Şimdi Ara

Forza Motorsport 5 Kullanıcı İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forza Motorsport 5 Kullanıcı İncelemesi

Evet merakla beklediğim Forza 5'e sonunda kavuştum ve izlenimlerimi sizlerle paylaşıyorum. Benim gibi otomobil tutkunları için vazgeçilmez oyunlardan biridir Forza serisi benim açımdan geçmişi Forza 3'ten öteye geçmese bile serinin tüm oyunlarını bu oyun sonrasında ne yapıp edip almış ve oynamış bulunmaktayım ilk olarak konsollarda tanıştığım simulatör Gran Turismo'dur ve yeri ayrı bir yerdedir sadece bu iki oyun için konsol satın alırım

Forza Serisi ve Gran Turismo
    Gran Turismo bu türün başlangıcıdır ve tüm dünyada milyonlarca hayranı vardır ilk olarak Playstation'da oynadığımda gözlerimi kırpmadan oynuyordum ve normal binek arabaları kullanabilmek süper bir zevkti çünkü o dönemde Ferrari, Masarati, McLaren vb. araçlar harici kullanabileceğiniz araç sunan bir oyun yoktu ve buda insanı bir noktadan sonra sıkıyordu. Gran Turismo 2 ile oyun daha da gelişti Gran Tursimo 3 ile artık bir marka haline geldiğini ispatladı ve o dönemde büyük ses getirdi. Gran Turismo 4. oyunla daha da gelişti ve işte bu sıralar Microsoft'un stüdyosu olan Turn 10'da Forza Motorsport yaratıyordu. Forza Motorsport ilk olarak her ne kadar Gran Turismo kadar ses getirmesede 3. oyundan itibaren birçok yarış severin ilgisini çekmeye başlamıştı Turn 10 oyunu daha iyi hale getirebilmek için belirli aralıklarla yeni oyunu tanıtıyordu ve her yeni çıkan Forza Motorsport bir öncekinden daha da gelişmiş ve yeni özellikler içeriyordu Turn 10'u bu konuda takdir etmek gerekiyor gerçekten her iki senede bir oyunu geliştirip daha iyi oyun yapmak için azimli bir şekilde çalışıyorlardı ve 4. oyunla birlikte Forza serisi ciddi derecede olgunlaşmıştı. Artık Xbox 360'ın limitlerine ulaşılmıştı ve yeni bir konsola ihtiyaç vardı ve kısa bir sürede yeni konsollar tanıtıldı ve Xbox One piyasaya çıktı Turn 10'da hemen yeni Forza oyununu duyurdu ve Xbox One çıkış oyunları arasında yer aldı.

Oyun Başlıyor
    Xbox One'a Forza 5 Bluray'ni taktığımda arayüzden install'ı seçip oyunu yüklüyoruz ve tam yükleme bitmeden oyun çalışmaya başlıyor güzel bir jenerik eşliğinde oyuna başlıyoruz. İlk olarak direk McLaren P1'in direksiyonuna geçiyoruz ve yarışmaya başlıyoruz (bu sırada tahminim oyun yüklenmeye devam ediyor) yarış bittikten sonra menüye dönüyoruz ve ilk aracımızı satın alıyoruz ben ilk olarak Audi A3 satın aldım ve paramı biriktirdikten sonra Vauxhall Astra VXR (Opel Astra OPC) ile oyuna devam ettim sonrasında Audi S7 aldım ve aracı Auto Vista'da detaylı olarak inceledim.

Grafik
    Auto Vista modunda araçların detayları inanılmaz hiçbir oyunda bu kadar detaylı modellenmiş otomobiller görmedim araçların konsol düğmelerinden en ufak parçasına kadar kusursuz olarak modellenmişler ve mükemmel kaplamaları sayesinde çok gerçekçi görünüyorlar araçların boya kaplamaları bile en ufak detayına kadar modellenmiş ben Audi S7'de boyasındaki detayı resim çekme modunda zoom yaparak inceledim ve gerçek boya renginden fark göremedim ve bu gerçekten inanilmaz. Araçların tamamı olmasada birçoğunun motorları bile modellenmiş buda kaputu açtığınızda insanı mest ediyor özellikle otomobil meraklıları bu özelliğe bayılacaklardır.

Araçları Auto Vista moduna en ufak ayrıntısına kadar inceleyebiliyorsunuz kapıları açıp bagajlarına bakabiliyorsunuz bu oyunda mevcut olan 200 aracın tamamında geçerli. Araçların belirli bölgelerine geldiğinizde çıkan işarete tıkladığınızda (Aracın motoru, lastiği, uzunluğu vs.) güzel bir anlatımla teknik detayları dinleyebiliyorsunuz. Auto Vista'dan çıkıp biraz da oyun içi grafiklerden bahsedecek olursak Auto Vista'da gördüğümüz detay seviyesini oyun içinde göremiyoruz maalesef ama yinede bu haliyle bile rakipsiz bir grafik kalitesine sahip bazı arkadaşlarımız oyunda AA sorunu olduğunu idda ediyorlardı ama ortada abartılacak bir durum yok AA kalitesi yeterli ki benim gibi PC donanımında 16X AA 16X AF yapan biri rahatsız olmadıysa kimse rahatsız olmaz oyun 1080p çözünürlükte 60Fps'le stabil olarak çalışmakta yalnız Turn 10 oyunu yetiştirme telaşıyla E3'de tanıtılan grafiklerden biraz kısmış olduğunu düşünüyorum çünkü E3'de daha iyi oyun içi grafiğe sahip bir Forza tanıtılmıştı bu oyunda biraz kısılmış olarak dikkatimi çekti.

