Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (3396. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Esquire16
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
83.280
Cevap
834
Favori
4.225.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 33943395339633973398
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bunlar işe yaramaz mx4 degil temal grizzy sürmen ve tornavida olarak tor x 8 genelde kullanıyorlar xbox da çin menşeili bir vida çeşidi bulursam atacam linkini

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams
    Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreamsamazon.de
    PS4 PS5 için vida seti, Xbox one/series X Controller kurulum onarım vidaları ve Phillips T6 T8 tornavida Open Shell Tool
    https://www.amazon.de/-/tr/dp/B0BRJ7MNNX/ref=sr_1_10?keywords=xbox+tools&qid=1689768418&sprefix=xbox+tool%2Caps%2C193&sr=8-10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 19 Temmuz 2023; 15:7:52 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    hocam çok pahalıya geliyor bu. trde yok mu? ayrıca şu seviyeye kadar sökebildim. soğutma bloğunu sökemiyorum. görünürde ıslaklık yok sadece fan kanatlarında falan ıslaklık vardı. Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

edit: sökemediklerim şu vidalar Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

edit 2: şimdiye kadar açmış olduğum yerlere yağsız kontak sprey sıksam mı? ileride oksitlenme yapmasın diye sıkın diyorlardı bazı yerlerde ama emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ceyrekkokorec -- 19 Temmuz 2023; 15:36:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2ceyrekkokorec kullanıcısına yanıt

Torx vida onlar, çok uçlu setlerde bulunur bunlar. Birinin şeklini bir yere iz olarak çıkarın, hamur olur macun olur. Yapı marketlerde tekli tornıvidasını bulabilmeniz lazım, ya da nalburlarda.

• SultanApex S kullanıcısına yanıt
    hocam torx var elimde birkaç çeşit. ama bunları açamadım. boyutları tutmadı herhalde.

kediden ziyade o bardağın orada bulunması hata ben özellikle konsola dökülecek şekilde sıvı bırakmıyorum etrafında asla

geçmiş olsun sıkıntı çıkmaz umarım

• GeraltofRiviaCiri16 kullanıcısına yanıt
    hocam 40 M2 ev her şey çok dip dipe duruyor mecburen. kediye de boyunluk taktım etrafına dikkat edemiyo garibim, şak diye vurdu. 1 hafta 10 gün şehir dışında olucam o sırada açık şekilde çekmeceye kaldırdım kurusun iyice.

Pirinç içine gömerek rutubetini alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 19 Temmuz 2023; 18:0:30 >

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    hocam küçük parçalar zarar vermez mi? çoğu yerde pirince yatırmanın bu açıdan zararlı olduğunu duydum.

Ne gibi bir zararı oluyormuş merak ettim, hiç duymadım daha önce. Karar sizin.

soketlerin bileşenlerin arasına sıkışabiliyormuş. siz hangi şekilde koymaktan bahsettiniz? tam sökülmüş haliyle mi yoksa birleşik haliyle mi? şu şekilde dolapa kaldırdım ben bir süreliğine. Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams
    Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ceyrekkokorec -- 19 Temmuz 2023; 18:20:18 >

geçmiş olsun. garantisi yok muydu cihazın?

arkadaşların dediği gibi cihazı kapalı bir poşetin içine koyup pirince yatırın, siz gelene kadar orada kalsın öyle. gelince çalıştırırsınız belki de bir şey olmamıştır.

TronicsFixyoutube
    Xbox Series S Teardown - A Repairability Perspective
    https://www.youtube.com/watch?v=iwsG7z1QL-8&feature=youtu.be
    bu videoyu mutlaka izlemişsinizdir.Tork uçlu tornavidanız yoksa düz uçlu tornavidaylada dikkatlice açabilirsiniz termal padler çok yapışkan olabilir videoya göre sökülmesi gereken vidalı söktüyseniz zorlayıp ayırmaktan korkmayın fan soketine ve bilimum giriş fişlerini sökerken azami özen gösterim mazallah soketiyle beraber elinizde kalabilir yağsız kontak spray veya alkolle temizleyebilirsiniz abartmamak koşuluyla ,3 gün havadar bir yerde kurutmadan cihazı fişe takmayın su temasından sonra en korktuğumuz şey korozyondur suyun birikebileceği yerlere dikkat edin.

Tavsiye edilen pirinç veya tuzun nem çekme işini profesyonel manada silika jel yapar. 1'er gr'lık 25 adet silika jeli açılmış konsolun içine dağıtın ve konsolu naylon bir poşete koyup ağzını kapatarak bekletin. Dönüşünüzde nemden arınmış olacaktır.
    Silika jel çok iyi nem çekici kimyasaldır, kütlesinin %40'ı kadar nemi hapsedebilir. Satın aldığınız pek çok ürünün ambalajında sizlerde denk gelmişsinizdir. Laborant tavsiyesi 🙂...

https://www.hepsiburada.com/keepsake-1-gr-25-adet-silikajel-nem-alici-silika-jel-rutubet-nleyici-kf-giderici-silica-gel-p-HBCV00003NZNX7?magaza=NEBIOGLUK%c4%b0MYA&url_src=and-product-detail

tr.m.wikipedia.org
    Silika jel - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Silika_jel

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Pirinçten de ucuza gelmiş olur :) Nihayetinde işlem sonrası çöpe gidecekti.

Malumunuz gıda ürünlerinin fiyatları çok arttı; yazdığınız gibi daha ucuza gelir 😀... Bu arada silika jellerde tek kullanımlıktır. Gelen ürünlerin işini sağlıklı yapması için nemden uzak depolanmış ve o şekilde kargolanması gerekir. Wikipedia yazısında yazdığı gibi mavi renktedir, nem topladıkça rengi açılıp pembemsi bir renge döner. Satıcıdan teyit aldıkdan sonra gelen üründen gerekirse bir paketi yırtılıp kontrol edilebilir.

hocam çok teşekkür ederim bilgileriniz için ama bu akşam yola çıkacam, konsolu da yanımda götüremem maalesef. alternatif olarak pirince yatırırım. ama havadar bir yere koymam pek mümkün değil, dolapta olması çok sakıncalı olur mu? kedim evde kalacak, açıkta durursa acımaz üstünde tepinir.

Kanımca olmaz, geldiğinizde ilk iş olarak havadar bir yere alırsınız. Ayrıca bir elektronikçiden konsolun içine hava üflettirisiniz. Böylelikle pirinçten kalan toz ve kalıntıları uzaklaştırmış olursunuz.

hocam dediğiniz şekilde düz tornavida ile denedim ama bir türlü çıkmadı heatsink. bu şekliyle üstüne kontak sprey sıkıp dolapta bekleticem. gelince de bir torx ayarlar oraya göre, heatsinki söküp yeni termal macun sürerim. her şeye rağmen olmazsa bir tamirciye götürürüm. ortalama kaça patlar bi fikriniz var mı? su hiç görmedim cihazın içinde, plastik kasanın içindeki demir kasada vardı yalnızca. sizce düzelir mi problem? bir hafta önce sırf konsol için TV aldım, ağır gerginlik çöktürdü üzerime kerata :))

• 
Sayfa: önceki 33943395339633973398
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.