Şimdi Ara

Xbox One X mi? Nintendo Switch mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başka birinin açtığı aynı başlık Nintendo forumunda da var ama buradaki Xbox üstadlarının konuyu kaçırmasını istemedim. Benim gibi arada kalmış arkadaşların da yorumlarıyla ve konsol sahipleriyle birlikte yeniden güzel yorum ve öneriler gelecektir diye umuyorum. Bu aralar ikinci konsol alıp almama konusunu düşünüyorum.

Önce kendi sistemimi yazayım: PS4 İlk Çıkan Standart Kasa + 65 inç OLED TV'ye sahibim.

PlayStation Türkiye'nin son dönemde yaptığı terbiyesizlikler ve PSN'deki diğer tüm saçma konular sebebiyle (bilen bilir) konsolu neredeyse hiç açmama raddesine gelmiştim, ta ki RDR 2'ye kadar. Onun da biraz fiyat olarak inmesini bekledim ve normalde digitalden şaşmayan ben sırf bu adamlara olan sinirimden gittim kutulu aldım ve doya doya oynadım/oynuyorum. Bu tip ekstrem oyunlar dışında PS4'ün P'sini bile açasım gelmiyor, ama cihazımı da artık değmez diye satmayı düşünmüyorum ilerde çıkacak exc. oyunlar için.

Şimdi gelelim asıl konuya, çok uzattım. :)

Nintendo Switch ile ilgili kafama takılanlar / görüşlerim:

- Telefonda, tablette yani kısaca mobil olarak kesinlikle oyun oynama deneyimim yok, çabuk sıkılıyorum ya da küçük ekran bana yetmiyor. Ama çok sürükleyici bir oyunda bu durumu sever miyim bilmiyorum.

- TV'imin görüntüsü oldukça kaliteli ve boyut olarak da bana çok çok yetiyor. (65 inç)

- Kendimi bildim bileli oyun ve konsol konularına çok ilgiliyim, her konsolu aldım ve kullandım. Ama bir kez bile Nintendo konsolum olmadı.

- Nintendo'nun exc. oyunlarını çok merak ediyorum. (Zelda, Mario vb.)

- Nintendo'nun kutulu/digital oyunları epey pahalı gözüküyor, zorlar mı bilemedim.

- TV'ye takılı halindeki grafik kalitesi beni memnun eder mi bilmiyorum.

Xbox One X ile ilgili kafama takılanlar / görüşlerim:

- Full 4K oyun oynatabiliyor olması çok cezbediyor, TV'im hakkını vermek istiyorum.

- Game Pass, EA Acess gibi oluşumlar tam bana göre gözüküyor. PSN'e olan nefretim ve saçma oyun fiyatları için geçirdiğim sinir harbini düşününce bulunmaz nimet gibi. Netflix vb. bu tip aylık ödeme yapılan ve bir dolu içerik sunan platformları çok seviyorum.

- Sıfır One X fiyatı çok pahalı şu an, indirime girmeden alamam, bu konsola karar verirsem beklemek durumundayım.

- Xbox'daki exc. oyun yetersizliği hatta neredeyse hiç olmaması çok üzücü.

Kafamdakiler bunlar. Ek olarak şunu da belirteyim, online oyun konusu yakın olduğum bir konu değil. Genelde hikaye modu ve offline olarak oynamayı seviyorum oyunları. O yüzden Nintendo Online Family ya da Xbox Live Gold benim için elzem değil.

Gönül ister ki herkes her konsola sahip olsun :)

Epey uzun oldu. Görüşlerinizi merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 4 Mart 2019; 11:9:7 >

• 65" oled tv'niz varsa kesinlikle xbox one x diyorum. Forumun 2.el bölümünde 1950-2200 TL arası garantili cihazlar mevcut. Yeni xbox söylentileri gündemdeyken, sıfır cihaza boşuna çok para vermeyin. Mevcut one x sizi çok rahat 3-4 yıl götürür. Daha sonra dilerseniz yeni nesil bir cihaz alırsınız.
    https://forum.donanimhaber.com/forumid_625/p_2/tt.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 4 Mart 2019; 13:49:7 >
  • Nintendo ben de düşündüm ama yok, alsam pişman olacağımı hissettim. Xbox aldım ve çok memnunum her yönden.

Sen de belirtmişsin ama yine de söyleyeyim bir kere Nintendo oyunları çok fahiş ve asla indirime girmiyorlar.

Diğer yandan oyun alışkanlıklarin önemli. Ben platform oynarken sinir krizine girerim, JRPG türü ise zerre ilgimi çekmez. Bana kalırsa Nintendo'da en bol olan oyun türleri de bunlar. Beni Nintendo oyunları pek açmıyor açıkçası. Tabi senin hoşuna gidebilir. Eski Mario - Zelda oyunlarını emülatörle deneyebilirsin aslında bak bakalım beğenecek mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k tv ye one x yakışır. 1080 de dahi çok fark ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli iş gezisinden iş gezisine giden, yılda sadece 1 aylık süreyi evde geçiren biri için Switch :) yada işe her sabah 1 saat servisle gidip akşam 1 saat servisle dönülüyorsa switch... ama daha ev merkezli bir yaşantı varsa, iş yolculuklarında araba kullanılıyorsa one x...

geri kalanında yazılı noktaların doğruluk yanlışlığına girmiyorum pek... ama switch biraz hayat tarzına bağlı... evlenip sabit yaşama geçtiğimden beri 3ds ve vitamı da kullandığımı hatırlamıyorum, ama evlenmeden önceki 3 yıllık dönemde iki el konsoluyla uçağa binip, ikisinin de pili bitene kadar oynadığımı hatırlıyorum... o dönemde switch olsa alırdım, bu halimde kaç kere alma fırsatı elime geçti ve almadım :)
  • Çok güzel yorumlar gelmiş, herkese çok teşekkür ederim. TV'nin boyutunu belirtince çoğu kişi 4K olması sebebiyle Xbox'ı tercih etmemi önermiş.

Henüz karar veremedim, acelem de yok. Bahar kampanyası vs. tadında bir şeyler beklerim gibi duruyor. Bir çok inceleme izledim/izliyorum. Hangisini izlesem onu alasım geliyor

Nintendo'nun farklı oyun kütüphanesi cezbetmiyor değil ancak bence exc olan ve değecek 4-5 oyun var/gelecek gibi gözüküyor. (Zelda, Mario, Metroid, Pokemon) Bu dört oyun için konsol almaya değer mi bilemedim.

Game Pass ve 4K sebebiyle Xbox'a yakınım ama bilemedim. Aldığımda buradan yazarım sonucu :)
  • Gamepass kesinlikle bulunamaz bir nimet. Her ay da onlarca oyun ekleniyor. 10-12 yıllık ps kullanıcısı olan beni bile çelmiyor değil Xbox. Nintentoya uzağım ben fahiş fiyatlar yüzünden o konuda yorum yapmak pek doğru olmaz. Bir de Xbox one x ikinci elde 1800 civarına bulunuyor. Sıfır olmak zorunda değilse düşünülebilir :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox One s mi PlayStation 4 mü?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.