Forza Motorsport 5 Kullanıcı İncelemesi Forza Motorsport 5 Kullanıcı İncelemesi

Oynanış
    Birazda oyun yapısından bahsetmem gerekirse Forza 5 önceki oyunlar gibi belli bir yarışları size diretmeden istediğiniz yarışı seçerek yarışma imkanı sunuyor önceki oyunlarda böyle bir seçeneğiniz yoktu buda bir noktadan sonra sıkıcı oluyordu bu oyunda artık daha özgürsünüz. Oyun menüsünde çoklu oyuncu, serbest sürüş, Forza TV, Rivals, Forza Gallery, Modifiye bölümü ve araç boyama kısımları bulunmakta bunlara ek olarak birde marketimiz var ama şuan için aktif değil sanırım DLC'ler geldiğinde burdan satın alıcaz önceki oyunlar gibi.

Yapay zeka Forza 4 ile benzerlikler sunuyor sürücüler bazen yola kapılıp piste çıkabiliyor bu durumda sizin işinize geliyor yalnız bazen anlamsız inatlaşmalar olabiliyor mesela bazı virajlarda içeri girdiğinizde sizi üstünüze sürerek yan kaymanızı sağlıyorlar buda hızınızı düşürüp diğerlerinin sizi geçmesi yaşanıyor bu durum bazen insanı çılgına çeviriyor. Araç seslerinden de bahsedersek bu adamlar bu işi yapıyor dedirtiyor araç sesleri gerçekten mükemmel ve orjinal sesleriyle birebir aynı bu özellik birçok oyunda maalesef yok bunu iyi yapan nadir oyunlardan biridir Forza bu yüzden Turn 10'a teşekkür etmek gerekiyor. En yakın rakibi Gran Turismo'da anlamsız motor seslerinin neden halen daha oyunda olduğunu kimse çözebilmiş değil umarım kazu yeni nesil Gran Turismo'da bu ses sorununu çözer ve oyun zevki katlanarak artar.

Sonuç
    Forza 5'in en kötü özelliği bir önceki oyundan daha az piste ve araç sayısına sahip olması gösterilebilir ilerleyen zamanlarda DLC ile pist ve otomobiller eklenecektir ama yinede Forza 4'ü yakalayabileceğini sanmıyorum. Oyunun araç dinamikleri gerçek bir simulatörden bekleneni veriyor ve tüm yardımlar kapatıldığında gerçek simulatörcüler ortaya çıkıyor ve biz yarış severler biraz ter dökmeye başlıyoruz Oyun grafik konusunda rakipsiz en yakınrakibi PC'de Alpha testinde olan Project Cars'tır oda daha geliştirilme aşamasında olan bir yapım onun haricinde ses konusunda da şuan için rakibi yok şu aşamada en iyi grafikli en iyi yarış simulatörü yakıştırmasını hakediyor. Gelecekte bu durum nasıl bir değişim gösterir hep birlikte görücez Kazu yeni nesilde kozunu oynamadı karşımıza nasıl bir oyunla çıkacağını hiç kimse bilmiyor yalnız GT serisinde devrime ihtiyacı olduğunu umarım anlamıştır. Kazu yeni oyunu tanıtmasıyla Turn 10'da Forza 6'yı tanıtacaktır ve yine bol rekabetli günlere merhaba diyeceğimizi düşünüyorum tabi bu rekabet ortamı yine biz oyunculara yeni özellikler ve daha iyi bir yarış simulatörleri olarak geri dönecektir Forza 5'i şuan için Xbox One'ı tam kapasiteyle çalıştırdığını düşünmüyorum sakallı rekabet ortamında cihazı daha da ısıtmanın yollarını arayacaktır yeni oyunlar gelene kadar biz simulatör severler Forza 5'i hatim edicez umarım incelememi beğenirsiniz herkese iyi oyunlar.

• Cok guzelincele olmus..elinize saglik..peki kinecti kullanimi nasil oyunda?oyunda bi.fonksiyonu var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 9 Aralık 2013; 21:56:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık, güzel bir inceleme olmuş.

Ama E3'deki Gameplay'de görülen detaylar daha iyiydi sanki. Çevre detayı mesela, final sürümde düşme var gibi.

Forza Motorsport 5: E3 Gameplay
    http://www.youtube.com/watch?v=U_NySJyi2pw

Neden böyle birşey yapılır anlam veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitates

Cok guzelincele olmus..elinize saglik..peki kinecti kullanimi nasil oyunda?oyunda bi.fonksiyonu var mi?

