığımda daha ağır olmasını bekliyordum ama beklediğimden çok daha hafif çıktı bildiğiniz gibi Xbox One şimdiye kadar çıkmış Xbox'lar arasında en büyük olma özelliğini taşıyor ama boyutuna göre kesinlikle çok hafif bir konsol hatta acaba içi boşmu diye düşünmedim değil X1 tasarım olarak sade ve şık bir görüntüsü var microsoft X360'dan sonra sanatsal bir tasarım yapmama bir kararı aldı galiba 3K'nın başlarına açan dertten büyük bir ders çıkarmışa benziyor Microsoft. Konsol içindeki donanımın rahat hava sirkülasyonu sağlanacak şekilde tasarlandığını görüyoruz üstte ve yanlarda bulunun hava kanalları ve içindeki büyük boş hacim konsolun rahat çalışmasını işlemci ve GPU'nun iyi soğumasını sağlıyor buda ısı kaynaklı sorunların önüne geçeceğini ve konsolun daha ömürlü olmasını sağlayacağını düşünüyorum konsol uzun süre yükte çalışmasına rağmen rahatsız edici sıcaklığa ulaşmadı ki yeni çıkan konsollarda genelde konsollar ciddi derecede ısınırdı ama Xbox One'da şuan için böyle bir sorun yok buda güzel bir gelişme.

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi

    Konsol ilk açılışta 600MB'lık update'e ihtiyaç duyuyor ve ilk olarak bu güncellemeyi yapıyor.


    Xbox One Kutu İçeriği Şöyle:

    - Kinect Sensörü
    - Xbox headset
    - Xbox controller
    - HDMI kablosu
    - Kullanım kılavuzu

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi
     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi


    Gamepad ve Kinect
    Gamepad tasarımı yine Microsoft'un önceki modellerinden esinlenmiş bir tasarım kullanıyor bu tasarım oyucuya daha iyi bir hakimiyet sağlıyor ve rahat ve konforlu bir oyun deneyimi yaşatıyor. Gamepad'in tuşları bir önceki modele göre neredeyse aynı sadece yeni gamepad daha modern bir hava içersinde yapılan ufak geliştirmeler kesinlikle iyi yönlü yani daha iyi bir gamepad ortaya çıkmış. Gamepad yine 2 adet pille çalışıyor Microsoft yeni gamepad'da sarjlı tasarım seçmemiş. Birazda Kinect'ten bahsetmem gerekirse yeni Kinect öncekine göre çok daha gelişmiş herşeyden önce kamerası 1080p olarak çekim yapmakta ve çalışması daha kusursuz bir hal almış Kinect parti oyunlarında eğlenceli bir ortam sunan bir donanım gelecek dönemde çıkacak oyunlarla Xbox'da çok daha önemli bir yer edinecektir ki Microsoft'un Kinect'i konsolla birlikte satması bunun bir işareti.

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi


    Xbox One Elektirik Tüketimi

    Konsol'un tüketim konusunda tasarruflu olduğunu söyleyebiliriz özellikle Fat Playstation 3'e göre ciddi derecede tasarruflu bir cihaz. Merak edenler için Xbox 360 Slim boşta 100w yükte 130w tüketiyordu.

    Boşta
     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi


    Yükte
     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi


    Not: PS3 Fat Boşta: 170W Yükte: 250W tüketiyordu.

    Xbox One - Playstation 4 Teknik Özellik Karşılaştırması

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi


    Arayüz

    Konsol arayüzü gerçekten kullanışlı olarak tasarlanmış Xbox kullananlar zaten Microsoft'un önceki modellerinde buna alışkınlar yeni konsolda da yazılım konusunda ki uzmanlığını göstermiş Microsoft. Sesli komut ile kontrolda mümkün ama doğru komutları bilmeniz gerekiyor aksi halde bir tepki göstermiyor. Türkçe sese destek yok şuan bildiğiniz gibi ülkemizde resmi satışı şuan için yok gelecekte ne zaman gelir merak konusu umarım Microsoft Türkiye'yi unutmaz Türkçe desteğiyle bir o kadar daha eğlenceli olacaktır. Yeni arayüzde Party chatler devam ediyor 32 kişiye kadar desteklemekte. Xbox One aynı zamanda bir TV kutusu olarakta kullanılabiliyor HDMI çıkışı kullanılarak cihazı TV kutusu gibi kullanabilirsiniz bu sayede kinect ve gamepad ile kanallar arası geçişler veya sesli komut ile kontrol mümkün güzel olan ise bir yandan TV'de Top Gear programını izlerken diğer yandan Forza 5 oynayabilmek güzel bir şey olsa gerek. tabi şuan için bu özellik türkiyede kullanılamıyor ama en kısa sürede kullanabileceğimizi umut ediyorum.