Forza 5'de Kinect kullanılmıyor en azından ben denemedim Forza 4'de yaşadıklarımdan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Elinize sağlık, güzel bir inceleme olmuş.

Ama E3'deki Gameplay'de görülen detaylar daha iyiydi sanki. Çevre detayı mesela, final sürümde düşme var gibi.

Forza Motorsport 5: E3 Gameplay
    http://www.youtube.com/watch?v=U_NySJyi2pw

Neden böyle birşey yapılır anlam veremedim.

Nedeni büyük ihtimal oyunu optimize etmek için zaman yetmemiş olabilir bu yüzden grafik detayları düşürüldüğünü tahmin ediyorum

• Başka bir incelemede , karga bilmemne incelemesiymiş, AI yok oyunda diyorudu, diğer sürücüler , başka oyuncuların kayıtları gibi bişeymiş, güzel bi detay bence
  • Güzel bir inceleme olmuş ben hala Xbox One almamış biri olarak sadece arkadaşında görmüş , oynamış (hatta yatıya kalmış) biri olarak grafiklere laf yok oynanışda alıştığımız Forza fakat bildiğin araçları ve pistleri DLC ile satmak için bilerek çıkartmışlar oyun demo gibi olmuş araç ve pist sayısı ile diğer oyunlar ile kıyaslarsak.Bir de mikro ödeme seçeneğinin gelmesi beni korkutuyor DLC'lere tamam dedik şimdi mikro ödemeler çıkıyor bir yanda saatlerce oynayan ben bir yanda parayı basıp alan adam nerede rekabet nerede yetenek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gran Turismo 8 | ANA KONU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eline sağlık güzel olmuş. Bir benzerini de ben Forza 4 için yapmıştım.

• Eline sağlık çok güzel bir inceleme olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

Başka bir incelemede , karga bilmemne incelemesiymiş, AI yok oyunda diyorudu, diğer sürücüler , başka oyuncuların kayıtları gibi bişeymiş, güzel bi detay bence

Evet böyle bir özelliğide var oyunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

Güzel bir inceleme olmuş ben hala Xbox One almamış biri olarak sadece arkadaşında görmüş , oynamış (hatta yatıya kalmış) biri olarak grafiklere laf yok oynanışda alıştığımız Forza fakat bildiğin araçları ve pistleri DLC ile satmak için bilerek çıkartmışlar oyun demo gibi olmuş araç ve pist sayısı ile diğer oyunlar ile kıyaslarsak.Bir de mikro ödeme seçeneğinin gelmesi beni korkutuyor DLC'lere tamam dedik şimdi mikro ödemeler çıkıyor bir yanda saatlerce oynayan ben bir yanda parayı basıp alan adam nerede rekabet nerede yetenek.

Maalesef yapımcılar kendilerine oyun satışı hariç nasıl para akışı sağlayacaklarını iyi biliyorlar

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar

• Koleksiyonumdan bir Astra OPC

Devamı burda

http://forum.donanimhaber.com/m_83330324/f_//tm.htm#83330324

• Oyunu normal hdd'e kurmanın haricinde oynamak için live dan update yapıyor mu yapıyorsa kaç gb?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Oyunu normal hdd'e kurmanın haricinde oynamak için live dan update yapıyor mu yapıyorsa kaç gb?

Hayir yapmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Oyunu normal hdd'e kurmanın haricinde oynamak için live dan update yapıyor mu yapıyorsa kaç gb?

Hayir yapmiyor

Eyvallah bro, XO da 7 tane oyunum var şuan ama Forza 5'i pas geçtim bu kadar az pist barındıran bir oyunu almam mümkün değil kariyer modunun 4-5 saatte sonra sıkacağı çok belli aynı yerlerde dön babam dön nereye kadar?

• quote:

ARka planda yapıyor bence update.

• quote:

quote:

quote:

Hayir yapmiyor

Eyvallah bro, XO da 7 tane oyunum var şuan ama Forza 5'i pas geçtim bu kadar az pist barındıran bir oyunu almam mümkün değil kariyer modunun 4-5 saatte sonra sıkacağı çok belli aynı yerlerde dön babam dön nereye kadar?

Bari sen yapma böyle bir oyun yeni nesilde buluyorsunda bunuyorsun valla şuan için beni sıkan hiçbirşey yok eski forza'lar gibi tek bir çizgi üzerinde ilerlemiyor oyun kariyer bitince multi akıcaz Allahın izniyle

• quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

quote:

Ben modemi kontrol ettiğimde hiçbir tepki hissetmedim zaten bu tür bir güncelleme yaparken sorması gerekmiyor mu?
  • quote:

quote:

quote:

Ben modemi kontrol ettiğimde hiçbir tepki hissetmedim zaten bu tür bir güncelleme yaparken sorması gerekmiyor mu?

Beni çok bekleetti,ben güncellediğini düşündüm,yanılıyor olabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Beni çok bekleetti,ben güncellediğini düşündüm,yanılıyor olabilirim.

Yalnız yakında iyi bir güncelleme gelebilir oyunda bir takım hatalar var

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.