    Sonuç

    Tüm yaşadığım tecrübelerden sonra söyleyebileceğim şey Microsoft yine bir efsane ile karşımızda ve taşıdığı bayrağı bir adım öteye taşımak için dersine iyi hazırlanmış tabi kusursuz değil kinect bazı komutları algılamada sorun yaşıyor ve her zaman stabil çalışmıyor ama bunlar çözülemeyecek sorunlar değil yazılım güncellemeleriyle daha iyi olacağını düşünüyorum konsolun daha ufak olmasını isterdim ama Microsoft mühendislerinin bir bildikleri var diyip boyutunu pek önemsemiyorum zaten TV ünitesinde sabit durduğu için problem yok. Oyun dünyasına getirdiği yeni özellikler bazı alışkanlıklarımızı değiştirecektir oyun konsoluna TV kutusunu kontrol etme özelliği ekleme akıllıca bir hamle gibi görünüyor bakalım bu özellik kullanıcılardan beklenen ilgiyi görebilecek mi bunu hep birlikte görücez. Yeni nesilde her iki konsolda da beklentim daha yüksek bir donanıma sahip olmalarıydı en azından GPU olarak daha güçlü bir GPU tercih edilebilirdi ama Sony ve Microsoft iki konsolda da cimri davrandığını düşünüyorum sanırım bunun nedenide artan maliyet sonucu beklenen kar edilememesi özellikle Sony bu konuda bir hayli tecrübeli olmalı bildiğiniz gibi Sony Cell işlemcisi için büyük bir yatırım yapmıştı neyse daha fazla uzatmadan incelemeyi noktalıyorum Xbox One oyunculara bekleneni verebilecek bir kapasitede bir konsol herkese iyi oyunlar aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz iyi forumlar.


    Xbox ve Playstation Satış Adetleri

    Xbox
    Çıkış Tarihi: 25 Ekim 2001
    Satış Adedi: 24+ milyon (10 Mayıs 2006)

    Xbox 360
    Çıkış Tarihi: 27 Kasım 2005
    Satış Adedi: 64.4 Milyon , Aralık 2011 itibariyle

    Xbox One
    Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
    Satış Adedi: ?

    Playstation
    Çıkış Tarihi: 3 Aralık 1994
    Satış Adedi: 100 Milyonun üstü

    Playstation 2
    Çıkış Tarihi: 4 Şubat 2000
    Satış Adedi: 150 Milyon üstü

    Playstation 3
    Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
    Satış Adedi: 72,5 milyon üstü (9 Şubat 2013)

    Playstation 4
    Çıkış Tarihi:
    Satış Adedi: ?


    Forza Motorsport 5 İncelemesi

    Forza Motorsport 5 İncelemem:

    http://forum.donanimhaber.com/m_84978600/tm.htm

     Xbox Tarihi ve Xbox One Kullanıcı İncelemesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 14 Aralık 2013; 22:18:13 >







  • Öncelikle geçmiş olsun hocam, umarım önemli bir rahatsızlık değildir. İzlenimler için de teşekkürler, eline sağlık.

    Bu arada, ilk Xbox bence gelmiş geçmiş en underrated konsoldur. Halo, Riddick, Fable, PGR, RallySport, Ninja Gaiden, Crimson Skies gibi muhteşem oyunların yanında, PC harici sadece bu konsola çıkan Far Cry ve Doom 3 grafiklerini de unutmamak lazım:)
  • İlk Xbox'ı görünce duygulandım. Ps2'den bıktıktan sonra xbox almıştım grafik olarak o zaman çok ilerideydi. Ninja Gaiden tam bir görsel şölendi. Son 8 senedir Xbox markasını kullanıyorum bakalım bu nesil ne olacak, inceleme için teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    Öncelikle geçmiş olsun hocam, umarım önemli bir rahatsızlık değildir. İzlenimler için de teşekkürler, eline sağlık.

    Bu arada, ilk Xbox bence gelmiş geçmiş en underrated konsoldur. Halo, Riddick, Fable, PGR, RallySport, Ninja Gaiden, Crimson Skies gibi muhteşem oyunların yanında, PC harici sadece bu konsola çıkan Far Cry ve Doom 3 grafiklerini de unutmamak lazım:)



    Önemli değil burnumdan ufak bir operasyon geçirdim iyiyim çok şükür

    Yorumlarınız için teşekkürler yalnız kimsenin ilgisini çekmedi galiba




  • Elinize sağlık inceleme için. Geçmiş olsun bu arada. Xbox One exclusiveleri, gamepad'i ve bir 360 kullanıcısı olmamdan dolayı daha çekici gelsede Türkiye'de sadece oyun kısmının kullanılabilmesi ve %50'lik bir kısmının desteklenememesi yüzünden ilk aşamada XOne almayı düşünmüyorum. Yani Amerika'daki kişiyle aynı parayı vereceğim. Amerika'daki kişi herşeyini kullanırken ben belli özelliklerinden yararlanabileceğim. TR pazarına girene kadar soğuk bakıyorum Xbox One'a.
    Yalnız şunu da söyleyeyim. Hemen hemen kimse beğenmiyor Xbox'ın kutu tasarımını ama bana çok hoş geliyor. Bunun yanında kinect, konsol ve gamepad'in müthiş bir uyumu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8DDC600D -- 10 Aralık 2013; 21:10:33 >
  • Kimse beğenmedi mi incelemeyi? İnsan beğenmese bile sırf verilen emek için bir iki yorum yapar
  • Harika bir konu olmus. Xbox'da Halo ile tanistigim an geldi aklima Ne etkilemisti oyun beni, aninda satin almistim konsolu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zevkle okudum hocam emeğine sağlık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceleme guzel olmus elinize saglik nerden nereye ben sanki bu nesil konsollarin eskiye oranla pek istahla tuketildigini goremedim malum yaslarimizda epey ilerledi ama oyun oynamak hala cok zevkli 80 lerdeki jetonlu atarilerden gunumuze ben cok sansli oldugumu dusunuyorum tum o guzel seyleri yasadigim icin en kisa zamanda xbox one alacagim eski bir xbox ve xbox 360 kullanicisi olarak
  • Eline saglik guzel inceleme olmus. Nereden ve kaca aldigini da payladabilir misin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun, güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık.

    Özellikle ps 4 vs xbox one geyiklerinin döndüğü şu günlerde konsol hakkında bilgilendirici yazınız çok iyi olmuş.

    Görüntü kalitesine ve xbox 360 a nazaran ne gibi iyileşmeler sağladığı üzerinde daha detaylı durursanız 10 numara olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

    inceleme guzel olmus elinize saglik nerden nereye ben sanki bu nesil konsollarin eskiye oranla pek istahla tuketildigini goremedim malum yaslarimizda epey ilerledi ama oyun oynamak hala cok zevkli 80 lerdeki jetonlu atarilerden gunumuze ben cok sansli oldugumu dusunuyorum tum o guzel seyleri yasadigim icin en kisa zamanda xbox one alacagim eski bir xbox ve xbox 360 kullanicisi olarak

    Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar

    Eskiden daha bir heyecanlıydı sanki herşey birde o dönemde çıkan her yeni bir üründe çağ atlanıyordu oyun dünyasında bugün öyle abartılacak bir değişim olmuyor gibi geliyor bana




  • İnceleme için teşekkürler zaman ayırıp zahmet etmişsin. Benim konsolun gelmesi çok geçikti inceleme yapmaktan soğudum o yüzden sadece oyunların incelemesini yapmayı şünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle incelemeleri okuyup soluğu amazonda alıyorum sonra diyorum az sabret ödemelerin var

    İnceleme için teşekkürler. Kesinlikle alacağım bu cihazı ama nezaman

    İyi günler dilerim.
  • inceleme için tebrikler

    şu an yeni bir cihaz alma arifesindeyim
    xbox 360 fat kasamı aksesuarları ile komple sattım
    planım tam takım xkeyli bir sistem almaktı takribi maliyet 850 tl gibi
    şu saatte eski teknolojiye para yatırılır mı
    en uygun hareket ne olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xbox One

    İnceleme için teşekkürler zaman ayırıp zahmet etmişsin. Benim konsolun gelmesi çok geçikti inceleme yapmaktan soğudum o yüzden sadece oyunların incelemesini yapmayı şünüyorum.

    PS fanboyları kara büyü mü yaptı nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evo_4

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xbox One

    İnceleme için teşekkürler zaman ayırıp zahmet etmişsin. Benim konsolun gelmesi çok geçikti inceleme yapmaktan soğudum o yüzden sadece oyunların incelemesini yapmayı şünüyorum.

    PS fanboyları kara büyü mü yaptı nedir?

    Yok hacı ya parayı basıp 3 günde getirtirdim de Dutch Post ile gelmesi yaklaşık 20 gün sürüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xbox One


    quote:

    Orijinalden alıntı: evo_4

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xbox One

    İnceleme için teşekkürler zaman ayırıp zahmet etmişsin. Benim konsolun gelmesi çok geçikti inceleme yapmaktan soğudum o yüzden sadece oyunların incelemesini yapmayı şünüyorum.

    PS fanboyları kara büyü mü yaptı nedir?

    Yok hacı ya parayı basıp 3 günde getirtirdim de Dutch Post ile gelmesi yaklaşık 20 gün sürüyor.

    Geç olsun güç olmasın kanka, senin kadar bizde bekliyoruz.




  • İnceleme için teşekkürler hocam Bir sorum olacak nacizhane ;

    Kinecti nereye koydun ? Slim Led ' tv üzerine sabitleme için herhangi bir aparak çıkıyormu kutudan ? Çıkmıyorsa nasıl sabitleyebiliriz ?
  • Eline sağlık
    Çok iyi hazırlamışsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.